reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Martula gdzie kupiłaś tą podusię? Ile kosztowała?

aOla nam pediatra kazała dawać pół saszetki na noc, po wieczornym karmieniu. Ostatnio jednak Ingusia miała dość poważne rozwolnienie i dałam jej pół po karmieniu rano i potem drugie pół wieczorem (nie wiem czy dobrze zrobiłam).

reklama
no a mojej Aduni smecta nie pomogla :-[ i pediatra kazala dac lakcid i jak reka odjal a miala naprawde niesamowite rozwolnienie bo co chwila byla zmiana pieluszki i strasznie niespokojna byla :-[
a co do kolek to Ada nie ma w ogole, a karmie sztucznie :)

ja daje i lakcidofil i smekte któres przeciez musi zadziałać :p :mad:

mam pytanie ta smekta to taka zawiesina?bo mnie nie dokonca sie rozpuszcza

i jak podawałyscie lakcidofil?bo to jest proszek i jak rozpuszczam w wodzie ale całkiem sie nie rozpuszcza?

aOla ja dawałam z mleczkiem lacidofil i pomogl po jakis 2-3 dniach i faktycznie trudno go calkowicie rozpuścić wiec taki chyba jego urok. Ale was chyba juz długo ta biegunka meczy, moze jednak trzeba sie skonsultowac z lekarzem.....

Nathalie, poduszkę dostałam od koleżanki w prezencie, kupiła ją w Niemczech na 100%, prawdopodobnie w aptece.

mały od wczoraj zrobił 3 kupki(czyli standard) ale ta ostatnia była zielona no i wszystkie wodniste :mad: staram się go jak najczęsciej karmić ide jutro do lekarza. Jestem spanikowana :mad:

Ola nie martw sie, tez bylam spanikowana jak Ada miala rozwolnienie i to bardzo silne ale wszystko skonczylo sie dobrze..koniecznie zadzwon rano do przychodni i umow sie z pediatra ! i glowa do gory :)

Ola mój Kamil też robił na początku zielone wodniste kupki i tez podawalismy Lacidofil, który z reszta niewiele pomógł. Zielonym kolorem tak bardzo się nie przejmuj, mi pediatra powiedział, że to prawdoopodobnie ja cos zjadłam, co wywołało taki kolor ::)

reklama
właśnie wróciliśmy od lekarza no i chyba coś zjadłam co się Pysiowi nie spodobało ::) W sobote kupiłam sobie gotowe kluski z mięsem i to chyba to :p Kurcze ale delikatesik ;)
Mam mu dawać Lakcid 2xdziennie smekte podzielić na 3częsci i dawać średnio co 8h i Debridat 2xdziennie. Pomiędzy wszystkimi lekami powinno być 2h różnicy
I ważne dopiero teraz się dowiedziałam że nie wolno dawać na jeden raz witD3 i Multicebionu najlepiej Multi rano a D3 po południu.
Mały zrobił przed chwilą juz ładną kupkę ;D ;D ;D

Do góry