reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
martula jak dziecko ma niedrozne kanaliki to wciaz pojawia sie w oczkach ropka - dla mnie wyglada to jakby miala wiecznie spiochy ;) innych objawow nie znam :p

Martula u nas było tak, że Emilka miała ciągle łezki w jednym oku, a potem z tego się zrobiła ropka, ale dopiero po jakimś czasie (chyba po tygodniu czy dwóch). Najlepiej spytaj lekarza, bo my ekspertkami nie jesteśmy ;D

Ratunku!!!!!!!!!!!
Mój mały ma rozwolnienie robi wodniste kupki zaraz mu dam smekte ile razy dziennie się ją daje?

aOla, nie pamiętam, zobacz na ulotce. Pamiętaj by teraz dopajać malca, a jeśli karmisz piersią dawaj mu częściej pierś, żeby się nie odwodnił. Przede wszystkim nie wpadaj w panikę. Daj mu smectę, powinna pomóc, jeśli nie to dzwoń do pediatry za jakis czas.

Czy Wasze kochane szkraby maja kolki? kurcze moja Olunia we wtorek skonczy 3 miesiace i jeszcze przechodzi intensywne kolki codziennie.POdaje sab simplex ale wolalabym zeby jej juz przeszlo.Jak to jest u Was?

Kacper dalej ma kolki, niestety, ale jest lepiej niż było, co nie oznacza że dobrze, a słyszałam że kolki mogą męczyć nawet pół roku i dłużej, jest to indywidualna dolegliwość każdego malucha, nie ma reguły :(

reklama
Fuczak, w pełni się z Tobą zgadzam. Mojej znajomej syn miał kolki do 9 miesiąca. U mnie już raczej koniec, bo długo nie było kolki i jestem szczęśliwa. Najlepszy Sab simplex, ale dawałam też herbatkę z kopru (czasami wypiła kilka łyków), masowałam brzuszek, przykładałam jej taką specjalną poduszkę do brzuszka - poduszka jest z soczewicą w środku, wrzuca się ja do mikrofali lub piekarnika i rozgrzewa brzuszek, a przede wszystkim tuliłam i nosiłam maleństwo do upadłego. Ach, miałam też czopki homeopatyczne Viburcol, one lekko uspokajają, co jest przydatne, bo czasami dziecko płacze mimo, że ból ustąpił, tylko dlatego że jest rozdrażnione.

Do góry