reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Agnesa no to mnie ubawilas swoja wypowiedzia! :) Po pierwsze - Jezeli Cie urazilam - przepraszam. Po drugie ja nie szukam poprawienia sobie nastroju w zaden sposob, bo Lenka przybiera malo ale w normie i regularnie, wiec juz dawno niepokoj moj jest zazegnany. Po drugie ja po prostu nawiazalam do wypowiedzi Joeey ktora to zapoczatkowala temat dzieci szczuplych vs dzieci grubsze. I tak jak Joeey nie miala nic przeciwko malym brubaskom (tak mysle) , tak ja tez nie mam i nie mialam.Nie wiem skad wiosek ze sie nasmiewalam (ale to wtedy powinnas miec rowniez pretensje do Joeey ktora temat zaczela i poniekad Wandzi ktora z nami watek chudziaczkow i tluscioszkow pociagnela). No i powiem Ci tylko tyle ze masz pelne prawo myslec o szczuplych dzieciach mizeroty (pod warunkiem ze nie sa chore a bynajmniej Lenka raczej nie jest a co wiecej pomimo niskiej wagi wyglada na pyze o czym nie raz pisalam ze nie rozumiem skad ta niska waga skoro u niej pelno faldek i poduszeczek) i ja biore to z usmiechem na twarzy. Troche wiecej poczucia humoru! Nie zmienie zdania o tym ze jednak lepiej dla dziecka jezeli nie jest za grube i ja takie wole (oczywiscie pod warunkiem ze nie jest chude z przyczyn chorobowych). Mam do tego prawo tak samo jak Ty masz prawo do cieszenia sie tluscioszkami i mysle ze dalsza dyskusja bylaby jalowa bo wygladalaby jak spor o to kto ma racje - czy ten kto lubi truskawki czy ten kto woli pomarancze. Absurd. Wiecej dystansu! Cale szczescie ze moje kolezanki - mamy osmioipolkilogramowych paczkow maja go duzo! ;) i nota bene okresenie "paczek" jest autorstwa nie kogo innego jak jednej z nich. Zreszta i na forum mamy "paczkow" przyjely to z usmiechem z tego co czytam... A moze to w Tobie podswiadomie siedzi niepokoj ze Twojemu dziecku w przyszlosci bardziej niz dzieciom szczuplym grozi nadwaga?

A juz poza wszystkim ... paczek to przeciez taka pysznotka! Co w tym obrazliwego.....?

Kurka czytam jakos od konca i nie po kolei bo sporo mnie tu nie bylo i widze ze musze od poczatku bo zdaje sie ze Joeey Agnesie tez cos odpisala...ale nie wiem co bo tylko Agnesy odpowiedz przeczytalam...Robi sie ciekawie....Kurcze ja cos tam sobie pisze a potem taka afera....hihihihi ;)

reklama
cyt z Agnesy:" Uwazam, ze z lekka pogarda wyrazila sie na temat dzieci, ktorych waga jest wyzsza niz jej corki"

Agnesa nigdzie w mojej wypowiedzi pogardy nie bylo, pisalam o dzieciach moich bardzo dobrych kolezanek z ktorymi razem przezywalam ciaze. Te chlopiska sa mi bliskie prawie jak Lenka i NIGDY nie pisalabym o nich pogardliwie (ani o innych dzieciach). Wiec moze zanim wyciagniesz wnioski nastepnym razem zastanow sie najpierw bo tym mnie wkurzylas. Do mojej luznej i wesolej wypowiedzi zaczynasz dorabiac ideologie widze z posta na post coraz bardziej. A tego sobie nie zycze. poza tym z tego co piszesz zrobilas wlasnie ze mnie zakompleksiona kretynke. A do tego tez mi daleko - uwierz mi. I coraz bardziej zaczynam myslec ze to Ty masz problem z waga swojego synka, ktory jak pisesz wyglada na wiecej niz ma, a ja powtorze za joeey - dla mnie nie byl by to powod do radosci...

Klucha nie martw się, jak Gabrysia będzie ćwiczyła to napewno szybko poprawi swoje ruchy :) tylko szkoda ze Wasza rehabilitantka wyjeżdża, ale może ta nowa będzie równie fajna, nie ma co się uprzedzać. No a Kacperek też częściej łapie swoje stópki za palce, zobaczymy co powie nam nasz pani doktor  ::)
Gabrysia jest zdolna i napewno szybko wszytsko nadrobi :)

Didi luzik. Musialam odpisac a ze mnie dawno nie bylo to dopiero teraz. Nie lubie jak mi sie "wciska dziecko w brzuch".... Jak mozna by urazonym i wziac cos do siebie co bylo pisane o osobach trzecich???

Ketsa tylko blagam juz nie szukaj wiecej przykladow bo sie okaze ze nic nie mozemy pisac bo zaraz ktoras sie bedzie doszukiwac drugiego dna.;) Co do tego nieszczesnego mleka to ja go nie kupowalam jeszcze a grozi mi to niestety z Lenki nietolerancja.....a okreslenie smak jak wywar ze sciery to slowo w slowo cytat za nasza gastrolog ;) i tak jak mnie przerazila perspektywa dawania tego mleka tak spodobalo mi sie porownanie z przymrozeniem oka...No kurde ale na wszelki wypadek napisze to - przepraszam mleczko bebilon pepti ze je urazilam..... ;) ;D

Dobra zmiana tematu potrzebuje wqszej porady

Maja miała 37,8 chyba od zębów bo poza tym nic jej nie dolega czy mam w nocy jej mierzyc tempkę bo dałam jej czopka

ale wojna >:D >:D >:D

u nas srednio 3kupki dziennie Zawsze jedna o 7 rano a ta ostatnia po zupce baaaaardzo smierdząca ::)

Tak sie wkurzylam ze az sie cofnelam do mojego posta. Niestety nie zmienie zdania o tym ze nie widze NIC ale to NIC w moim poscie co ktorakolwiek z Was moglaby wziac do siebie. Post o Lence, mnie, moich psiapsiolach i ich synkach. Ot po prostu.

jsorbek - mysle ze zmierz dla swietego spokoju....Ale skoro dalas czopka pewnie szybko temp zniknie.

Pamciu to mam ją obudzić bo ona śpi do 7-8 rano bez budzenia, a teraz jak reka sprawdzałam to ma chłodniejsz eo wiele niż wczesniej

reklama
Do góry