reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Wańdzia :p :p :p :p :p :p :p nie będe ale żeby mi to ostatni rawzz było....... nastęnym razem napisz że mleko roztacza woń chipsów z bardzo dobrego rocznika 1993 z bulw ziemniaków południowego stoku dobrze nasłonecznionego i chipsy te odznaczają się małą żywotnością...... ;)

reklama
a prawda taka ze Paulinka wie co dobre naprawde - najbardziej to woli mojego cyca ;D ;D ;D i juz tak go wyciagnela, ze tej kaszki tez pomalu nie chce tylko o cycka sie dopomina ;D ;D a cycus coraz czesciej pelny :) i mnie to cieszy :)

ketsa pisze:
Wańdzia :p :p :p :p :p :p :p nie będe ale żeby mi to ostatni rawzz było....... nastęnym razem napisz że mleko roztacza woń chipsów z bardzo dobrego rocznika 1993 z bulw ziemniaków południowego stoku dobrze nasłonecznionego i chipsy te odznaczają się małą żywotnością...... ;)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D no nie moge ;D ;D ;D ;D ales wymyslila :)
no mi to mleko smierdzi, no ale co zrobic jak trzeba je podawac i tyle no... poprostu go nie wacham jak robie mleczko :)

Ja tez kaszke bananową która ślicznie pachnie bo to nie zwykły banan tylko chikita :p :laugh: :laugh: :laugh:( czy jak to sie pisze)

Klucha - Twoja dziecinka ma jeszcze sporo czasu na przewroty - niczym się nie martw!
Ale z własnego doświadczenia wiem że Gabrynia się nie przewracała prawie wcale do czasu kiedy nie kładłam jej na podłodze.
Od czasu spodłogowania jej bryka jak szalona.

Co do kupek - marchewkowe zupki jej pomogły bo miała wodniste i śluzowate a teraz są zwarte. :)

Kurcze czym Wy dokamiacie swoje dzieci  ;) - ... ja na czarną godzinę mam NAN 1 i pachnie bardzo ładnie- mlecznie.

Agnessa my wróciłyśmy do domciu dopiero wczoraj wieczorkiem, a dzisiaj wybrałyśmy się ""na miasto". Może jutro sie na jutro umówimy. Pokręce sie po osiedlu ok 12.00. A Ty masz "sprayofon"?

Wielkie dzięki za słowa otuchy.

Co do kupek, to Gaba robi 2 dziennie, rano przy sniadanku i potem przy zupce. i musze powiedziec, ze jak podajemy jarzynki to sie poprwiły.

Karina, ja w tej chwili nie mam nic, własnie to sobie uświadomiłam. Bo mialam otwrarta puszke Bebilonu pepti, ale ja po otwarciu mozna tylko uzywac przez 4 tyg, a my ja trzymamy juz ponad 3 miesiace.
Co do zapachów róznych mleczek to bebilon "pachnie" jak karam dla kota, ale to i tak nic. My najpierw próbowaliśmy podawać Emfamil - to przypominał zapachem brudna scierkę. Jak go zaczełam używać to obwąchałam w kuchni wszytskie zmywaki sciereczki i ręcznik do rąk, a to się okazało ze to mleczko taka won rozsiewa

Musiałam aż poszukac co Pamcia napisała, bo nie wiedziałam o co chodzi :p
Ketsa dobrze to ujęłaś :) masz całkowitą rację :) a Pamcia napewno nie chciała nikogo urazić.

Karina to właśnie m.in. Bebilon pepti ma taki nieprzyjemny zapach i smak :p my też go niestety musimy używać.

oo..napisze tu..:)..przypomnialo mi sie jak zobaczylam na tej stronce Natalie..a ja dzisiaj w naszym bydgoskim Auchan widzialam takiego dydusia jak nma Twoja corcia..:)chyba 1 raz w bydzi takiego widze..:D

odnosnie rzadkich kupek, to na trawienie oprocz jabluszka i surowej marcheweczki, soczkow itp. pomaga mleczko z kleikiem kukurydzianym (ryzowy za to powoduje twardsze kupolki) ;)

reklama
Musze sie znów pożalić - nasza rehabilitantka wyjezdza do pracy do Włoch :(, ma jakiś certfikat zagraniczny i jej zaproponawali takie warunki, ze jak powiedziła grzechem byłoby nie wyjechać. Gabrysia ją lubi i chętnie z nią cwiczy więc jest nam smutno teraz, bo nie wiemy kto nas przejmie. A dalej dostałysmy zlecenie na zajęcia. Bo dziś byyśmy na kopleksowej wizycie tzn oglądała nas pani doktor, potem psycholog i miałyśmy cwiczonka. Pani doktor nie lubimy wytykała nam ze mamy straszną asymetrie, zle łapiemy sie za nogi (bo za palce a nie za boczne krawedzie, zle ciagniemy głowe, bo się napinamy w łopatkach, jak leżymy na brzuchu to nie na trzech punktach tylko coś tam itd , ale za to zajecia były super, a pani psucholog nas pochwaliła za rozwój "intelektualny", bo Gaba wykonałą ciwczenie dla pół roczniaka tzn wzieła jednocześnie po zabawce do każdej rączki i się nimi na raz i bawiła, i wcale sie nie bala tylko od razu zaczeła sie usmiechać. czyli bilans dzisiejszej wizyty taki, ze jesteśmy kiepskie ruchowo za to dobre umysłowo. pozaliłam się.

Do góry