reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Musze sie pochwalić - odkąd Gabrysia je zupki ( bezmięsne) robi kupki wręcz rewelacyjne! Podobno to zasluga marchwi. Aż miło popatrzeć na takż kupkę ;D Nie ma w nich żadnego śluzu, mają super kolor, konsystencję itd. Zapach taki sobie ;) . Ale kupka moze cieszyć człowieka. :laugh:

My nadal podajemy Vit.D3 ( vigantol) po 1 kropelce dziennie a czy kazda z Was podaje także Cebion? Mój lekarz zaecił podawanie tylko przez pewien okres więc już go odstawiłam i nie wiem czy dobrze zrobiłam.

Wiolus mi takze lekarz ( pediatra i ortopeda) pozwolił sadzać Gabi z zastrzeżeniem że nic na siłę i żeby dziecko miało oparcie i szelki - ale moja córcia prawie sama już siedzi i mocno sie podnosiła do siedzenia ciągnąc zabawki z pałąka. Na spacerówkę przeszłam już dość dawno.

A propo "pączków" - moja Gabi wspaniale rośnie wszeż i bardzo sie cieszę, że ładnie przybiera - ale nie ukrywam że fajnie by było gdyby była takze wysoka. Ja uwielbiam jej fałdki na udach! Wypowiedź Pamci mnie jednak nie uraziła, dla każdej mamy jej skarb jest "the best". Najważniejsze zeby nasze dzieci były zdrowe a czy będą otyłe w przyszłości to raczej nie da sie stwierdzić po ich obecnej wadze. Ja też byłam grubiutka jako niemowlak a mając kilka lat byłam juz chudziutka i tak jest do dziś.

reklama
no nie moge z Was - dwa dni mnie nie bylo a tu juz na drugim watku jazda ;D ;D ;D

Cyprysiowa - nie ma sie czym martwic z tymi kupkami :) Tak mi sie wydaje - jezeli chodzi o ich czestotliwosc, a jezeli chodzi o kolor, to juz nie wiem. Mloda nadal robi ciemnozielone kupki, ma brac lacidofil i zobaczymy za 2 tygodnie posiew co wykaze :)

Karina - ja podaje vigantol i witamine C (Juvit) codziennie 2 razy dziennie (wit.C oczywiscie) ale to z polecenia pediatry, bo mloda ma slaba hemoglobine i do tego dostaje tez zelazo 2x dziennie :)

Kontynuując temat kupek ;) Kamil na szczęście też nie ma z nimi problemu ( robi kilka dziennie o dziwo :)

Karina ja słyszałam, że marchew wcale nie działa rozluźniająco na kupkę, a wręcz zestalająco ???

Joeey, przykro mi to stwierdzic, ale jednak przeczysz sama sobie i to nawet w ostatnim poscie co najmniej dwa razy. Ale niewazne, wyraznie widac wlasnie Twoj tok rozumowania. Co do przekrecania sie przez Twoja corke to widocznie nieprecyzyjnie sie wyrazilas w watku dot. spiworka, bo napisalas w czasie przyszlym o przekrecaniu sie przez Ade i swoich ewentualnych obawach wzgledem uzytecznosci wtedy spiworka. Tak wiec to nie ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem...
A paranoja, a raczej hipokryzja, jest dla mnie gdy slepy cieszy sie, ze jest slepy, bo dzieki temu ma lepiej wyksztalcony sluch. I uwazam, ze proba podwazenia przez Ciebie podstaw do mojej dumy z wielkosci Syna (co oczywiste, ze z punktu widzenia medycznego, a pozniej moze spolecznego jest wielkim atutem), na skutek tego, ze wyrazilam swoje odczucie wzgledem postu Pamci, uwazam za co najmniej nie na miejscu i ponizej jakiejkolwiek krytyki.

Mnie ta polemika natomiast nie podoba sie, dlatego z mojej strony EOT.

Karina, Kubus profilaktycznie dostaje tylko jedna kropelke dziennie d3, nic poza tym nie dostaje i nie dostawal. Pediatra nic poza d3 nie kazala podawac - a specjalnie pytalam jakis czas temu. Takze to sprawa indywidualna. Jednym dzieciom sie zaleca z pewnych wzgledow, innym nie.

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa i Joeey Ej, dziewczynki, nie kłócić mi sie tutaj! Proszę się ładnie przeprosić i dać sobie buzi na zgodę. :mad: ;)
Na pewno żadna z Was nie miała nic złego na myśli. Każda mama jest dumna ze swojego dziecka, niezależnie od gabarytów czy czegokolwiek innego - jedna z ząbków, druga z tego, że dzidzia jest drobna, inna, że dobrze wyglądająca, jeszcze inna z tego, że zasypia bez problemów itp itd. Nie ma dzieci gorszych czy lepszych, bo dla nas nasze dzieci będą zawsze najpiękniejsze i najlepsze na świecie. Dla Pamci na przykład powodem do dumy jest to, że Lenka jest taka sprawna ruchowo, a dla Agnesy, że jej synek jest dorodnym chłopczykiem. Agnesa - a Pamcia nie pisała o Twoim Kubusiu, tylko o synkach swoich koleżanek. Może to rzeczywiście w porównaniu do Lenki małe słoniki. ::) ;) :laugh:

reklama
a Maja ma 4,5 mies i wazy 6 930 (no pewnie teraz juz troche wiecej :) a ile mierzy nie wiem bo u nas nie mierza bo nie chca nozek rozprostowywac dzidzi na sile
i idzie dzielnie po 60 centylu :)

zaraz doczytam co to za klotnie

Do góry