reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
Joeey ale Hania tez wyglada na wiecej i ja sie tym nie martwie.Bo to wcale nie znaczy ze ciagle bedzie grubaskiem.Niektore dzieci maja taka urode i co na to ma powiedziec Kamila ::) ::) ::)

wiolus pisze:
Ponawiam pytanko czy moge wozic Ole puki nie zasnie we wozku na pollezaco ???

Mi lekarz rejonowy zabronił, a ja wożę na półleżąco, mój młody już siedzi i inny mądry lekarz powiedział mi że jak go nie sadzam na siłę tylko on sam sobie radzi to nie ma co go ograniczać

jsorbek pisze:
A tak apropo wolnego przybierania to mam pytanie czy kontrolowałyście mocz bo mam znajomą której synek mało przybierał i się okazało że ma bakterie w moczu.

ja to właśnie przeszłam, zaczął marudzić przy jedzeniu i poszłam do lekarza, okazało się że uchwyciłam infekcję w zarodku, w każdym razie wyszły bakterie, marniej przybrał a już w szpitalu to jeszcze marniej, ale kuracja antybiotykowa pomogła, tylko tygodniowa na szczęście bo szybko infekcja uchwycona, teraz jest ok

No własnie  :p Ja jak byłam malutka tez bylam grubaskiem,tak samo Adrian,a pózniej...ja w podstawowce mialam niedowage masy ciala,potem tez niewiele wiecej tylko teraz po ciazy zrobilam sie wielorybem.Adrian nigdy nie wazyl wiecej niz 60 ale postanowilam ze go podtlucze i teraz wazy 75 :) Cyprys pewnie tez bedzie chudzinka,niejadkiem  ;D

Ja znowu problem kupowy.Oczywiscie caly czas sa zielone lub zolto-zielone ale niepokoi mnie jeszcze to ze robi tak zadko(raz dziennie lub raz na 2 dni) Jak czesto powinien robic ???

A tak apropo to jak Wasze dzieciaczki rosną i przybierają, bo mój młody ma już (jestem dzisiaj po wizycie kontrolnej) 72cm i 7kg

MamaCyprysia to dobrze robi, nie martw się, a zielone lub zielono żółte mogą być od wprowadzania nowych posiłków o ile takie wprowadzasz...

fuczak w tym problem ze on robi zielone od urodzenia,jak robil zolte to po lakcidzie(bylo troszke zielonego) ale jak przerywalam podawanie lakcidu to wracalu zielone

Kamila mój Fifi też robi zielone dosyć twarde i co dwa dni ::) ale przyznam szczerze ze mnie to wcale nie zaniepokoiło ::)

reklama
didi mowilam od urodzenia co wizyte.najpierw nic nie mowila,potem kazala dawac lakcid,pozniej zrobic badanie moczu ale wszystko w moczu ok.Dzis juz nie powiedzialam bo po prostu mialam kilka innych pytan i zapomnialam.Ostatnio daje malemu malemu herbatnika lub/i biszkopta wymoczonego np.w herbatce wiec jest taka papka i do tego jeszcze deserku troche-wcina jak dziki.oczywiscie nie daje mu duzo tego.dawalam mu to 2 dni i powiem szczerze ze kupka byla o wiele ładniejsza,nie wiem czy dzieki tej papce,bede dawac mu jeszcze kilka dni i zobaczymy,jak beda ładne to bede dawac mu taki deserek codziennie (w ogole to chyba bardziej nadaje sie na watek o nowych pokarmach :) )

Do góry