reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

a my cały czas podajemy 1 krople d3 i 5 cebionmulti

Ewa ma drugi ząbek ;D już wiem skąd u niej ten niepokuj ostatnio w dzień ale dziś przed spacerem zapodałam jej czopek i wiecie co po pół godzinki Ewa była jak aniołek a humorek jaki miała ::) ::)i dzięki temu spacerek był super udany ;D
znalazłam też sposób na nią przy wkładaniu ją do wózka dziś pierwszy raz wziełam ze sobą herbatke uspokajającą i jak ja ja tam sobie zapinam ona memle sobie smok od butelki i jest cisza i jak zaczynała w trakcie spaceru marudzić dawałam jej na chwilke i spokuj wypiła dziś łącznie ze 35 ml to dużo czy mało ?? bo na moje to chyba mało nie wiem ile takiej herbatki dzieci mogą wypić dziennie mowa o uspokajającej hipp

reklama
Ja mam czopki paracetamol przeciwbolowe i to chyba te co ma Zdanka a co do herbatki to ja niewiem bo Ola nie chce butli teraz kupie ta wieksza po pol roku ze smoczkiem to moze jej sie odmieni :D

Pamciaw, musze Ci to napisac - nie podoba mi sie wczorajsza Twoja wypowiedz o "paczkach". Juz nie pierwsza tego typu, ale wczesniej przemilczalam, bo myslalam, ze moze zle zrozumialam. Wydaje mi sie, ze jezeli macie z Lenka problem z przybieraniem na wadze, martwicie sie, ze Lenka mimo ze zaczela jesc slabo to widac na wadze to droga do uspokojenia siebie nie jest ze swoistego rodzaju pogarda pisanie o dzieciach, ktore takich problemow nie maja. Moj bynajmniej paczkiem nie jest, mimo, ze wazyl wczoraj prawie 8600. Jestem z tego wrecz bardzo dumna, ze tak ladnie rosnie na dlugosc i na szerokosc. I z wielka radoscia slucham jak inne mamy dzieci 6-7 miesieczynych mysla, ze moj Kuba tez tyle ma. Mysle, ze kazda mama, ktora ma takiego duzego dzieciaczka - uwzgledniajac wage i wzrost - bylaby z tego bardzo zadowolona. Moglabym tez zaczac porownywac mojego Kube do innych mniejszych dzieci i nazywac je mizernotkami, ale wczesniej nawet mi to przez mysl nie przeszlo, i nawet teraz tak nie mysle.

Pozdrawiam,
Agnieszka

...... a odnośnie specyfików przeciwbólowych ....ostatnio pielęgniarka nam powiedziała żeby przed następnym szczepieniem (3 dawka jeszcze przed nami)... podać coś przeciwbólowego... hmmmm nie wiem czy tak zrobić czy nie.....

..i nie wiem dlaczego jest taka tendecja żeby nie wiem co sie działo to unikacie właśnie takich specyfików przeciwbólowych jak ognia,...... ja tylko raz dawałam jak gorączka była po 2 dawce szczepienia.... a takie sytuacje zdzżają się przecież nie czesto...tak samo jak wzmożone bóle dziąseł... które przy ząbkowaniu zdażają sie przecież skokowo i nie za każdym razem jest konieczność podawania czegoś ..... przecież te preparaty są bezpieczne dla dzieci i wiadomo że nie podaje się ich codziennie....hmmmmm napiszcie mi jak to jest bo może ja czegoś nie biorę pod uwagę....

Agnesa..:D.

a ja jestem tego zdania ze chlopaczki rosna ladnie i sa wielkie chlopy i klopsy bo to chlopaki..a dziewczynki sa lzejsze i mniejsze..:)..no ale nie kazdy organizm na takie tendencje do szybkiego przybierania na wadzede ..wiec tak samo jak dorosly tak i dziecko ma inny organizm i inna przemiane materii..:)..spojrzcie na nas jedne sa juz szczup;usie po porodzie a inne sa jeszcze duze i maja wiele miejsca do calowania..;)..

tak wiec no chyba mniej wiecej wiecie o co mi chodzi..:)

a moj Al jest dlugi i szczuplu a wazy juz chyba przeszlo 7 kg..:)

Agnesa mój Stasio dogania Twojego Kubusia i wiesz co, na spacerkach też wszyscy dają mu o miesiąc,dwa więcej :)

Agnesa wg mnie wypowiedz Pauliny byla trafiona (napisalam to samo 2 posty wczesniej), mysle, ze to nie jest nic odkrywczego, bo od dawna wiadomo, ze duza waga utrudnia sprawnosc ruchowa i to miala chyba na mysli Pamcia (zreszta ja jej nie musze tlumaczyc, bo ona sama zrobi to doskonale), tyle, ze mysle, ze funkcjonujesz wg stereotypu, nie cieszylylabym, ze moje dziecko w 4 m-cu wyglada jak w 7....ale prawda jest, ze chlopcy sa z reguly wieksi :)

reklama
Joeey dziady to inny gatunek, nawet ich siuśki "pachną" inaczej, wg mnie jakoś ostrzej i bardziej amioniakowo, i z wagą podobnie, tylko zobacz np Ziemzi Misia jest tłuścioszkiem a dziewczynką, a mój Staś choć ma taką wagę jest szczupaskiem tyle że sprężystym, każde jest inne :)

Do góry