reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Wioluś my używamy butelki Avent i smoczek mamy właśnie trójprzepływowy. Jesli Kamil je samo mleczko to ustawiam smoczek na najmniejszy przepływ, a jeśli dodaję kaszkę czy kleik to ustawiam na ten najszybszy :)

reklama
Ana a jaki to jest smoczek Aventu 4 ???

Bartyś i przez ten smoczek 3p leci kaszka ??? bo ja kupiłam te smoczki 3p i ustawiam na ten najszybszy i nie chce lecieć NAN 2R ??? może coś źle robię ??? a o jakiej kaszce ty mówisz ???

no chyba że problem tkwi w dziecku bo on chyba zapomniał jak się je z butelki ::)

Dziewczyny, moj Kubus robi jeszcze minimum 4 kupy dziennie, a czesto nawet i 6. Czy dziecko ktorejs z Was tez jeszcze tyle kupek w ciagu dnia sadzi? ;) Zapomnialam zapytac sie o to pediatry, gdy bylismy ostatnio. Ilosc sie zmniejszyla, bo jak byl noworodkiem to mialam wrazenie ze robi 24h/dobe ;) ale wydaje mi sie, ze to jeszcze dosc duzo.

Wczoraj wieczorem Kubus przekrecil sie pierwszy raz z brzuszka na plecki :) Ale bylo zdziwienie :) A w ubieglym tygodniu udalo mu sie z pleckow na brzuszek. Nie wiem jednak na ile to bylo swiadome, bo jeszcze tego nie powtorzyl. Kobieta na rehabilitacji mowila 2 tyg. temu, ze na tamten czas jak dzieci sie przekrecaja w tym wieku to nie jest to jeszcze swiadome. A z siadaniem to juz w ogole zaprzeczyla ze to mozliwe, zeby dziecko z pozycji polsiedzacej w wieku 4,5 m-ca samo sie podnioslo. Niezaleznie czy zrobil to swiadomie czy nie - mnie to ucieszylo :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

bartys właśnie, u mnie też kaszka nie leci przez trójp. ???

gabi nr 4 tak oznaczony, ale mój to czasem się jeszcze 3 krztusi, wiec czekam

Chcialam tylko napisac ze Paulinka wazy 6100 - czyli chyba dosc malo zaczela przybierac w porownaniu do poczatkowego przybierania - przez ostatnie 6 tygodni przybrala tylko 400gram :( Bo ostatnio wazyla 5700 :( nie wiem dlaczego tak sie dzieje - mloda je sporo (tak mi sie wydaje) i czesto... ma apetyt i je wszystko co sie jej da.

ja dalam przez trojprzeplywowy kleik wczoraj na probe, ale chyba jej smoczek aventu nie podchodzi, bo nic nie wypila./ Potem dalam z nuka zwyklego smoka i 80 wtrynila. ale tak jak kiedys Lenka pieknie umiala jesc z butli tak mam wrazenie ze juz nie umie....a tu praca wielkimi krokami sie zbliza.:)

Wandzia moze ten wirus jest za to odpowiedzialny? nie martw sie. skoro ladnie je i jednak przybiera tyle ze malo to moze sprawa tego ze jest ruchliwa? Lenka teraz je naprawde ladnie i sporo i b. malo dalej przybiera. taka jej uroda chyba....jest tez b. ruchliwa. taki maly rozesmiany czorcik!!! ;)

Pamcia - no tez wlasnie, jak tylko nie spi to wariuje :) Uwielbia ostatnio lezec na brzuszku i lapac wszystko w zasiegu reki - oczywiscie jest wokolo pelno zabawek - wiec moze faktycznie Paulinka tez za mna ma przemiane materii szybciuska, tak samo jak Wiktor :) no i calkiem mozliwe ze to przez ten caly wirus, bo dobry miesiac to trwa jak juz sie zorientowalam ze cos jest nie tak z kupkami... A tez od razu do lekarza nie lecialam, tylko odczekalam co bedzie dalej :) No ale jestem dobrej mysli :)

Wandzik to powtorze raz jeszcze slowa mojej pediatry, to idealna waga dla dziewczynki i nie powinnas sie martwic, chyba, ze nie przybiera, ale przeciez nie ma z tym problemu...teraz mniej nam beda dzieciaczki przybierac, nie tak jak na poczatku ;) takze nie ma sie chyba co martwic, a ze ruchliwa, to jeszcze lepiej, moja Ada jest niesamowita z ta swoja zywotnoscia, doktor zawsze nie moze sie nadziwic, i zapisane mam nawet w obserwacjach w ksiazeczce zdrowia: ''bardzo ruchliwa'' , ja sama za nia nie nadazam :laugh: co za dziecko !!! :laugh: doszlam do wniosku, ze ciszy mnie Ady szczuplosc, taka zwinna przy tym jesc, a na jej apetyt nie mam prawa narzekac ;)

mam smoczki Aventui z 3+ lub trojprzep.. i dla mnie ciagle za slabo leci ::) dzis kupilam butelke z Nuka, jest taka sliczna, czemu nie wpadlam na nia wczesniej ::) i smoczek z dziurka z boku tez Adzie odpowiada, a o 4 z Aventu to nie wiem o co chodzi, widzialam tylko te 6+ :p

Z Lenka to samo co z Paulinka i Ada. Ja tez sie ciesze (teraz jak mloda juz porzadnie je) ze mi nie tyje jak paczek. Jest przynajmniej super sprawna ruchowo. Mam porownanie z jej kolega o miesiac starszym ale wazacym 8500 i drugim takim o tydzien mlodszym wazacym tez 8500. Niby tez sa ruchliwe te dzieci ale nie ma porownania do Lenki. Ona jest taka sprezysta i zwinna. Tamte chlopaczki troche jak slonie w skladzie porcelany sie ruszaja. No i sa o wiele mniej sztywni jezeli chodzi o trzymanie glowki czy w ogole o postawe ciala. Ten starszy dopiero teraz zaczyna sie przewracac na boczki i na brzuch czyi rowno z Lenka czyli tak naprawde o miesiac pozniej. Ten mlodszy nie wiem ostatnio nie widzialam szkraba. Nawet jedna z mam jednego z paczkow biorac ja na rece nie mogla sie nadziwic jaka niesamowita roznica nie tylko w wadze ale ogolnie. Powiedziala ze Lenka nie tylko ze jest lzejsza ale w ogole latwiej sie ja trzyma bo ona sie jakby sama w czlowieka wczepia dzieki tej swojej sprezystosci. Ja z kolei paczkow na rece nie bralam bo po co mi takie obciazenie na kregoslup... ;)

reklama
grrrr wsysnęło mi posta.. a więc jeszcze raz

jesteśmy po wizycie u pediatry i pan doktor stwierdził że Kubuś jest w doskonałej formie i że można go spokojnie zaszczepić. Normalnie mi kamień z serca spadł jak to usłyszałam bo szczerze powiedziawszy szłam z nastawieniem że coś znów będzie nie tak, w końcu odkąd krążymy po różnych lekarzach to każdy coś wynajduje więc i tym razem spodziewałam się jakiś kolejnych "rewelacji"a tu taka miła niespodziewanka:) No i jestem dumna z mojego rycerzyka bo nawet nie pisnął jak mu piguła robiła zastrzyk a potem się chichrał na głos do pana doktora ... ufffff. No i tak jak się spodziewałam Kubuś przekroczył już 8 kg, waży dokładnie 8030.... pewnie ważył by więcej gdyby nie ta wieeelka kupa którą urżnął przed samym ważeniem ;D :laugh: ;)

Do góry