reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
Steffi to dobrze ze Kubus byl szczepiony a ta wielka kupa to mu sie udala hehe ;D ;D ;D

Co do butelek z aventu to ja idzialam tylko na pudelku ze powyzej 6 miesiaca sa 4+ chyba ze zle widzialam :p
A co do nuka to jaki smoczek jest powyzej 6 miesiecy ??? ???

Pamciu - dzieki za namiary. Jutro będę dzwonić bo byłam w piątek u naszego lekarza z pieluchą z kupka i lekarz nie widzi w niej niczego złego. Może to nie jest faktycznie sluz, ten lekarz bardzo mi się podoba - sam poprosił o pokazanie kupki na poczatku rozmowy. Już sama nie wiem on twierdzi że to niemożliwe żeby Gabrynia miala jakąkolwiek nietolerancję skoro tak ładnie przybiera, rozwija sie, nie ma wysypki, problemów brzuszkowych, rozwolnień, wymiotów, nie jest apatyczna a raczej bardzo radosna i nie ma żadnych innych niepokojących objawów. I nawet jesli faktycznie pojawia się śluz to nie jest niczym poważnym. Czy to faktycznie jest możliwe żeby śluż tak sobie czasami sie pojawiał bez żadnej przyczyny??
Gabrynia ostatnio ważyLa 6750 i mierzyła 62 cm. ( 4,5 miesiąca). Czyli jest calkiem nieźle, tylko jest króciutka.
Pamciu czy mozesz mi podać aktualne wymiary Twojej Lenki ( waga, wzrost)- one miały bardzo podobne wymiary przy urodzeniu. Cos mi sie wydaję ze moja myszka to taki "knypek" - stosunkowo króciutka chyba jest.

Gabrysia skończyła wczoraj 5 miesięcy! Ostatnio robi duże postępy - wczoraj sama wykukala jak trzeba poruszyć elementy zabawki żeby grała ( stolik Little Tickes) choć przystawiłam jej pierwszy raz do leżaczka. A ja sie cieszę bardziej niż ona. Od niedawna ją "spodłogowałam" i ślicznie przewraca sie z plecków na brzuszek, tylko raczka jeszcze jej nie za bardzo się wysuwa. I tak sie przemieszcza że zsuwa się z maty.

Karina troszke sluzu moze sie pojawiac bez przyczyny podobno, wiec sie nie martw. Zeby tez moga sluz dawac podobno. Ale dobrze ze jestes czujna!

Lenka tez wczoraj skonczyla 5 miesiecy! ;) wazyla wczoraj 6100 i mierzyla 66 cm. Bylysmy akrat u endokrynologa w IMiD, ale wydaje mi sie ze jest odrobine dluzsza, ze jak ja mierzyly to Mysza nie byla wyprostowana calkiem.

Wanda ale za 2 miechy moje kolezanki beda dzwigac po 10 kg, a my w 2 miechy do 8 nie dobijemy1 ;) :laugh: ;D

No moja Hnia jak na moje oko to ruchliwa dziewczyka,ale jak patrze na corke kuzynki,ktora jest 2 miesiace mlodsza i 3 kilo lzejsza to widze,ze Hania teraz nie jest,a i jak miala 2 miesiace mniej tez nie byla!

TAk mi sie jeszcze przypokmnialo,ze musze dawac Hani jeszcze wit d3 poniewaz ma główke niezbyt taka twarda,nie wiem dokladnie jak to ona mowila.No i do lipca mam jej dawac :-[

Magdus - tylko do lipca masz jej dawac D3 ??? Ja Wiktorkowi podawalam do 1,5 roku i i tak wydawalo mi sie ze za szybko przestalam !!!

Pamcia - ano byc moze ;D ;D ;D No czyli w sumie nasze male ida teraz z waga rowno, bo Paulinka tez ma 6100 (wczoraj) a te 2 tygodnie roznicy pal licho ;D

hmmm, nam lekarz kazał skończyć opakowanie Vigantoletten, czyli jeszcze nam starczy na jakieś 2,5 tygodnia i w tym czasie dawać jeszcze Cebion multi a jak się nam D3 skończy to odstawić też Cebion a co drugi dzień dawać w zamian Vibowit junior

Dobrze że piszecie że wasze niuńki ruchliwe ...bo ja już zaczęłam się zastanawiać kiedy ADHD można podejżewać.......ale jak wszystkie takie ruchliwe to chyba wszystko oki.

ketsa mi tez adhd przeszlo przez mysl raz ;) ale odgonilam ta mysl i stwierdzilam, ze po nas to ona nie moze byc spokojna, oboje strasznie temperamentni jestesmy :) a i cala rodzina do flegmatykow nie nalezy ;)

na szczepieniu, pediatra pytala, czy mamy Vigantol, czy wypisywac recepte, takze podawac nalezy dlugo, z tego co czytalam, do 2 latek jakos :p wiec czemu Wam kazali odstawic ??? :p

reklama
Do góry