reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

asinka85 najwazniejsze ze dzidz zdrowy i ladnie wazy. mam nadzieje ze cukrzycy jednak miec nie masz.

03.2013 nie ma co plakac, ciesz sie ze szyjka trzyma a dziecko duze ;-) gratuluje.

kania to bardzo dobre wiesci :happy2: gratulacje i oby tak zostalo.

patrycja zdjecie super! zazdroszcze :-p

reklama
Dziękuję :)
wyniki wyszły tak: obciążenie miałam 75mg glukozy, na czczo 82, po 1h było 186 a po 2h 185.
Glukometr dostałam od koleżanki, do tego musisz dokupić igiełki (lancety) do takiego a la długopisu którym kłujesz się w paluch, i od lekarza receptę na paski do glukometru do pomiaru cukru. W większości paski są refundowane więc w miarę nie drogie, ale dziennie zużywam ok 5szt więc idą szybko :/

Gratuluję udanej wizyty :) a mogłabyś przypomnieć jakie Ci wyszły wyniki z glukozy? I ginek dał Ci glukometr czy sama musiałaś kupić?

Patrycja śliczny synuś!

Jestem już po wizycie. Dostałam piękne zdjęcia, z małą wszystko w porządku waży 1070 kg tylko ten cukier... Dostałam skierowanie do szpitala na po swietach na kilka dni. Chcą poobserwować przed i po posiłkach jak się zachowuje... Także trochę odpoczne...

A tu mała Nikolka :)
Zdjęcie0257.jpgZdjęcie0258.jpg

Madziarra gratuluję pozytywnej wizyty, cudnej córci i na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry :-)
03.2013 5 x dziennie się kujesz? W sumie moja mama też około tyle razy.

sporo tego,
na czczo, po dwóch śniadaniach, po owocach, po obiedzie, po dwóch kolacjach - tak to można nazwać :/
później będę rzadziej ze 3-4 razy, na tą chwilę testuje co mogę a czego nie ... ehhh

Madziarra gratuluję pozytywnej wizyty, cudnej córci i na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry :-)
03.2013 5 x dziennie się kujesz? W sumie moja mama też około tyle razy.

reklama
Jaka śliczna Nikolka! Ja w poniedziałek idę na usg i sie już doczekać nie mogę. Dziewczyny, czy wam tez doskwiera taki bol w pachwinach?

Pachwiny pachwinami, czasem bolą, ale kość łonowa to mi daje nieźle popalić. Pytałam o nią dziś no i się rozchodzi bo się przygotowuje do porodu, jak się za bardzo rozejdzie (czego w ciąży się nie kontroluje, dopiero przy porodzie) to będzie cesarka. W sumie nie wiem czemu teraz nie można jej sprawdzić, przecież na USG byłoby ją widać... :p No a pachwiny bolą zazwyczaj jak dłuzej leże i potem wstaję gwałtownie. Też kiedyś o nie pytałam to ginek stwierdził, że to od kręgosłupa bóle...
Zaczynam się pakować do szpitala, skierowanie mam na 27 grudnia no ale w święta nie kupie nic co mi brakuje więc jutro dobrze, że jest niedziela handlowa :)

Do góry