reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Szczebiotka podziwiam Cię za gibkość ciała w takim razie, u mnie nie ma szans żebym podniosła tak wysoko nogę, co najwyżej na wysokość brodzika od prysznica heh:-D
Madzia83 gratuluję udanej wizyty:-) Ja po ostatnim mam już torbę spakowaną, niech sobie leży i czeka.
Anka to teraz relaks, już nie dużo zostało więc dasz radę nic nie robić;-)
Mikowata masz szczęście, że tak się to wszystko dobrze kończy. Mi też teraz pod koniec ciąży wszystko z rąk leci i o wszystko zawadzam, ale bez takich atrakcji jak upadek ze schodów. Proszę Cię uważaj już na siebie:-)
Ja mam wizytę 4 lutego i zobaczę co mi powie.
Podsumowując uważać na siebie dziewczyny i odpoczywać. I czekam na pozytywne informacje z wizyt:tak:

reklama
Madzia83 gratuluję udanej wizyty, duży ten Twój Maluszek.
Lilkasia to dobrze, że jednak jakoś zabezpieczył tego zęba.
Roksaa na pewno wszystko będzie dobrze :-)
Ja też tym Zosiek-Samosiek co mojego bardzo złości, Oliwia też taka jest.

Ja właśnie wróciłam z USG genetycznego. szkoda , że to już ostatnie takie szczegółowe.
Malutka już wcale nie jest taka malutka :tak: Podczas badania nie wyszły żadne anomalie, z czego bardzo się cieszę . Mała nie jest owinięta pępowiną, ma jeszcze sporo wód płodowych ale nie za dużo (nie ma wielowodzia ani małowodzia, jest norma) . Serduszko bije poprawnie, nie ma szumów ani widocznych wad. Przepływy także dobre :tak: Chcieliśmy zrobić jej ładne zdjęcie buziulki ale tak sie schowała , że zrobiliśmy z tego co było. Ułożona jest główką w dół.
Waży 2050 jak tak pani dr policzyła gdyby przybierała tak standardowo na wadze to na termin 21 marca waga byłaby mniej więcej 3300. No i wg obliczeń kostek,brzuszka i głowy z USG termin przesuwa się na 16 marca , no ale uspokoiła , że to zależne od wielkości dziecka , a każde inne. Mówiłam jej o tej mojej cukrzycy i pytałam , czy dzidzia nie za duża bo przy cukrzycy może się tak zdarzyć , powiedziała , że przy cukrzycy ważna jest wielkość brzuszka a tutaj przy pomiarach brzuszek jest w normie , ani nie za duży ani nie za mały. Także wyniki mamy super a malutka buziulke ma śliczną ;-):-D:-)

Co do KTG to moj ufok strasznie nie lubi tego badania. Dostaje wtedy ADHD i kopie najpierw w aparat, a potem wierci sie i probuje uciec. Tak, ze trzeba go cały czas szukac ;) albo obraza sie zupełnie i leży cichutko i ani drgnie. Więc mam co chwila pytania "czemu pani dzidzius sie nie rusza?", albo "on to za duzo sie rusza". Więc cierpliwie tlumacze, ze to dziecko z temperamentem ;)

skąd ja to znam.My dzis tez po wizycie, nie wiem ile mała waży,nie znam wymiarów bo moja gin twierdi,że USG 3-4 razyw ciazy powinno sie robić, a że wszystko jest ok to nie bedzie wiecej hmmm.

Waga mamy ,,bardzo ładna" jak powiedziała gin ( mimo iż ciocie, babcie itd itp twierdzą,że za mała+8,5kg).
Wkroczyłyśmy w 36 tc z poraz pierwszy REWELACYJNYMI badaniami i UWAGA zrobiłam samowolkę i od dłuższego czasu nie brałam zalecanej dawki żelaza ( 3*2 tabletki) tylko 1*1- i co i 1 wystarczyła a ja dzięki temu mam mniejsze problemy w WC.
Wymaz na GBS pobrany-trzymam kciuki

Ale....ile ja się wyleżałm dziś pod KTG bo ta moja mała wiercipięta zaczęła sie kręcić a potem dostała czkawkę i wykres wychodził strasznyy. No więc raz na jednej raz na drugiej stronie, a to na wznak i tak kurdę się męczyłam:))):) a jak już było ok to znów w żebra się mi pchała mała pchełka....uff:))
Teraz wizytujemy sie w kazdy czwartek az do rozwiazania:)

Aleksp - widzę że jesteś z Poznania :) o jakim szpitalu pisałaś bo nie mogę się odkopać w tych postach.
I na jaki szpital w P-ń się decydujesz na poród ?

I my dziś po wizycie. Wszystko w normie, ponowna wiz za 2 tyg:)
Ale się moja Gin wk... jak zobaczyła wypis szpitalny (poinformowałam ze nie otrzymywałam leków wogole a na wypisie mam liste leków podawanych):)) przekresliła, walnęła pieczatke, dodała komentarz....
No cóż ma rację,że to fałszowanie dokumentów....i że trzeba sie zastanowić nad wyborem tego szpitala:):)(

Jak to w ogóle jest z tym chodzeniem na KTG ?
Czy każda z Was jest kierowana ? Moja lek. jeszcze nic na ten temat nie mówiła i tak się zastanawiam czy to za wcześnie aby o tym wspominać czy po prostu nie każdy chodzi na takie kontrolne KTG ?

Czy każda z Was jest kierowana ? Moja lek. jeszcze nic na ten temat nie mówiła i tak się zastanawiam czy to za wcześnie aby o tym wspominać czy po prostu nie każdy chodzi na takie kontrolne KTG ?

Ja do mojej dr na wizyte ide jutro, miesiąc temu moja mi powiedziała , że dopiero da mi skierowanie na KTG. Pewnie jest jakiś konkretny tydzień ciązy od którego takie badanie musi być robione , ale niektórzy lekarze wysyłaja wcześniej gdy jest taka możliwość szczególnie na NFZ

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:-) Co do ktg to też nie mam skierowania ani nic, jedyne co w szpitalu mi robili codziennie po 2 razy. Wiem, że dziewczynom przed 30 tygodniem ciąży nie robili, bo dwie takie leżały ze mną na sali i nie miały robionego zapisu. Ale nie wiem dokładnie czy to od 30 czy nie czasem od 32 tygodnia się robi. Trzeba zapytać gina.

reklama

JA w pierwszej ciąży miałam ktg tylko raz jak przyjmowali mnie do szpitala (prywatnie całą ciąże), teraz miałam już raz dlatego, że miałam te problemy ze skurczami i nerkami i byłam przyjęta na oddział w celu wykonania ktg (też prywatnie). W moim szpitalu możesz prywatnie umówić się na ktg koszt 10 zł.

Do góry