reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

kurcze dziewczyny, mialam dzisiaj miec wizyte, ale lekarz przelozyl mi na (7.02), bo musi byc w szpitalu. Wyobrazcie sobie, ze ostanie badanie mialam 16.12 (sic!), a specjalnie wykupilam dodatkowy pakiet, zeby miec czesciej wizyty i dokladne badania. W sumie to nie do konca jego wina, bo ja w Polsce, potem on mial urlop no i teraz ta odwolana wizyta. Isc sie wyklocac o wczesniejszy termin czy grzecznie czekac? W sumie nic mi nie jest, wiec dzidkowi pewnie tez nie, no ale... :sorry:

reklama
maryńka - ja ost. wizytę miałam 20.12 kolejną 17.01 czyli kilka dni temu ale na tej nie miałam dokładnego mierzenia i nie znam wagi więc też mam niedosyt :) co prawda miałam sprawdzoną szyjkę, wysokość macicy, usg dziecka (głowa + serduszko) , wody płodowe nooo ale nie było pomiarów - muszę na to czekać do 14.02 :/ więc po części wiem co czujesz :p

No a ja po. Dziewczynka dalej dziewczynką, czyli psiocha się w ptaszka nie zmieniła :-D Mała waży niecałe 2 kilo, wszystko jest w normie, tylko mam dodatkowy płat łożyska. Lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić, chodzi głównie o to że przy cc mi to wyciągną, ale przy sn może ten płat zostać i wtedy trzeba czyścić. Trochę się zmartwiłam tym. Ale dobrze, że teraz to wyszło. Ma któraś z Was tak??

Alfa Gratuluje wizyty. Fajnie ze coreczka nie zamienila sie w synusia :) A z tym dodatkowym platem to nie wiem nic na ten temat:eek:
Marynka dopiero za 3 tygodnie? Ja mam wizyty co 2 tygodnie, ja bym zadzwonila o szybszy termin wkoncu zaplacilas za to

No jak mi lekarz rzucił tak oo o tym płacie to go nawet nie zrozumiałam :D No ale kazał się nie martwić, czyli pewnie nic strasznego :-)

My już też po, Gabrysia waży 1850 g, termin między 9 a 13 marca.
Czeka mnie kolejny pobyt w szpitalu, w którym pracuje by zrobić badania i poobserwować wody płodowe bo są na dolnej granicy normy :baffled: Zmartwił mnie tym, poza tym na moje spinanie brzucha nic nie powiedział :-( Jakby to było normą :-(

Alfa to super, że córcia nadal pozostaje córcią a co do tego płatu hmmm to dopiero teraz to odkrył?
Skoro utwierdza Cię w tym że to nic poważnego, to trzeba zaufać lekarzowi.
Ones zdrówka dla Pawełka, oby to zęby a nie jakiś wirus.
Maryńka jak masz możliwość to walcz o wcześniejszą wizytę, szczerze to ja tak długo bym nie wytrzymała w nieświadomości.
Roksaa ja z usg nie dostaje żadnych zdjęć teraz, mimo iż mam robione co miesiąc.

Ostatnia edycja:
kania - Tobie tez sie Brzuch stawia? U mnie to jest ostatnio nie do wytrzymania. Nawet No-Spe zaczelam brac...A jesli chodzi o ilosc wod plodowych, to ponoc nalezy duuuuzo pic. Moze za malo plynow przyjmujesz? W kazdym razie mocno trzymam kciuki, zeby wszystko bylo OK. A kiedy ten szpital?

Pawel zwracal caly dzien, ale temp. brak, za to laduje cale dlonie do buzi...

marynka- pociesze Cie, ze w UK wizyty sa co 6 tygodni...z tym, ze to sa panstwowe, nieodplatne. I tez uwazam, ze powinnas walczyc o wczesniejszy termin, skoro zaplacilas.

reklama
Ja obecnie wizyty mam co 3 tygodnie , następna w przyszły wtorek:) A w piątek czeka mnie ostanie usg maleńkiej...dawno się nie widziałyśmy tak dokładnie więc dowiem się ile waży i dostanę ostateczną decyzję co do porodu:-)

Do góry