reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

reklama
modlisia - śliczny brzusio jeden i drugi i jest różnica, teraz masz większy, ale to chyba normalne w drugiej i kolejnej ciąży, ale kształt taki sam, więc pewnie jeszcze raz chłopczyk? :)

Ja w ogole na rozne teorie dotyczace plci patrze z powatpieniem :) tak naprawde to nie wiadomo.. mi kazdy mowi, ze bedzie chlopak, bo brzuszek taki.. a cera taka.. brak zachcianek.. ze sie dobrze czuje i nie zwracam.. chyba mi juz zakrecili w glowie, bo sama mam mysli ze moze chlopak heh

Wiadomo, że z tymi dawnymi sposobami na określanie płci dziecka to różnie bywa, ale z tego co przypominam sobie z mojego otoczenia to o krztałcie brzuszka nawet często się sprawdzało :-)
przynajmniej mojej mamie w każdej ciąży - na dziewczynki rozłaziła się na boki i traciła talię a przy bracie miała piłeczkę :-)
Mam nadzieję, że nie będę musiała liczyć na takie metody i dzidzia po prostu ładnie rozłoży nóżki na USG :-)

modlisia- bardzo ładny brzusio miałas :tak:
a co do przesądów naszych babci mam typu kształt brzuszka - chłopak albo dziewczynka, to ja ostatnio usłyszałam od tesciowej zebym nie tanczyła ani sie nie kreciła bo owine dziecku pepowine wokol szyi i sie udusi... a moja kolezanka uslyszała od swojej zeby nie nosila korali na szyi bo tez sie dziecko moze udusic... a ja jeszxcze sie dowiedziała ze jak bede nosila spodnie to dziecku na głowce zostanie slad.. Pozostawie to bez komentarza

reklama
Do góry