reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

Tej miniaturki miało nie być nie wiem jak sie tu znalazła ale jest no cóż tez ciąża poprzednia ok 20 tydz
Paulinka to zdjęcie to chyba dla Ciebie tu wpadło ,teraz widzisz jak mi brzydko pępek odstaje:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Kokota - jejku ale sliczny ten Twoj brzuszek ! Szczuplutka jestes i masz tyłko taka piłeczke z przodu Super!
A pępek mnie smieszy :-) pamietam jak moja kuzynka była w ciązy i tez miała taki na wierzchu i ja sie nie mogłam nadziwic;-)
A sama raczej mam zarosniety normalnie a w ziazy mi sie dziura zrobiła

Kokota sliczny brzusio :) Mnie ogolnie nurtuje pytanie co sie dzieje po porodzie z tym brzuszkiem, jak dlugo sie wchlania, no i czy ta skora jest odrazu elastyczna, czy jakos zwisa??? Sory ze takie durne pytania ale nie nie mam doswiadczenia.

Moja macica na 3 dobę po porodzie byla super, lekarz określił ,ze wielkości pięści więc malutka,ładnie sie obkurczyła aleeeeeee przez 2 tyg i tak wyglądałam tak jakbym byla nadal w ciązy ,sam brzuch spadł mi nie wiele. Ale ma koleżankę,rodziła 13 maja i obecnie ma juz plaski brzuch. Nie wiem od czego to zależy

Brzuszek na chlopca jest nisko i wyglada jak piłeczka ,ostaje do przodu.
Brzuszek na dzieczynkę jest wysoko ,bardziej płaski ,rozchodzi sie po bokach. Niby to teoria naszych babć ale coś w tym jest, kiedys usg nie było i po kształcie brzucha poznawały ale nie zwsze sie to sprawdza
to narazie u mnie wychodzi na dziewczynkę hihi
kokotka sliczny masz ten brzuszek:-)

A u mnie pępek nie wyszedł i już raczej nie wyjdzie, bo miałam go zawsze bardzo głęboko, a teraz jest taka minimalna dziurka w tym miejscu.
Co do kształtu brzuszka, u mnie jest właśnie piłkowaty (chociaż mam skłonności do tycia wszerz i wzdłuż) i dość nisko, więcej go mam w dolnej części niż górnej.

Kokota, Violett, Izula śliczne macie te brzuszki takie zgrabniusie!!!!!!!!

A u Ciebie Kokota rzeczywiscie jakby czas sie zatrzymał na tych zdjęciach, praktycznie nie ma różnicy.

Z tym znikaniem brzuszka jest pewnie jak z rozstępami zależy to pewnie od genetyki.Niektore kobiety maja bardzo elastyczna skórę i macice, bo od niej tu w sumie duzo zalezy a inne nie.

Kokota - bardzo ladny brzuszek faktycznie prawie taki sam jak w poprzedniej ciąży. Ja mam troszkę mniejszy ale bardziej rozszerzyły mi się biodra bo ja mam tendencję do tycia w pupie a nie w brzuchu.

reklama
Dziewczynki sliczne brzusie zarowno te wieksze jak i te mniejsze:tak:
Ja za bardzo nie mam sie jeszcze czym pochwalic, ale jak tylko brzusiu sie pojawi to na pewno wkleje zdjecie;-)

Jesli chodzi o brzuszek po porodzie to tak jak lori napisala zalezy glownie od tendencji genetycznych no i tez pewnie od koncowej wielkosci brzuszka. Jednym kobietom brzuszki znikaja zaraz po porodzie, inne potrzebuje tygodni, jeszcze inne miesiecy no i niestety sa tez takie, ktorym brzuszek juz nigdy nie wraca do stanu sprzed ciazy.

Do góry