reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

Ja w pierwszej ciaży nie mialam rozstępów na brzuchu jedynie taki jeden mi się zrobił ale niewiem czy to z ciaży czy o wiele wcześniej jak dojrzewałam bo mam je już od lat na udach. A teraz narazie też nic mi sie nie zrobiło a smaruję się Perfecta mama po każdej kąpieli czyli co 2 dni.

reklama
Ja sie smaruje zwyklym balsamem po pierwszej ciazy nie mam zadnych rozstepow :) i teraz tez nie. U nas to genetyczne chyba bo moja mama i siostra tez nie maja...

Kochane, poznajcie mojego Leosia od bardzo ciekawej strony:

Z pokazywaniem tej części ciała nie ma najmniejszego problemu, gorzej z twarzyczką ;-)

Holly świetna fotka :-) Nasza córcia na usg nie współpracowała wcale,jak miałam usg połówkowe to musiałam wrócić za tydz na kolejne bo nie chciała tyłu głowy pokazać i bałam się trochę,że jak pójdę na usg prywatne aby płeć poznać (w Szkocji w szpitalu państwowym nie mówią) to też nie będzie współpracować,ale zrobiła nam te przyjemność i pięknie rozłożyła nóżki do kamerki więc mamy bardzo podobne zdjęcie (tyle,że tylko 2D niestety)

Elzu mi też tak gadają, tego nie unikniesz, ja miałam mały brzuszek i też mi co chwile- nawet z rodziny mówili że "jeszcze zobaczę jaka będę wielka i poorana rozstępami" czasami mam wrażenie że takie osoby to się wręcz nie mogą tego doczekać :):)

Też widzę takie tendencje - pytania typu "masz już rozstępy?" Albo w gadkach telefonicznych, "pewnie już strasznie napuchłaś"... Moja mama np. nie miała w ogóle rozstępów - i tego będę się trzymać. Miała za to inny problem z rozmiaru D przed ciążą po urodzeniu i karmieniu mnie zrobiło się małe B :-( Mam nadzieję, że mnie to ominie...

Ja po pierwszej ciąży rozstępy dostałam ale na udach - bo mi organizm 2 tyg przed porodem strasznie dużo wody zatrzymał, natomiast na brzuchu nic. Ale brzuch miałam mały - taki jak teraz a jeszcze 2 miesiące. A młody miał 4kg jak się urodził. Natomiast na cyckach rozstępy mam, takie drobniutkie, bo z B zrobiło mi się D i tak zostało, a teraz znowu rosną i już mam takie DD - E. Wolałabym żeby spadło do mojego D, ale czas pokaże.

reklama
Miqua83, piersi z B na D zrobily sie z pierwszej ciazy? Mi z C skoczyly do F :/ i mam nadzieje, ze po ciazy i karmieniu troche sie zmniejsza.. ale rozstepow na szczescie nie mam.. tylko ksztalt stracily takie sa ciezkie..

Do góry