reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

;-) maluszek 001.jpgmój brzunio jest wielki no i bez rozstępów sie nie obeszło mimo wieli preparatów przeciw... ale co tam dla dzidzi warto
pencil.png

reklama
Dziewczyny super macie te brzuszki. Lubię oglądać ciężarówki :-)
Ja też zrobiłam dziś foty swojego więc i Wam pokażę
DSCF1406.jpgDSCF1405.jpg

Miłka, Joasia - super fotki :-)
ja póki co nie mam rozstępów....ale może dlatego, że te co miały mi się już zrobić to zrobiły jak dojrzewałam i rosłam...w szerz...chyba, że sprytne, robią się gdzieś z tyłu, tak że nie widać ;-) a może dlatego, że od początku ciąży smaruję brzuch olejkiem ze słodkich migdałów a od początku 7 miesiąca - dwa razy - rano i wieczorem...

podobno rozstepy to w duzej mierze tez sprawa genetyczna i czasami nawet stosujac dobre kosmetyki sie ich nie uniknie i odwrotnie, niektore z nas moga nic nie robic, a ich nie miec..

Dokładnie,moja koleżanka już od 5 miesiąca miała brzuch cały w rozstępach a smarowała sie codzień od początku ciąży. A ja póki co nie mam ani jednego. Rano nie smaruję się niczym bo te specyfiki troszkę tłuste a jak pracuje to nie chce w brudnych ciuchach biegać,a wieczorami to się posmaruję jak sobie przypomnę-może 2-3 razy w tyg. Teraz dopiero jak widzę,że brzuch rośnie to zaczęłam się smarować z większą częstotliwością.

Widze że nowe brzuszki doszły :) wszystkie bardzo ładne :)
Miłka Twój faktycznie już urósł chyba że na leżąco tak wygląda :)

Ja rozstępów nie mam, niby smaruję wieczorem ale czy to coś daje? Na pewno troche tak, przynajmniej skóra jest natłuszczona to i tak nie swędzi może. Nie spodziewam się jednak że do końca mając "podwójny" brzuch rozstępy się nie pojawią choć widziałam raz bliźniaczy brzuszek tuż przed porodem bez ani jednego rozstępu.

Ostatnio gadalam z kolezanka z pracy i sie pytala czy sie smaruje, to mowie jej, ze tak ale raz dziennie, a ona zebym sie smarowala bo na pewno rozstepy wyskocza, ja na to, ze narazie nie mam, a ona ze jej wyskoczyly w 9 miesiacu i na brzuchu i na piersiach, ze tego sie nie da uniknac i na pewno mi wyskocza tez.. i po co takie gadanie? Przeciez kazdy jest inny.. i to ze jej wyskoczyly, to nie znaczy, ze kazdej wyskocza..

reklama
Do góry