reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
DSC02393..jpg
Oto mój Dzidziuś:)
Niestety nadal nie znam płci... Przykleił się do macicy i za nic nie chciał się pokazać, tylko kolanko co najwyżej i to dopiero pod koniec USG. Mam filmik ale coś mi się dzieje z internetem i nim wgram na youtube, to przerywa i taki finał. Zdjęcie mi dał tylko jedno, jestem w szoku z tą kością nosową:))) 22 tygodnie 5 dni takie ma parametry, oby się z nosem nie wdało do Leszka:p Leszek był ze mną na badaniu bo się zwolnił z pracy i trzymał mnie kurczowo za kolano a ja chociaż myślałam, że się tam poryczę to dostałam ataku śmiechu ze szczęścia i lekarz był lekko zdziwiony całą sytuacją, ale co tam :p
A tu jeszcze dodaję zdjęcie opisu ciąży, możecie mi powiedzieć, czy to normalne, że te różne parametry są na różnym etapie rozwoju? Wy jesteście w tym bardziej oczytane, więc ufam:)
DSC02391..jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 229380
Niestety nadal nie znam płci... Przykleił się do macicy i za nic nie chciał się pokazać, tylko kolanko co najwyżej i to dopiero pod koniec USG. Mam filmik ale coś mi się dzieje z internetem i nim wgram na youtube, to przerywa i taki finał. Zdjęcie mi dał tylko jedno, jestem w szoku z tą kością nosową:))) 22 tygodnie 5 dni takie ma parametry, oby się z nosem nie wdało do Leszka:p Leszek był ze mną na badaniu bo się zwolnił z pracy i trzymał mnie kurczowo za kolano a ja chociaż myślałam, że się tam poryczę to dostałam ataku śmiechu ze szczęścia i lekarz był lekko zdziwiony całą sytuacją, ale co tam :p

slicznosci. a koscia nosowa sie nie przejmuj- moja niunia juz w 12 tyg miala kosc nosowa ponad przecietna ale to pewnie po moim M.

Zobacz załącznik 229380
A tu jeszcze dodaję zdjęcie opisu ciąży, możecie mi powiedzieć, czy to normalne, że te różne parametry są na różnym etapie rozwoju? Wy jesteście w tym bardziej oczytane, więc ufam:)
Zobacz załącznik 229384
śliczne maleństwo :-) mój dzidziulek tez jest jakieś 2 tygodnie do przodu ;-) myślę ze nie masz co się martwic , nie które części ciała rosną szybciej po czym ustają , i później już tak szybko nie rosną :-)

Aha no to mnie uspokaja:) W gabinecie to aż odetchnęłam jak powiedział: serduszko piękne, 162 uderzenia na minutę pytałam, czy nie za dużo, ale mówi że nie... no to tylko skakać i klaskać pod sufit:)

martatt, śliczna dzidzia :-D
Mam jedną uwagę, wg opisu, który wkleiłaś kość nosowa jest obecna, ale długość kości na 22 tyg. i 5 dni to nie kość nosowa, a kość udowa (FL-długość kości udowej) :tak:

OMG!!! To nieźle się pomyliłam:) Myślałam, że nos ale o nosie też lekarz powiedział, że ładny:) To myślałam, że taki duży... a któryś z tych pomiarów to kość nosowa? Bo nie wiem...
Kiniusia a Ty już po wizycie?:)

OMG!!! To nieźle się pomyliłam:) Myślałam, że nos ale o nosie też lekarz powiedział, że ładny:) To myślałam, że taki duży... a któryś z tych pomiarów to kość nosowa? Bo nie wiem...
Kiniusia a Ty już po wizycie?:)
Ja jeszcze przed wizytą :tak:
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki
HC - obwód główki
AC - obwód brzuszka
FL - długość kości udowej

Kość nosową masz zapisaną jako obecną :tak:

dzięki Kiniusiu, ja wiem ogólnie co to GOOGLE.COM ale.... jakoś z tego całego podekscytowania na zmianę czytam od nowa te wyniki i patrzę na filmik, zero głowy:p Taka ogłupiała jestem , że szok... normalnie się tak nie zachowuję :)))

Aha oczywiście powodzenia na wizycie, wróć nam tutaj taka wesolutka jak ja:)

reklama
dzięki Kiniusiu, ja wiem ogólnie co to GOOGLE.COM ale.... jakoś z tego całego podekscytowania na zmianę czytam od nowa te wyniki i patrzę na filmik, zero głowy:p Taka ogłupiała jestem , że szok... normalnie się tak nie zachowuję :)))
W porządku kochana, jesteśmy tu po to, aby sobie pomagać :tak::-)
Zobaczysz jak ja będę sie zachowywała po moim USG hihihi ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry