reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

reklama
dziewczyny to ja z innej beczki moja lekarka powiedziała, ze wg usg to 6 tydz i 6 dzien wtedy jak byłam i wg OM tez? czegos tutaj nie rozumiem??

:) Ale nie rozumiem w czym problem Pajko - to znaczy, że ni miałaś przesunięcia. Ja wg OM mam dziś 10 tydzien a liząc wg ostatniego usg 8 tydzień, co oznacza że mi się owulacja o całe 2 tygodnie przesuneła ( a może opóźniła na tyle,że mam o 2 tygodnie poślizg).
U Ciebie najwyraźniej poślizgu nie było :)

To i ja się pochwale swoją fasolką:-)
USG było robione 28.12.09 według lekarza USG wykazało 4-5 tydzień a fasolka ma 8,7mm a licząc datę od ostatniej miesiączki to wychodził 6 tydzień nie rozumiem trochę :sorry2:serduszka nie było jeszcze widać ,trochę się martwię ze fasolinka jest za malusia:-(
następna wizyta 14 stycznia:tak:
Pozdrawiam

Spójrz na moją odpowiedź dla Pajki - ta sama sytuacja. czy te 8mm to napwno fasolka a nie pęcherzyk? Przy 4-5 tygodniu fasola nie ma tylu mm... chyba,że się mylę. Ja w 5 tygodniu miałam jedynie pęcherzyk 9mm , i kropkę jako zarodek,której nie dało się nawet zmierzyć bo była tak maleńka. Dopiero w 7 tyg.3d. kropek urósł do 12mm :)

To jest zdecydowanie pęcherzyk :)
ale trochę się martwię ze tam nic nie widać :(
może się mylę nie wiem...

To jest zdecydowanie pęcherzyk :)
ale trochę się martwię ze tam nic nie widać :(
może się mylę nie wiem...

Mi tez tak lekarz mówił "nic nie widać",a po dwóch tygodniach pęcherzyk miał 31 mm,8 tydzień i bijące serce.z tego wynika ,ze w 6 u mnie tez nie było widać.Spokojnie,poczekaj troszke,a zobaczysz juz serducho.

Mi tez tak lekarz mówił "nic nie widać",a po dwóch tygodniach pęcherzyk miał 31 mm,8 tydzień i bijące serce.z tego wynika ,ze w 6 u mnie tez nie było widać.Spokojnie,poczekaj troszke,a zobaczysz juz serducho.

u mnie w 4 tyg 6 dc był sam pecherzyk a tydzien pozniej biło serce i zarosek był

Nawet nie zdążyłam go zapytać, tam w pęcherzyku jest coś jasnego jak się przyjrzę ale nie wiem co;-) 14 stycznia mam kolejna wizytę może dowiem się już coś więcej;-)ale strasznie się boje...

reklama
Nawet nie zdążyłam go zapytać, tam w pęcherzyku jest coś jasnego jak się przyjrzę ale nie wiem co;-) 14 stycznia mam kolejna wizytę może dowiem się już coś więcej;-)ale strasznie się boje...

Nie ma sie co denerwowac bo z własnego doswiadczenia wiem, ze to nic nie daje a po co bedziesz stresowała fasolke do 14 stycznia??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry