reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia naszych II kreseczek i ciążowych brzuszków

nooo waze:confused2:prawie 55:-D ale startowalam z 48,no i ja krotka jestem:-D158cm wiec taki krasnolud troche:-D Tak sobie mysle,ze mnie mdli po witaminach...bo jak zapomne lyknac do sniadania to cale jedzenie wchodzi bez problemu.Ale po ich zazyciu to mam mdlosci straszne:eek:
Chyba realne?
fotke wrzuce wrzuce...tylko teraz na zakupy jade z mezuchem,a ze ja ostatnio mam tempo takie ,ze slimaki mnie wyprzedzaja....eh...za to jak dysze:rofl2: mistrz !

Ostatnia edycja:
reklama
koleżanka twierdzi że idealna waga to wzrost minus 110, ale ona ma bardzo restrykcyjne wymagania
czyli np u mnie 164 cm waga 54 kg, akurat ja tak miałam przed drugą ciążą i wg mnie extra, przed pierwsza miałam 50-52 i też super było, teraz mam już 64 kg wiec 9-10 na plus, a dziecię urośnie jeszcze z 1,5 kg więc mi z 3-4 kg przybędzie, więc zamknę się w 13-14 kg, jak w pierwszej ciąży, ale brzuch był sflaczały :( a teraz 99 cm na pępku
DSC00691.jpg

Załączniki

• DSC00691.jpg
    DSC00691.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 82
Ostatnia edycja:
dzięki :) a pokoik wymaga dodatków, ale 1.kasa, 2. mąż nie widzi potrzeby kupowania dywaników itd, a póki co młody ma duże zabawki, samochody, kierownice itd więc na półkach nie ma co trzymać

Chmurka - super;)

Ja w pasie 102 (swoja droga ciekawe ile ma moj mąż:-D). Ostatnio u lekarza na wadze 70kg, na starcie mialam 59kg. mam 170cm wzrostu i najlepiej na swiecie czuje sie z waga tak 55-57kg. Wiec nie dziwie sie sobie ze teraz czuje sie jak hipopotam:-D

No to ja zacznę swoje narzekanie ( proszę mnie za to nie zabić ). Jem ile wlezie, nie mogę więcej bo mi sie nie mieści już Mikołaj a co dopiero papu ? Mam 168 cm i ważę 53,5 :wściekła/y: I naprawdę chciałabym ważyć więcej, ale chociaż bardzo się staram to w ciąży dostałam takiej przemiany materii, że co zjem to biegnę do kibelka. Przytyłam więc całe 3,5 kg w pępku mam 90 cm. Jak byłam w szpitalu, to zwrócili uwagę, że trochę mało ważę, ale wielkich problemów nie robili. Po prostu położna stwierdziła, że mam malutki brzuch i mały ma mało miejsca, możliwe że przez to te skurcze. Za dużo ważyć źle, ale za mało też źle. :-( Może się kurde okazać że ja jakaś chora jestem ?

skoro lekarze mówią że jesteś ok to widać jesteś. Każda mama inna każdy brzuszek inny ;)

ja nie wie czemu aż tyle waże. Jestem mała, w dowodzie mam 164 cm ale to tylko dlatego że kolega powiedział że to lepiej wygląda niż 160 cm :D Nie jem dużo, a jak jem to zdrowe jedzenie, żadnych gotowców dużo świeżych warzyw i owoców, pełnziarnisty chleb, zupy... W sumie to nawet nie czuje się gruba, jestem większa w obwodach to jasne, brzuchol mam imponujacy ale nie czuje się tak jak powinien ktoś o moich proporcjach wagi do wzrostu. Może to bardziej woda w tkankach? Hmmm

Ostatnia edycja:
Noelle rozwaliłaś mi cycki hasłem że to nie rozstęp chyba jednak tylko coś się odbiło (popłakałam się ze śmiechu) a Sambo mnie dobiła że lepiej w dowodzie wygląda 164 niz 160:rofl2: jesteście niesamowite

Ja po pierwszej ciąży (przytyłam ok. 26 kg) mam rozstępy na piersiach, nogach, pachwinach, pod kolanami, na brzuchu, nawet na dupie!!
Teraz mam 10 kg do przodu startowałam od 69 w pierwszym trymestrze schudłam 5 kg a od drugiego dochodzą kilogramy i na ostatniej wizycie stanęło na 79. Mam 170 cm wzrostu.
Na razie żaden rozstęp mi się nie pojawił, ale w pierwszej ciąży na tym etapie też żadnego nie miałam. A te na dole brzucha i nogach zobaczyłam jak mi po porodzie brzuch zszedł:tak:

reklama
Marciosz - kolejny chudzielec !!! Teraz zauważyłam ze też pochodzisz ze stw i to prawie jeden rocznik bo rok młodsza jestem. Być może się znamy? :)) stalowa wola jest mała, prawie wszyscy się znają... :)

Kasienka - haha moj mąż to chudzielec waży 70 kg, tyle co ja teraz i spokojnie teraz mieści się w moje obecne spodnie. Aż wstyd........ xD

Ostatnia edycja:
Do góry