reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia grudniowych dzieciaczków

mercedes jes jak lalka z porcelany
przesliczna kobietka
koniki za oknem jak z bajki
i przepiekna sukienka!!!
juz sie nie moge doczekac mojej Eli za rok

kate Twoje dzieci to klony :cool2:

reklama
Dziekujemy za ciple slowka. Roni ano tak bylo.... Teraz tylko nie bacznie pilnuje aby nikt nie zdrabnial Merci, jakos mi sie inaczej kojazy :-D
A konie to dziwna rzecz bo nigdy az tak namolnie nie zagladaly nam do zamku tylko tego jednego wieczoru.

Kate popieram sugar kloniki:tak:

Mercunia księżniczka z zamku, a jaką ona ma śliczną oprawę oczu, pingwinku ale ty szczuplutka jesteś.... i mi się podobasz w kucyku.
a jeżeli mogę spytać jak to wyszło że Mercunia ma takie oryginalne imię ?, a zdrobnienie Mercunia od samego początku mi się bardzo podobało.
My na naszą Alicję zdrobniale mówimy Aleńka, Dita polecam bo tak fajnie brzmi.

Agutka imie naszej malej to pomysl meza. Poniekad kocha marke samochodow mercedes wiec to bylo glownym motywem. Od kiedy sie znalismy wiedzialam ze przyszla cora tak siema nazywac. 3 lata sie niezgadzalam, jak zaszlam w ciaze to juz jakos przywyklam i sie stala wola mojego mena :-D
Teraz wymyslamy imiona orginalne dla nastepnego i ciezko strasznie. Dla dziewczynki wogole nie mam pomyslow, a chlopiec...ostatni pomysl to Enzo

... a tak zajrzałam do wikipedii .... fajnie:tak: nawet nie wiedziałam tzn wiedziałam że Mercedes to imię ale jakie jest jego znaczenie to nie

Mercedes — hiszpańskie imię żeńskie, pochodzi od wyrażenia [Maria] de las Mercedes (po polsku łaski pełna, a chodzi oczywiście o Matką Boską).
Od imienia Mércédès Jellinek, córki Emila Jellinka, generalnego przedstawiciela firmy Daimler pochodzi nazwa marki samochodów Mercedes. W Polsce bardzo rzadko używane ze względu na spółgłoskowy wygłos oraz fakt, iż wyraz ten bardziej znany jest jako marka samochodu (i powszechnie postrzegany jako posiadający rodzaj męski), niż imię żeńskie.
Znane osoby noszące to imię:
Postacie fikcyjne:

reklama
Do góry