reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia fasolek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
E-lona krótkie to u mnie w ramach każdej wizyty, tak ok 5 min, szybkie pomiary do szacunku wagi i kontrola przepływów. Dostaje tylko potem wydruk z pomiarami. A długie to te 3 zalecane: prenatalne, połówkowe i w okolicy 32tc i te u mnie trwają 30-40 min i wtedy dostaje duzo zdjęć i filmik :) Teraz bede miała wizyte w 30 tc wiec nie wiem czy zechce już robic to długie czy zrobi tylko takie na szybko i umówimy sie na konkretniejsze końcem sierpnia.

reklama
Dziewczyny dopiero sie zdecydowalam na badanie 4d... myslicie ze w tym okresie bedzie duzo widac?;) bo gdzies słyszalam ze w 3 trymestrze dzidzie słabo widac bo ma "za duze" czesci ciala:-p zdecydowalam sie na to badanie bo chodze do gina na kase chorych wiec nie wszystkie badania mam dokladnie porobione... nawet nie znam wagi dzidziusia:-( i do tej pory nie chciało wcale pokazac co ma pomiedzy nozkami (wstydnis:zawstydzona/y:). Mam nadzieje ze na 4d rozłoży ładnie nozki i pochwali sie czym je Bozia obdarzyła:laugh2:

Kasis - przesłodki ten Twój synuś:-) Jak cukiereczek - tylko schrupać :-)

A tak urósł mój synuś:

9 tydzień

dzidziuś3.jpg

13 tydzień:

Maciuś 3D.jpg

20 tydzień:

maciuś 20 tyg.jpg

28 tydzień - i z fasolki wyrósł taki właśnie kluseczek :-)

Macius 28 tyg.jpg

Ostatnia edycja:
nice-girl oj rosną nam te bomble:)tylko się cieszyć:)
kurka pieczona jak widać po naszych zdjęciach widać ja miałam w 3d i u mnie bardzo wyraźnie widać buźkę:)

ja miałam wszystkie 2D i mi pasuje tak, wg mnie ważne, żeby było wszystko dobrze posprawdzane przede wszystkim fachowym okiem

ja miałam wszystkie 2D i mi pasuje tak, wg mnie ważne, żeby było wszystko dobrze posprawdzane przede wszystkim fachowym okiem

Dokładnie :) Ja niestety nie miałam szczęścia do NFZ-owskich USG. U mnie w przychodni kiepsko robią, dlatego chodzę co jakiś czas prywatnie, a że ten lekarz ma aparat 4D to za każdym razem podglądamy malucha :) Ale wszystkie pomiary i tak są robione w 2D, tylko że w przychodni nawet połowy rzeczy nie robią w porównaniu to tego co ten lekarz prywatnie małemu bada, no i oczywiście też ma zdecydowanie leszy sprzęt, na którym więcej widać.

ja też chodzę dodatkowo prywatnie, bo nie do końca ufam temu lekarzowi ze szpitala ;) chociaż wydaje się, że wszystko bada, ale jest jakiś małomówny i on mi narobił zamieszania, że to niby dziewczynka, choć wcześniej mówiono mi, że chłopiec ;) ale chodzę na 2D prywatnie i tak

Mi też jak robią w przychodni to jest bardzo małomówny, nic nie opisuje mi, ani razu nie pokazał mi np buzki dziecka, czy chociażby rączki czy nóżki. Popatrzy tylko sobie sam i tyle. A na drzwiach do gabinetu USG wisi kartka 'podczas badania USG płeć dziecka nie będzie określana'. Dlatego właśnie chodzę prywatnie bo tam jest całkiem inne podejście. Mi to się wydaje, że albo mam pecha, albo oni specjalnie tak bezdusznie robią to USG w przychodniach, żeby chodzić do nich prywatnie, bo przecież jakby porządnie zrobili to USG to komu by się chciało tyle kasy na prywatne wydawać.

reklama
Kurka_pieczona jak zrobisz to 4d teraz to jeszcze powinno być ok, chociaż to zalezy od tego jak sie maluch ułozy, niektórym nie da sie zrobić "ładnych ujęć", z tym, ze tak jak dziewczyni piszą - 4d nie ma wiekszej wartości diagnostycznej niz standardowe USG, nawet pomiary powinny być w 2d robione a 4d to tak bardziej "dla rodzica" na pamiatke. Jak interesuje cie waga malucha + przepływy, budowa organów itd to idz w okolicy 30tc właśnie na normalne USG do lekarza z dobrymi opiniami. Zaglądnąć między nogi też łatwiej na normalnym USG.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry