reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia fasolek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dokładnie,każde badanie jest robione w 2d i ja też tak mam czy to na nfz czy to prywatnie, ale jeśli jadę do Wrocka do mojego specjalisty od usg on pytał się mnie zawsze czy chce fotkę w 3d i wtedy on coś tam zmienił na 3d i wyszła super fotka ta ostatnia:), płace normalnie nie za 3d wystarczy ,ze mam fotkę po co przepłacać:)za to moja gin z nfz też nic nie mówi,coś tam pokarze, wole jezdzić prywatnie bo wszytsko widać jak na dłoni i przemiły lekarz.

reklama
ja właśnie też miałam tak na nfz, że nawet nie pokazał rączki czy nóżki i w ogóle monitor był tylko w jego kierunku zwrócony. o płeć mnie zapytał czy chcę znać, najpierw stwierdził, że nie widać, a potem stwierdził, że dziewczynka (choć wcześniej i później mówiono mi, że chłopiec) i poszedł wydrukować opis. generalnie nie jest dla mnie oczywiście najważniejsze czy lekarz jest miły tylko czy dobry, ale jednak całe badanie się denerwowałam czy wszystko OK, bo nic nie mówił, a ja wtedy jeszcze ruchów nie czułam

Fakt, kompetentny lekarz, który dodatkowo potrafi nawiązać dobrą więź z pacjentką i wszystko wyjaśnić (czy też dokładnie opisać to co widzi na usg) to skarb... Ja miałam robione raz USG nfz i stwierdziłam, że podziękuję. Tak jak u NATOLIN lekarz nic mi nie mówił, nic nie pokazywał tylko cośtam pisał milcząc i potem dał kartkę... Masakra jakaś. A co do zdjęć Małej to jakoś nie mam szczęścia na takie bardzo wyraźne. Ostatnio byłam na USG 4D i co? Maleństwo się rączkami zasłoniło i mimo usilnych starań gin. żeby się odsłoniła nic z tego nie wyszło :sorry:

moj ten z wrocka gin nie dośc ,że miły to fachowy i dużo mówny:)a monitor miałam swoj zwrócony do mnie a on swoj:)byłam w szoku jak nic mu nie mówiąc jakie miałam wyniki bo to tylko usg a nie wizyta typowa ginekologiczna powiedział mi miesiąc temu ,że mam słaby indeks łozyskowo mózgowy to znaczy miedzy innymi,że mało żelaza i wogle a pozniej pojechałam na kontrole i był wszystko oki, teraz takie cuda można wyczytać z usg byłam w szoku,zalecił mi inne witaminy i zmieniłam zelazo i pomogło do tego suplement diety burak z herbapolu:)

tego buraka z herbapolu to chyba i ja sobie zakupię, bo mam "nakazane" pić sok z buraków ale ni chu chu mi to nie wchodzi :D

Kasis nie ma za co. To teraz mam nadzieję częściej fotki będziesz wklejać (brzuszka też). Śliczna fotka Błażeja.

Lolisza to ja z tego wynika mam raczej same krótkie, nie dłuższe niż 10 min.

Kurka_pieczona mój gin mówił, że 4D najlepiej do 28 tyg zrobić. Zobacz jak wygląda buzia na zdjęciach nice-girl z 28 tyg. Zajmuje już prawie cały obszar jaki pokazuje głowica od usg (chyba, że to jakieś zbliżenie jest). Z drugiej strony dziecko dziecku nierówne i Twoje może być np. mniejsze. Moim zdaniem to ostatni dzwonek na takie badanie usg.

Nice-girl świetne masz fotki synka. Oj szkoda, że mnie się z 4D nie udało.

makuc mi też kazali,ale nie dałam rady niestety:(dlatego jem tego buraka w kapsułkach i na to wygląda,że się sprawdza:)
E-lona postaram się zrobić fotkę i wrzucić mój brzuszek:)

tego buraka z herbapolu to chyba i ja sobie zakupię, bo mam "nakazane" pić sok z buraków ale ni chu chu mi to nie wchodzi :D

Jeśli chodzi o kupne soki z burakow to są bleee, ale polecam własnej roboty z sokowirówki: burak + jabłko tak mniej więcej pół na pół. Jest naprawdę pyszny :) Bo sam z buraka to średnio smakuje. Mi się marzy taki soczek burak+jabłko (piłam na początku ciąży),ale przy cukrzycy niestety mam totalny zakaz na wszelkie soki :/

Dziś bylismy na USG ;) i pierwszy raz moją Ślicznotke zobaczyłam tak dokładniej ;) na zdjęciu normalnym bardzo widoczne, na komputerze mniej, jednak widać buziulkę ;-)

image0011sv.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

reklama
Ale super twarzyczka! Odwrocila sie do mamy by ja dobrze widziala :) Kochane malenstwo.

A to moja Jasminka. 32 tyd i 3 dni. DSC09342.JPGDSC09341.JPG
pencil.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry