reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zawiercie

Hej Dziewczyny!!!
Byłam na tym aerobicu. Kosztuje 8zł za lekcję, w czwartki o 18 i 19 (dwie grupy), prawdopodobnie jeszcze w środę o 18

a drugi aerobic jest w Żeromskim za 5 zł /lekcja/ we wtorki i jeszcze w jakiś dzień ale nie wiem:sorry:

Nikita naprawdę śliczne te Twoje szydełkowe dzieła. Ja ostatnio coś tam dziergam na maszynie hehe. Na razie kołderki i sukienki dla lalek:happy: ale planuję sobie poszyć pieluchy wielorazowe jak będzie kiedyś drugi dzidziuś.

reklama
strony mój brat jeszcze nie ma bo to wydatek, a narazie chce zobaczyć czy mu się ruszy interes, ma natomiast galerie na nk:
Witaj na nk.pl - miejscu, w którym znajdziesz swoich przyjaciół! te kolczyki z kamieniami w zależności od światła mienią się w rózne kolory wygląda tp rewelacyjnie:)

Nikita - witaminy c nie podaje, natomiast K i D3, ale juz mu znikło może za bardzo się ślinił i mu się zrobiło:(

Mój Maciuś dziś spokojnieszy:) więcej drzemek w dzień robi:)
Przyszła chusta wreszcie, ale wypróbujemy jutro bo mąż w pracy na popoludniu a nie chce sama na pierwszy raz tego wiązać i wkładać maluszka:)
Byłam dziś w przychodni w pediatry malego, ale moja doktórka jest sama, bo druga chora, nie ma mozliwości wizyty domowej chyba ze prywatnie po godzinach pracy, kazala obserwować maluszka, i jak kichanie i kaszel będzie się nasilał ( bo tylko czasem zakasła, ale wole dmuchać na zimne) to w pon przed 8, mamy iść na strone zdrową (nie chce zeby sie nie zaraził, bo może mu nic nie jest) i doktórka go obejrzy:) może też będziemy szczepić wczesniej jak będzie zdrowy bo na neurologa do 9 marca czekać to długo wg pediatry i ona go obejrzy i jak nasilenia nerwowego nie będzie dużego to go zaszczepi:) a mój Maciuś nadal wysoko główkę dzwiga i tak od 3 tyg podziwia świat :p

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!!!
Ja ostatnio coś tam dziergam na maszynie hehe. Na razie kołderki i sukienki dla lalek:happy: ale planuję sobie poszyć pieluchy wielorazowe jak będzie kiedyś drugi dzidziuś.
Ambitny plan :) Ja tam mimo wszystko wolę pieluchy jednorazowe.

strony mój brat jeszcze nie ma bo to wydatek
Mój mąż robi strony internetowe, więc w razie czego polecam. Zawsze można się dogadać. :)
Mam nadzieję, że Maciusiowi jednak nic nie będzie.

Ja też byłam dziś u pediatry i totalna porażka. W ogóle to z tej baby kiepski lekarz skoro na mokry kaszel zapisała syrop na kaszel suchy. Oczywiście wypisała też antybiotyk. Mąż pojechał z synem teraz do lekarza prywatnie. Ciekawe co powie. Prawdopodobnie ten antybiotyk niepotrzebny. A i jeszcze przypomniałam sobie jak pytała Daniela czy go gardło boli to odpowiedział, że nie, no to dalej drąży i pyta czy boli jak przełyka, no i znowu padła odpowiedź, że nie. Zajrzała mu do gardła i mówi, że czerwone jak jej herbata (a miała jakąś owocową). Ciekawe, że niby gardło czerwone, a nie boli. Sama kilka razy w domu pytałam czy gardło boli to za każdym razem mówił, że nie. Temperatura dziś max 37 i 6. Kataru też raczej nie ma. Tylko ten kaszel. No i na to od razu bach i antybiotyk. A bilans 4-latka wyglądał tak: pielęgniarka zmierzyła Daniela, a o wagę to mnie tylko zapytała, bo widocznie nie chciało już jej się ważyć. A pediatra tylko zapytała czy mówi pełnymi zdaniami, umie się sam ubrać i czy coś się zmieniło od ostatniego bilansu. I NIC nie wpisała do książeczki.

Hej Dziewczyny:-)
A u nas nic ciekawego, codzienność i tyle:-)
Blondi a to co podejrzewają u Maciusia WNM?
Wiem coś o tym, tylko w drugą stronę i dodatkowo parę innych rzeczy. Sami mieliśmy masę przejść i dziesiątki wizyt u neurologa, a Aleks kilka miesięcy chodził na rehabilitację...ale na szczescie już jest wszystko OK:tak:
U Was też napewno będzie wszystko OK;-)
E-lona a to gdzie chodzice do przychodni jeśli można spytac?, bo ta lekarka coś nie teges i wolałabym uniknąć spotkania z Nią jak coś:-D
Nikita faktycznie te Twoje szydełkowa dzieła są super, a buciki są po prostu rewelacyjne:tak:

Blondi a to co podejrzewają u Maciusia WNM?
Wiem coś o tym, tylko w drugą stronę i dodatkowo parę innych rzeczy. Sami mieliśmy masę przejść i dziesiątki wizyt u neurologa, a Aleks kilka miesięcy chodził na rehabilitację...ale na szczescie już jest wszystko OK:tak:
U Was też napewno będzie wszystko OK;-)

No nie wiadomo, pediatra narazie skierowała do neurologa, a ze czeka się 2 m-ce na wizytę wiec czekamy ( koło huty tam mamy umówiona wizytę) Maciuś bardzo wysoko dzwiga główkę, bardzo pewnie ją trzyma... nie wiadomo co i jak więc czekamy...

E-lona - jak brat będzie chciał zrobić stronę to napewno dam znać.. narazie on chce po kosztach wszystko bo bardzo tanio sprzedaje kolczyki, dowóz na terenie zawiercia i ogrodzieńca ma gratis wiec narazie troche dokłada do interesu, ale są pozytywnie nastawieni bo rozwijają to we dwókję czyli brat z dziewczyną swoją, chcieliby coś dorobić bo narazie oboje studiują, brat w tym roku ma obronę magistra, a po studiach mysli ruszyć z wlasną firmą .. od czegoś trzeba zacząć:)

Do jakich pediatrów chodzicie? Ja do dr Węgrzynowskiej do przychodni centrum:)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!

To jak - pisze się któraś na ten aerobik? :-)
My chodzimy do dr Borowieckiej do Almedu na Paderewskiego. Jestem bardzo zadowolona!

E-lona
zdrówka dla synka.
Blondi moja mała miała asymetrię napięcia mięśniowego, chodziłyśmy na rehabilitację do Jurajskiego Centrum Medycznego, ale do tej pani doktor koło huty też poszłyśmy. Z tego co pamiętam to nazywa się Jaros i jest bardzo fajna. Podobnie jak u Agity teraz jest już wszystko w porządku, więc nawet jak Was skierują na rehabilitację to się nie martw, bo wszystko będzie ok.

Do góry