reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zawiercie

Hej dziewczyny, widzę że się rozkręcilo zawierciowe forum, witam więc nowe mamusie i obiecuje regularnie zaglądać:-)
Dla tych co mnie nie znają - mieszkam w kromołowie, w czerwcu będę mieć 27 lat, moj synek ma 8 miesiecy i udzielam się od poczatku ciąży głównie ma watku Majówki 2010.

Domik, u majowek kilka dzieci miało szmery (starsze rodzeństwa też) i u żadnego nie było wady serca, szmery pochodziły albo od delikatnego przeziebienia, albo od małej niteczki gdzieśtam w zyłach,nic złego sie nie trafiło. I lekarze mówili że szmery u dzieci często występują a w badaniach wychodzi że wszystko ok, u Natalci tez napewno wszystko bedzie w porządku:tak:

Blondi, gratuluję synusia:-) Śliczny jest:-***
Diety Dukana na pewno NIE MOŻNA stosować karmiąc piersią. Jedna majowa mama spróbowała i sama słabła już po trzech dniach, a dziecko sie pochorowało i kilka tygodni leczyli:baffled: A to niedawno było, mały miał juz 7 miesiecy, to na Maciusia podziałałoby jeszcze gorzej!
Ja to wogóle radzę sie wstrzymać z wszelka dieta na czas karmienia. Ja karmię już tylko 2 razy na dobę, a kilogramy zeszły mi wszystkie ciążowe (14) już po 5 miesiącach.

Pieknie Wasz dzieci śpią, zazdroszczę! Kubuś mój zasypia po 22giej, wstaje ok. 4 na cyc i ok. 7 na cyc, nieraz przyśnie do ósmej, a nieraz nie.

reklama
Cześć Dziewczyny!!!

jutro idę z koleżanką na ten aerobik do szkoły nr 6 więc opisze Wam co i jak:-)

Blondi84 skoro karmisz piersią kg same zlecą, a diety w czasie laktacji się nie stosuje. Wg położnej, która prowadziła szkołę rodzenia tam gdzie ja chodziłam w ciągu 6 miesięcy karmienia zrzucisz nadprogramowe kg.

Natomiast mój ginekolog (zresztą nie tylko on) mówi że Ciało kobiety przygotowuje się do wydania na świat dziecka przez 9 miesięcy i tyle samo zajmuje powrót do formy, nadrobienie utraconych minerałów, odbudowanie organizmu itd. Dlatego też nie powinno się decydować na 2 ciąże przed upływem tego okresu.

Wczoraj byliśmy z córeczką na basenie w Łazach. Ale miała frajdę hehe. Tatuś wymyślił taki wypad na 2,5 roczku :-) mała się wyszalała, a dla nas jakaś odskocznia :-):-)

Hej!

Nikita fajnie, że zajrzałaś. Musimy sie kiedyś na spacerek umówić, bo mamy do siebie niedaleko :tak:Wiem, że to częste u dzieci i staram się na razie tym nie martwić. Dziękuję za wsparcie :*

Ania to koniecznie nam napisz wrażenia :-) A Twoja córcia była pierwszy raz na basenie? Bo ja się zastanawiam od kiedy najlepiej zabrać dziecko? Różne są opinie na ten temat...

Dziewczyny gdzie w Zawierciu można kupić jakąś fajną biżuterię? Proszę o opisy dla osoby niezorientowanej, bo przypominam, że nie pochdzę z Zawiercia ;-)

DomiK różne są opinie na temat basenu ale ja zwykle kieruje się tym co mi "mówi dziecko". Pierwszy raz byliśmy jak miała 10 miesięcy. Wtedy raczkowała w brodziku, chociaż na początku nie chciała nawet wejść. A teraz to już "szalała" :-):-)

W ubiegłe wakacje wzięliśmy ją nawet do Egiptu na tydzień:-)
Najpierw zrobiliśmy szczepienie, porozmawiałam z lekarką, wyczytałam co się dało na ten temat i się zdecydowaliśmy. Oczywiście bałam się jak zniesie samolot, temperaturę, jedzenie itd. wzięłam pełno leków itd a jak się okazało na miejscu, z leków dziecka korzystał mąż:-):-) a mała wróciła zadowolona i biała jak śnieg (nawet minimalnie się nie opaliła) jadła tamtejsze potrawy oczywiście nie wszystkie i było ok. Naprawdę wszystko zależy od dziecka i rodziców.

W Łazach są zajęcia "pływające szkraby" i one są chyba od 6 miesiąca życia :happy:

Domik ja robię kolczyki szydełkowe jakby Ci się podobały to pisz

https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/szydelkowe-drobiazgi-rekodzielo-47182/

Mam kolezankę co robi piękną biżuterię , taką z koralikow, srebra, kamieni półszlachetnych, ale zlikwidowała niedawno www bo nie miała juz czasu tego prowadzić (ma dzieci w wieku mojego i starsze i do pracy wróciła), trzeba się z nią bezpośrednio kontaktować.

Fajną biżuterię widziałam w Centrum na górze, wchodzisz do sklepu Centrum (taki pomarańczowy dość duży blisko dworca), idziesz na góre i tam w pasażu z ciuchami na samym końcu, tam sa torebki i własnie gablota z biżuterią.

nie zamierzam stosować diety podczas karmienia:) spokojnie Kochane, ale dzieki za troskę:)

Wpadl mój brat z biżuterią bo ostanio ze swoją dziewczyną ruszyli maly bizness narazie wsród znajomych sprzedają, ale jak im się to ruszy to otworzą firmę:) Kupiłam kolczyki z kamieniami swarovskiego bardzo dużymi za 55zl a takie oglądalam jakiś czas temu u jubilera, ponad 120zł to nie kupowałam, bo stać mnie nie było, a tak od brata kupiłam(a brat mi jeszcze je wydłuzyl na żylce czyli zrobił mi takie jak chciałam) i zadowolona jestem, zbliżają się Święta i chrzest będzie, więc kolczyki będą jak znalazł:) są sliczne, brat podszedl do dziewczyn na salonie gdzie pracowałam to poszły mu odrazu dwie pary:)

Domik - jak chcesz to może mój brat podjechać do Ciebie do domu z kolczykami, ma takie tanie posrebrzane i normalne srebrne, wszytsko taniej niż w sklepach i u jubilera, takie posrebrzane to od 5 zł juz ma, polecam, przyjeżdza gratis, narazie rozkręca dlatego ma duże upusty, jak będziesz chętna to napisze Ci nr do niego na PW i się umówisz, wybor ma bardzo duży:)

Zamówiłam chuste dla Maciusia będziemy się nosić:)

Na basen wybieramy sie jak Maciuś skonczy 3 m-ce:) koleżanka tak wcześnie jeżdziła z mamą i super pływa pod wodą:)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny:-)
Nikita cześć:-), a my to też po sąsiedzku,a tak wogóle to ja chodziłam do podstawówki do Kromołowa i jestem o rok starsza, więc może się znamy:-D
Blondi 84 chusta super sprawa:-), Aluś do tej pory lubi być w niej noszony:tak:

A tak pozatym to u Nas znowu bunt jedzeniowy, Najlpiej tylko Nutramigen i ewentualnie owocki i flipsiaki,a obiadem plujemy i wydziwiamy. Eh mam nadzieję, że za jakiś tydzień minie to niejadztwo Mojego Synka:-)

Agita - a od kiedy zaczeliście się nosić w chuście? Bo jak mi przyjdzie to odrazu próbujemy? Długo mozna takie 6 tyg maleństwo nosić dziennie w chuście? jak nie będę umiala wiązać jej to wpadne na naukę wiązania:-D A Alusiowi napewno apetyt wróci :)

Maciuś marudzi cały dzień od 10tej do teraz, karmimy się, przewijamy, i znów karmimy chwilę poobserwujemy świat i od nowa ... a o spaniu ani mowy nie ma, dzię nie wyszlam z nim na spacer bo tak wialo... a tak to zawsze na spacerku spał :) dobrze że noce przesypia, ma dwie pobudki tylko o 3-4tej i o 7-8 :)

Agita to się na pewno znamy:-D Na imię mam Nina, po imieniu mnie pokojarz;-)

Blondi to Macius tak jak moj Kubuś śpi, chyba musze z tym moim dzieckiem porozmawiać powaznie na temat spania w nocy;-)

reklama
Blondi niestety przy takim Maluszku CI nie pomogę, bo My zaczęliśmy nosić Alusia jak miał jakieś 4 miesiące, więc już pewnie trzymał główkę i motałam Go na podwójny X a nie w kołyskę.
A poszukaj na necie, napewno jest gdzieś fajnie pokazane jak wiązać chustę dla takiego Maluszka, a Mnie dodatkowa instrukcja przyszła na płycie razem z chustą:-)
Nikita Nina to rzadkie imię i kojarzę tylko jedną Dziewczynę, która ma tak na imię, ciekawe czy to Ty??:-)

A u nas pobudka dziś znowu o 6 rano, ale terz łobuz ma drzemkę więc mam chwilkę dla siebie:tak:

Do góry