reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zawiercie

Hej!
Blondi współczuję wczorajszego dnia. Dzisiaj Maciuś lepiej się zachowuje?
Agita a te bunty jedzeniowe często są?

Udało mi się kupić te buteleczki z mlekiem u siebie w aptece. Oczywiście na zamówienie, bo tego nikt nie kupuje.
Wczoraj robiłam synowi urodziny. Goście nie dopisali, bo był tylko chrzestny z synem, ale przynajmniej się pobawili. Posprzątać nie zdążyłam, bo przy torcie było dużo pracy, ale z efektu jestem bardzo zadowolona, bo to chyba najfajniejszy tort jaki do tej pory zrobiłam.
A jeszcze napiszę Wam link do strony z promocjami: PromoBaby.pl

reklama
E-lona na przełomie października i listopada Aluś przez 3-4 tyg nie bardzo chciał jeść, nawet Nutramigen Mu nie podchodził:nie: i przez to zaczął mniej przybierać na wadze. Robiliśmy badania i wszystkie wyszły ok. I wtedy wyszedł Alusiowi pierwszy ząbek i apetyt wrócił jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki:-)
I od tego czasu znowu ładnie jadał - owszem czasami zdarzały się dni, że nie miał apetytu, ale to 1 max 2 dni i znowu wszystko wracało do normy. A teraz znowu już jakieś 2 tyg nie chce za bardzo jeść, pewnie znowu jakiś cięższy ząbek idzie...
czytałam też, że niekiedy dzieci mają taki okres, ze tylko butla i nic pozatym mimo że wczesniej ładnie jadły wszystko:-). Więc czekam sierpliwie, aż łobuzowi przejdzie. Najważniejsze, że chociaż Butle doi bez protestów:tak:

Cześć dziewczyny!

Nikita ja jestem pod wrażeniem tych Twoich szydełkowych dzieł, ale szukałam takiej typowej biżuterii.
Blondi Maciuś już nie jest noworodkiem, więc coraz częściej będzie się już rozglądał, a mniej spał. Ale ważne, że w nocy śpi Ci lepiej niż niejedno kilkunastomiesięczne dziecko - prawdziwy aniołek :-)
Dzięki za info w sprawie biżuterii. Na pewno kiedyś skorzystam.
Już kupiłam co chciałam, bo byłam w sumie przez przypadek w Dąbrowie. A potrzebowałam prezenty dla mamy i teściowej, bo mają urodziny w lutym :-)

Agita a gdzie mieszkasz? Bo skoro niedaleko Kromołowa to musimy koniecznie kiedyś wyskoczyć na spacerek w trójkę z dzieciaczkami:tak: Ale to może jak już cieplej będzie...
U nas też był bunt jedzieniowy, musiałam małej dać żelazo, bo miała złe wyniki i groziła jej anemia, ale na szczęście już jej przeszło i dzisiaj nawet zupę szpinakową wcinała. Trzymam kciuki, żeby bunt minął jak najszybciej, bo na pewno minie :tak:

Agita, czyli jest nadzieja, że wkrótce ten brak apetytu minie. :)

Blondi a to może przez jakiś skok rozwojowy tak go na jedzenie wzięło :) A tak przy okazji moja koleżanka urodziła syna dzień po Tobie.

Nikita ale pięknie robisz na szydełku! Chciałam zapytać czy tak masz na imię jak w nicku czy po prostu podoba Ci się to imię?

A to od dzisiejszego solenizanta:
http://images37.fotosik.pl/582/b6719a44dc75a085gen.jpg
http://images45.fotosik.pl/629/e41a7e9d92739e53gen.jpg
http://images49.fotosik.pl/626/d6294fad162bc9c7gen.jpg
http://images43.fotosik.pl/627/77af2a7d675dc3fcgen.jpg
http://images35.fotosik.pl/443/51bd57b0369fe396gen.jpg
Smacznego :)

Elona wszystkiego najlepszego dla synka!
Na imie mam Nina, Nikitą nazwali mnie w liceum i tak już zostało;-)

Domik spacerek wskazany:-) ja za

Cześć dziewczyny!
Blondi Maciuś już nie jest noworodkiem, więc coraz częściej będzie się już rozglądał, a mniej spał. Ale ważne, że w nocy śpi Ci lepiej niż niejedno kilkunastomiesięczne dziecko - prawdziwy aniołek :-)
Dzięki za info w sprawie biżuterii. Na pewno kiedyś skorzystam.
Już kupiłam co chciałam, bo byłam w sumie przez przypadek w Dąbrowie. A potrzebowałam prezenty dla mamy i teściowej, bo mają urodziny w lutym :-)

To prawda mój skarb śpi wysmienicie w nocy:) za to w dzień ...:( nic sobie zrobic nie mogę dziś od 9:00do 21:00 oka nie zmrużył... bylismy na usg bioderek, przeplakał mi cały czas... najedzony był bo przed wyjściem go godzine karmiłam, no cóż, za to po kąpieli pojadł i zasnął, narazie śpi bez zarzutu:)
Tak tylko zaproponowałam z tą biżuterią, bo po co przepłacać, a ja zaświadczam, że kolczyki są super, ja się na moje napatrzeć nie mogę:)

Blondi a to może przez jakiś skok rozwojowy tak go na jedzenie wzięło :) A tak przy okazji moja koleżanka urodziła syna dzień po Tobie.
fajniutki zbieg okoliczności, a gdzie rodziła jesli można wiedzieć?
może faktycznie szybciej rosnie... ale on poprostu lubi jeść i leżeć przy piersi:)

dziewczyny Maciusiowi zrobił się chyba zajad w kąciku ust, ostatnio bardzo się slini, moja mama się śmieje, że wnuczkowi ząbki idą, bo tak się dzieci slinią jak ząbkują :-D czytałam, że jak dziecko się ślini to też może byc przyczyna :( ale też oznaczać może brak żelaza...
kurcze trochę mi kicha, pokasłuje czasem martwie się... tak dbam o niego a tu chyba choroba go bierze :( tfu tfu !!!

Ostatnia edycja:
Nikita dzięki za życzenia.
Blondi koleżanka rodziła w Katowicach, a mieszka w Sosnowcu.
Z tym ślinieniem to mnie czasem denerwują (nie Ty:-)) jak po raz n-ty słyszę, że pewnie ząbki. Syn ślinił się dłuuuugo, a żab pierwszy pojawił się jak miał 8 miesięcy. Laura mi się też ślini, ale ja myślę, że to dlatego, że nie potrafi tej śliny połykać. Poza tym czasem przez nią się krztusi i odkasłuje. Kichanie też jest naturalne, bo w ten sposób oczyszcza nosek. Jeżeli jednak bardzo Cię to niepokoi to idź do pediatry.

E-lona wow, ale jesteś zdolniacha! Wszystkiego najlepszego dla synka :tak:
Blondi dobrze, że zaproponowałaś, gdyby nie to, że byłam w Dąbrowie to pewnie bym skorzystała. A możesz pokazać te swoje kolczyki? :happy2: Co do spania w dzień to moja mała też nie była chętna, ale tak jak u Ciebie, ale dała pospać w nocy. Coś za coś ;-) Może jeszcze się zmieni Maciusiowi, bo powinien się jednak troszkę zdrzemnąć, przecież to jeszcze takie maleństwo...Zdrówka życzę!
Nikita jak tylko będzie ciepło to się zgadamy!

reklama
Blondi moj Kubuś sie ślinił od samego początku niemiłosiernie i paluchy do buzi pchał, wszyscy mi gadali ciągle "ząbki ząbki", trwało to kilka miesięcy. Wreszcie sie sam nauczył łykać ta ślinę, a ząbków niet do tej pory, dopiero ostatnio pojawiło się obrzmienie dziąsła.
No i właśnie, nie masz zdjęć kolczyków brata? Może jakieś www ma?
Moderatorka majówek ma córkę która nie śpi wcale w nocy od początku, za to pięknie nockę przesypia i jest super grzeczna, może Maciuś też taki będzie;-)
A dajesz mu witaminkę c?

Do góry