reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zawiercie

Agita - witamy:) dobrze, że internet do Skarżyc dotarł:)
Domik - na dzień babci i dziadka, Maciuś odbił rączkę w glinie, jak dla takiego maluszka to było duże wyzwanie:) dokładnie te ramki zamówiłam:
RAMKA Z GLINĄ GRAWEROWANA na prezent, DZIEŃ BABCI (1396826876) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
To gadułka z tej Twojej córci:)
Zdrowia dla Waszych maleństw!
Pochwalę się, że przyszedł Nam w piątek wózek:) dziadkowie zapłacili:) od soboty spacerujemy:) kolor siwy;)
WÓZEK wielofunkcyjny BABY BOOOM wozki dzieciece (1406387765) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

A pamiętacie jak wracałyście do formy po ciąży? ja dużo zgrubłam bo aż 26kg:(
Po samym urodzeniu 10kg straciłam, teraz tak tygodniowo około 2kg, ale niestety rozstępy na brzuszku i piersiach są... może coś poradzicie jak z tym walczyć, bo oczywiście oliwki i kremy całą ciąże używałam i teraz też natłuszczam skóre, ale bez większysz rezultatów:( rozstępy na piersiach pojawiły się na samym poczatku ciązy, a na brzuchu to niestety na samym finiszu w 9 m-cu:(

reklama
Hej Dziewczyny:-)
U nas bez zmian, tylko Aluś coś w nocy popłakiwał, ale nie ma temperatury i rozrabia jak szalony więc mam nadzieję, że żadne choróbsko GO nie łapie:-)
19Ania85 właśnie wczoraj jak czy ściłam Alusiowi zabki wieczorem to miałam przyjemność poczuć te Jego nowe zębolki na palcu:eek::-p
Blondi84 ja w ciąży przytyłam 20 kg i niestety do tej pory zostało mi 5-6 nadprogramowych:confused2:, ale ja miałam cesarkę i przez pół roku nie mogłam za bardzo ćwiczyć, później jakoś się nie chciało:-p:sorry:, a teraz wzięłam się za siebie i na szczescie powoli, ale widać efekty:tak:
Ja też miałam dużo rozstępów mimo, że się smarowałam, ale teraz już są prawie niewidoczne tak zjaśniały:-). Ja po porodzie sotsowałam na brzuch masło poporodowe z ziaji, a na rozstępy stosowałam z ziaji też krem na rozstępy taki w czarnym opakowaniu z serii rebuild i jestem bardzo zadowola z efektów:-), a teraz stosuję balsam Q10 z Nivei i fajnie naciąga skórę na brzuchu:-)

A my też jesteśmy teraz na etapie poszukiwania wózka, ale już spacerówki
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.bambinesco.pl/photo/tinyMce/x_lander_xrun5.jpg

Hej,
od razu lepiej, jak forum ożyło :-)

U nas wczoraj była tragiczna nocka, bo mała wymiotowała :-( Byłam z nią wczoraj u lekarza, powiedziała, że jak dziecko ma gorączkę to może wymiotować od mleka. Powiedziała, ze to nic poważnego, więc nadal musimy siedzieć w domku i czekać aż wirus zniknie, ale już jest lepiej, bo mała dzisiaj przespała całą nockę :tak:

Blondi ale Maciuś ma super furę :-) My już mało korzystamy z wózka, jak się mała urodziła to dziadki kupili jej X-landera, takiego jak ten:
Wózek X-Lander XA zestaw grudzień 2009 + nosidełko (1431491205) - Aukcje internetowe Allegro
A na wiosnę kupiłam jeszcze parasolkę: Espiro Metro

Ja do wagi sprzed ciąży wróciłam w miarę szybko, ale brzuszek został :zawstydzona/y: Też miałam cesarkę i podobnie jak Agita najpierw nie mogłam ćwiczyć, a później mi się nie chciało :sorry: Chciałam iść na aerobik, ale samej mi się nie chce. Może Wy byście się skusiły, co? Razem raźniej :tak:
Co do rozstępów to ja na szczęście nie mam tego problemu, więc nie doradzę...

Mała mi usnęła, idę zjeść zupkę :-)

Ja też bym pośmigała na aerobik ale samej to właśnie nie bardzo:p
Kurcze Aleks znowu nie ma apetytu. Już tak kiedyś miał, że nie chciał nic prawie jeść przez 3 tygodnie. A dzisiaj zjadł raptem butle Nutramigenu, kilka flipsów, pół małego deserku i kilka łyżeczek obiadku:baffled: ale rozrabia jak zwykle i humor Mu dopisuje więc narazie się nie martwię aż tak bardzo. Może te dziąsła dają o sobie znać...
Blondi ja mam od urodzenia do teraz taki wózek dla Aluśka
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: BARTATINA Classic wersja ALU - głęboko-spacerowa z torbą kolor 186
ale Twój też jest fajny. Dla mnie wazne było, zeby miał min duże koła, tak jak ten Twój:-)
Domik super, ze Natalcia lepiej się czuje:tak:

Dziewczyny ja jeszcze z 2 tygodnie nie mogę ćwiczyć tak mi położna mówiała, żeby odczekała 6 tygodni, a potem powoli brzuszki itd, chętnie potem z wami pochodzę na aerobik, chociaż u mnie będzie ciężej się wyrwać z domu bo mąż róznie pracuje a ja karmię piersią, ale wiecie zawsze można odciągnąć mleczko. Szczerze to ja wolałabym siłownie, kupić karnet i jak nie dam rady kiedyś wyjść to nic nie przepada, a na siłowni i więcej parti ciała można wyćwiczyć, coprawda nigdy nie byłam na siłowni, ale od innych mam słyszałam że się sprawdza, a narazie zainwestowałam w gorset i zawsze trochę masuje mi on brzuszek:) godzine dziennie w nim śmigam :)

Domik - dużo zdrowia dla Natalci:-)
Agita - to rozumiem, że Aluś Ci gryzie palce:-) słodziak z niego :-)

Blondi ja nie wiem, czy bym na siłowni wydoliła z Moja kondycją:sorry::-p
A jak tam Maciuś?? Grzeczniutki jest?? i jak wogóle samopoczucie Młodej mamusi??:-)

A ja muszę się pochwalić, że Mój Mały szkrab nauczył się dawać Buzi:-D, tylko zamiast robić dziubek to otwiera buziola na całą szerokość i jezykiem jeszcze liże na dodatke, więc Buziole są naprawdę soczyste:-p

Hej dziewczyny!!!

Ruch na forum, że aż miło!!!

Blondi84 ja z 3 rozstępami poradziłam sobie z pomocą masła poporodowego z ziaii (smarowałam nim brzuch aż do czerwoności) i przez pierwsze 8 tygodni nosiłam gorset od samych kolan aż po biust. Ja przytyłam w ciąży ok 17 kg, teraz może mi zostało ok 3 nadprogramowych (brzuch)

Chętnie też bym pochodziła na aerobik ale chyba będziemy starać się o rodzeństwo dla córeczki więc skupie się na zdrowym odżywianiu :-)

nie mogę się doczekać wiosny, wtedy na spacerkach i gonitwie za dzieckiem spala się najwięcej kalorii:-D

Agita - Maciuś grzeczniutki, przesypia noce ładnie, zawsze pobudka o 3 i 7ej:) jestem zadowolona, w dzien marudny, jak ciśnie kupki i pierdki do płakusia:( jestem szczęsliwa że go mam, nie umiem sobie już życia bez niego wyobrazić:)
Słodki całuśnik z niego :-)
Ania - no to mało przytyłaś, ja więcej tylko tyle, że jestem wysoka i mniej po mnie widać te kilogramy, no i przed ciążą miałam niedowagę bo 173cm waga 59kg, więc teraz bym chciała chociaż 63 ważyć, więc jakieś 8kg mi zostało do zrzucenia więc sporo:( też noszę gorset zamówiłam na all:GORSET BODY WYSZCZUPLAJACE Z REGULACJĄ UCISKU L (1389050755) - Aukcje internetowe Allegro z tym że ja nawet brzucha już nie mam za to w uda mi weszło i zejść nie może :( zresztą wszędzie po trochu mi weszlo w ciąży!

Hej :-)

Blondi ja też chyba bym nie dała rady na siłowni :no:To ładnie Ci Maciuś śpi, jak na takie maleństwo, po prostu aniołek! :-)
Ale może się zapiszemy na fitness razem dziewczyny, co? Tylko ja w ogóle się nie orientuję gdzie w Zawierciu jest fitness....:baffled:
Agita to fajnie, że mały daje takie soczyste buziaki :tak:
Ania ja też się nie mogę doczekać wiosny... Ale z drugiej strony to w zimie przynajmniej na nartach trochę pośmigam i się poruszam :-)

reklama
Witam witam:-)
Blondi, to super, że Maciuś taki grzeczniutki:-) Nam Aluś też nie sprawiał problemów, tylko na początku dopóki nie stwierdzono uczulenia na biłko mleka krowiego to bardzo płakał:-(, później zaczął nam całe noce przesypiac. A teraz znowu Mu się poprzestawiało i domaga się w nocy 2x butli:szok:, ale za to idzie spać ok 19-20-tej i wstaje ok 6:30-7:30 więc nie jest źle:-)
Domik ja też nie mam bladego pojęcia gdzie w Zawierciu można by poświczyc aerobic:-(
a co do wiosny to ja też już chcę:-)

Do góry