reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaszczyk na rozwoj pluc szyjka 20 mm

Angelin

Zaciekawiona BB
Hej mam jutro zgłosić się do szpitala powiedzcie miał ktoś ten zaszczyk jak to wygląda ile się leży w szpitalu termin porodu 10luty

reklama
Rozwiązanie
U
Zastrzyk na płuca dostaje się w dwóch lub czterech dawkach. U mnie były dwie dawki, czyli dwa zastrzyki. Między każdym z nich musi być 24 godziny różnicy, więc musisz się przygotować na pewno na trzy dni minimum. Ze szpitala rzadko wypisują po dwóch dniach, bo nie dostają wtedy tyle kasy z NFZ, więc trzy doby minimum tam spędzisz. Pewnie będziesz mieć również robione KTG.
Zastrzyk jest bezbolesny, choć lekarze i pielęgniarki straszą, że niewyobrażalnie boli.
Ja miałam te zastrzyki .tylko było to 5 lat temu. Pamiętam że termin miałam na 17 lutego a szpitala zglosilam się 2 stycznia. Byłam 3 dni dostawałam zastrzyk. Później wróciłam do domciu i czekałam na CC. Synek urodził się 6 lutego planowane CC. U mnie zastrzyk na płuca tak zapobiegawczo gdyż 1 dziecko urodziłam przed terminem 5 tyg. A wiadomo płuca dziecka dojrzewają najpóźniej.

Ja miałam zastrzyk na rozwój płuc w 30 tygodniu. Ja i tak byłam na patologii ciąży w prawie miesiąc więc nie wiem ile się leży jak się idzie na sam zastrzyk. Sam zastrzyk bezbolesny, podany miałam z boku pośladka. Ze skutków ubocznych miałam straszne uderzenia gorąca. Dostałam go przez dwa dni pod rząd, o tej samej godzinie. Podejrzewam, że więcej niż 3 dni nie trzymają w szpitalu.

Ja miałam zastrzyk na rozwój płuc w 30 tygodniu. Ja i tak byłam na patologii ciąży w prawie miesiąc więc nie wiem ile się leży jak się idzie na sam zastrzyk. Sam zastrzyk bezbolesny, podany miałam z boku pośladka. Ze skutków ubocznych miałam straszne uderzenia gorąca. Dostałam go przez dwa dni pod rząd, o tej samej godzinie. Podejrzewam, że więcej niż 3 dni nie trzymają w szpitalu.
Czemu byłaś na patologii ciazy tyle czasu ?moja szyjka to 19mm za 2 dni będzie 33 tydzień

Zastrzyk na płuca dostaje się w dwóch lub czterech dawkach. U mnie były dwie dawki, czyli dwa zastrzyki. Między każdym z nich musi być 24 godziny różnicy, więc musisz się przygotować na pewno na trzy dni minimum. Ze szpitala rzadko wypisują po dwóch dniach, bo nie dostają wtedy tyle kasy z NFZ, więc trzy doby minimum tam spędzisz. Pewnie będziesz mieć również robione KTG.
Zastrzyk jest bezbolesny, choć lekarze i pielęgniarki straszą, że niewyobrażalnie boli.

Rozwiązanie
Do góry