reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zasypianie maluszka...

reklama
No wlasnie moja czasem puszcza baczki przez sen i nic ja nie rusza a czasem maskarka co bąk-bek i znowu proba zasniecia...wczoraj wieczorem plakala tak okropnie jak kolkowo z 15 minut , po pierdziala , odbiła z dwa razy i spokoj czy to kolka? bo mam te krople sab simplex iniewiem czy podawac???

Patina ja podaje te kropelki jak takie bąki Garyś puszcza z 3 godzinę... Wtedy wiem że po prostu ma wiatry ( a bąki jak puszcza to az mnie samą tyłek boli) i one nie przejdą same. Ale jak to trwa 15 min i przechodzi to bym nie podawała. Szkoda tak bez większej potrzeby podawać chemię dziecko. Jak samo się normuje to znaczy ze jest dobrze.

kładę na macie/łóżku/ w wózku na spacerze, daję pieluszkę (jeden róg obok policzka, drugi do lewej rączki, trzeci do prawej) wkładam korek i już:)
jeśli marudzimy (bo upał, zmęczenie) to śpiewam dodatkowo jakąś piosenkę,
jeśli mamy już wielką awarię (ze 3 razy się zdarzyło) to na rączki, spacerek i w/w dodatki:)

hmmm zasypianie :) u nas to tak roznie bywa zalezy od dnia ale przewaznie jest mleko po mleku kładziemy na brzuszek, palec w buzi zamiast smoczka oczy zamyka i spi. Wiadomo ze zawsze nie jest tak kolorowo bo mamy problem z mlekiem zeby jej wcisnac-bo jest krzyk i nie chce, ale jak juz wypije to jest jak wyzej.

Olisia Twoja mała nie chcena wieczór jeść bo mój tak ma właśnie przed zasnięciem ostatnie karmienie a ten marudzi mach nóżkami i się pręży a zasypia ze smoczkiem ...

No jesli chodzi o zasypianie to problemu nie ma... godz ok 19.00 myju myju, cyc, buzi nad łóżeczkiem, sru do niego, dyd w pyszczek i 4 kołysanki na krzyż z neta :p max w ciągu godz mały śpi( zależy czy maił dżdżemkę o 17 czy nie), do niedawna również noce przesypiał z jednym cycaniem. Jednak od niedzieli mały o 23.oo ląduje ze mną w łóżku i je co 1,5 h. Juz cudowałam wszystko zeby wymyslic co mu jest ale on ewidentnie jest glodny nocami... nawet nie ulewa a to oznacza ze trawi wszystko... oszaleje ( człowiek szybko sie przyzwyczaja do tego co dobre :p )

reklama
Moja róznie w dzień w łóżeczku przy mleku , wyciszenie potem pieluszka do reki (hehe żaneta coś mamy wspólnego) albo na leżaczku pobujana trochę ale wtedy mało spi chyb jej nie wygodnie , w wóżku nie spi wogóle:no:
wieczory staram sie alby wyglodały tak samo kąpiel-mleko- poleży czasem zaśnie czasem nie , to przeważnie nie jak lataja rączki za bardzo , wtedy biorę ją na ręce pospiewam i jak już widzę ,że się uspokoił odkładm i przeważnie zasypia ....

Do góry