reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zasypianie maluszka...

reklama
No wlasnie moja czasem puszcza baczki przez sen i nic ja nie rusza a czasem maskarka co bąk-bek i znowu proba zasniecia...wczoraj wieczorem plakala tak okropnie jak kolkowo z 15 minut , po pierdziala , odbiła z dwa razy i spokoj czy to kolka? bo mam te krople sab simplex iniewiem czy podawac???

Patina ja podaje te kropelki jak takie bąki Garyś puszcza z 3 godzinę... Wtedy wiem że po prostu ma wiatry ( a bąki jak puszcza to az mnie samą tyłek boli) i one nie przejdą same. Ale jak to trwa 15 min i przechodzi to bym nie podawała. Szkoda tak bez większej potrzeby podawać chemię dziecko. Jak samo się normuje to znaczy ze jest dobrze.

kładę na macie/łóżku/ w wózku na spacerze, daję pieluszkę (jeden róg obok policzka, drugi do lewej rączki, trzeci do prawej) wkładam korek i już:)
jeśli marudzimy (bo upał, zmęczenie) to śpiewam dodatkowo jakąś piosenkę,
jeśli mamy już wielką awarię (ze 3 razy się zdarzyło) to na rączki, spacerek i w/w dodatki:)

hmmm zasypianie :) u nas to tak roznie bywa zalezy od dnia ale przewaznie jest mleko po mleku kładziemy na brzuszek, palec w buzi zamiast smoczka oczy zamyka i spi. Wiadomo ze zawsze nie jest tak kolorowo bo mamy problem z mlekiem zeby jej wcisnac-bo jest krzyk i nie chce, ale jak juz wypije to jest jak wyzej.

Olisia Twoja mała nie chcena wieczór jeść bo mój tak ma właśnie przed zasnięciem ostatnie karmienie a ten marudzi mach nóżkami i się pręży a zasypia ze smoczkiem ...

No jesli chodzi o zasypianie to problemu nie ma... godz ok 19.00 myju myju, cyc, buzi nad łóżeczkiem, sru do niego, dyd w pyszczek i 4 kołysanki na krzyż z neta :p max w ciągu godz mały śpi( zależy czy maił dżdżemkę o 17 czy nie), do niedawna również noce przesypiał z jednym cycaniem. Jednak od niedzieli mały o 23.oo ląduje ze mną w łóżku i je co 1,5 h. Juz cudowałam wszystko zeby wymyslic co mu jest ale on ewidentnie jest glodny nocami... nawet nie ulewa a to oznacza ze trawi wszystko... oszaleje ( człowiek szybko sie przyzwyczaja do tego co dobre :p )

reklama
Moja róznie w dzień w łóżeczku przy mleku , wyciszenie potem pieluszka do reki (hehe żaneta coś mamy wspólnego) albo na leżaczku pobujana trochę ale wtedy mało spi chyb jej nie wygodnie , w wóżku nie spi wogóle:no:
wieczory staram sie alby wyglodały tak samo kąpiel-mleko- poleży czasem zaśnie czasem nie , to przeważnie nie jak lataja rączki za bardzo , wtedy biorę ją na ręce pospiewam i jak już widzę ,że się uspokoił odkładm i przeważnie zasypia ....

Do góry