catedra
Fanka BB :)
ja mam nieomal identyczna sytuację... przysługuje Ci drugie becikowe, rodzinne, oraz zapomoga na uczelni, stypendium socjalne prawdopodobnie teżczy moglby ktos udzielic odpowiedzi??? bo jak narazie nie znalazlam na forum... dzieki
przysługuje Ci rodzinne... alimenty również proponuję załatwić... możecie podpisac ugodę u notariusza nie musi być rozprawaWitam...nie mam kogo zapytac wiec pisze tutajMam dziecko z facetem który nas zostawił,co prawda dal dziecku nazwisko...wiec uznal za swoje.Co miesiac daje na utzymanie jakieś pieniadze ale to nie wystarcza mi na utrzymanie.Mieszkam kątem u rodzicow,nie mam pracyByłam w opiece społecznej o pomoc ale tam powiedzieli mi ze według prawa nie jestem samotną matkaWiec zadna pomoc mi sie nie nalezy.Kochani pomocy!!Gdzie moge uderzyc?Czy jedynym wyjsciem jest pojscie do sądu o alimenty?Nie chciałabym sie z nim sądzic...
No wiec zdecydowalam sie wrocic... Becikowe jest tutaj, ale ze nie jestem ubezpieczona to mnie nie obejmuje... No a za sam porod koszt zaczyna sie w moim przypadku od 3 tys zlotych
Wiec niech ktoras prosze napisze jak mnie prawo potraktuje w Polsce? Porod, becikowe, dodatki? :-(
poród masz za darmo nawet jak nie jesteś ubezpieczona, becikowe też Ci przysługuje, idź do mopsu bo przysługuje Ci prawdopodobnie rodzinne, drugie becikowe, zasiłek dla samotnej matki ale informacje szczegółowe udzielą Ci na miejscu
jak rodzinne to drugie becikowe Ci przysługuje, jak dziecko ma ojca nn to również zasiłek dla samotnej matki...mam pytanie co do zasilkow.mam 20 lat i niedlugo koncze szkole.na kwiecien mam termin i nie wiem jakie przysluguja mi zasilki.nie mieszkam z ojcem dziecka tylko z rodzicami.nasz dochodnie przekracza 500zl na osobe mimo ze pobieramy rodzinne.prosze odp bo nie orientuje sie w tych sprawach a z tego co czytalam pani zna sie na tym najlepiej