reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaraz osiwieje .

reklama
Mam też lekkie skurcze w dole brzucha takie przypominające jak przed miesiączką . Nie plamię. Czuje się ogólnie dobrze tylko właśnie te częste oddawanie moczu i jestem zmęczona ciągle , mogłabym pół dnia przespać.
Czyli możliwe że bylo o wiele o wiele za wcześnie żeby było cokolwiek widać i na razie nie mam się niepotrzebnie nakręcać. Czytam na różnych forach że pęcherzyk u niektórych widać około 5-6tygodnia. I to mnie trzyma przy nadziei .
Ja poroniłam w 7 tygodniu pierwszą ciążę.
Uszy do góry ! 1) najlepiej zrobić USG w 8 tygodniu ciąży, wtedy już można zobaczyć piękne bijące serduszko 🙂, 2) jeśli poprzednia ciąża była na podtrzymaniu duphastonem to zlecenie lekarze jest jak najbardziej ok. , 3) wiem jakie to trudne ale postaraj się wierzyć w maleństwo 🙂 ja w drugiej ciaży długo miałam bóle typowo okresowe i strasznie się stresowałam (mój synek ma 4,5 miesiąca 🙂), 4) jedno poronienie nie musi oznaczać kolejnego 😘, 5) Jesteś w ciąży 😘 trzymajcie się z maluszkiem 🙂 Ja uspokoiłam się dopiero jak zaczęłam czuć ruchy...wtedy codziennie wiedziałam, że u malucha wszystko ok.
Powodzenia 🙂

Właśnie w poprzedniej ciąży nie dostałam nic na podtrzymanie. Teraz lekarz inny stwierdził że jeżeli wtedy miałam taki problem to przepisze mi teraz Duphaston, nie zaszkodzi a może właśnie pomoc bo możliwe że mój organizm za mało progesteronu wytwarzał. Na razie dostałam jedno opakowanie do kolejnej wizyty .
Dziękuję za słowa wsparcia ❤️ było mi to bardzo potrzebne ❤️

Dokładnie ja też miałam tak napisane. Ja przeżyłam te poronienie bardzo , najpierw widziałam maluszka na ekranie a później po tych tabletkach jak wyleciał ze mnie , widziałam rączki , nóżki jeszcze lekko przezroczyste , zalążki uszu i oczu, straszny widok . Mam do przed oczami do dziś.

Dlatego tak bardzo się boje każdej wizyty , codziennie sprawdzam czy nie krwawię , czy aby objawy ciąży nie ustąpiły . Jestem szczęśliwa a zarazem przerażona . Mam dwójkę dzieci już w wieku 13 i 10 lat ale chciałabym tego maluszka jeszcze. Jestem gotowa na ponowne macierzyństwo.
Ja też mam dzieci w wieku 13 i 11 lat i teraz prawie 4 miesięczną córcię. Co mogę polecić to na pewno wizyta po 7 tygodniu ciąży na USG, nie wcześniej, bo tylko stresu się najesz, że w pęcherzyku nie ma zarodka itp. Ja poszłam na USG w 7+2 i wszystko już ładnie było widać.

Kobietki pomocy, wylądowałam na sorze . Po dzisiejszej mszy w kościele poszłam sobie w domku do łazienki i zauważyłam plamienie , czysta czerwona krew w prawdzie nie lało się ze mnie tylko delikatnie . Pobrali mi krew na HCG i karzą czekać 1-2 h .. na zawał tu zejdę :( boje się że coś się stanie 😭 strasznie przeszłam poprzednią stratę , drugi raz nie podołam 😭

Kobietki pomocy, wylądowałam na sorze . Po dzisiejszej mszy w kościele poszłam sobie w domku do łazienki i zauważyłam plamienie , czysta czerwona krew w prawdzie nie lało się ze mnie tylko delikatnie . Pobrali mi krew na HCG i karzą czekać 1-2 h .. na zawał tu zejdę :( boje się że coś się stanie 😭 strasznie przeszłam poprzednią stratę , drugi raz nie podołam 😭
Który masz teraz tydzień? Zrobili Ci USG? Sprawdzili skąd krwawienie?

Który masz teraz tydzień? Zrobili Ci USG? Sprawdzili skąd krwawienie?
Tak zrobili mi betę jest przyrost spory mam ponad 3tys , USG , pęcherzyk ciążowy jest nieregularny , plus krwiak wokół pęcherzyka. Mam wpisane zagrożenie poronieniem . I Duphaston zamiast 2x1 to 3*1. Bardzo się boje :(

Tak zrobili mi betę jest przyrost spory mam ponad 3tys , USG , pęcherzyk ciążowy jest nieregularny , plus krwiak wokół pęcherzyka. Mam wpisane zagrożenie poronieniem . I Duphaston zamiast 2x1 to 3*1. Bardzo się boje :(
Oni zawsze wpisuja zagrozenie poronieniem jak jest krwawienie albo plamienie. Spokojnie, leż, odpoczywaj, nie przemęczaj się. Na ten moment nic nie możesz zrobić. A krwiak musi sam się opróżnić.

Jeżeli Cię to jakoś pocieszy to ja w tej ciąży byłam w szpitalu 2x raz w 7 raz w 9 tygodniu z krwawieniem i na tej drugiej wizycie też usłyszalam tekst, że oni nie wiedzą, może początek poronienia, może odklejanie kosmowki, może krwiak, kto tam wie. Mój lekarz się w głowę pukał jak mu powiedziałam, że strzelili tekstem o poronieniu.
Skoro beta przyrasta, a pęcherzyk jest, to zostaje Ci tylko czekać spokojnie.

Oni zawsze wpisuja zagrozenie poronieniem jak jest krwawienie albo plamienie. Spokojnie, leż, odpoczywaj, nie przemęczaj się. Na ten moment nic nie możesz zrobić. A krwiak musi sam się opróżnić.

Jeżeli Cię to jakoś pocieszy to ja w tej ciąży byłam w szpitalu 2x raz w 7 raz w 9 tygodniu z krwawieniem i na tej drugiej wizycie też usłyszalam tekst, że oni nie wiedzą, może początek poronienia, może odklejanie kosmowki, może krwiak, kto tam wie. Mój lekarz się w głowę pukał jak mu powiedziałam, że strzelili tekstem o poronieniu.
Skoro beta przyrasta, a pęcherzyk jest, to zostaje Ci tylko czekać spokojnie.
Mnie martwi ten nieregularny kształt pęcherzyka , mówią że taki kształt oznacza źle rozwijający się zarodek , ale też czytałam tu gdzieś na grupie że to nie wyznacza tego czy poronie , może być tak że dziecko będzie rozwijać się prawidłowo mimo tego dziwnego kształtu pęcherzyka .

reklama
Mnie martwi ten nieregularny kształt pęcherzyka , mówią że taki kształt oznacza źle rozwijający się zarodek , ale też czytałam tu gdzieś na grupie że to nie wyznacza tego czy poronie , może być tak że dziecko będzie rozwijać się prawidłowo mimo tego dziwnego kształtu pęcherzyka .
Na ten moment nie jesteś w stanie zrobić nic. Stresowanie wiele Ci nie pomoże, odpoczywaj, leż i będzie co ma być.

Do góry