reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaraz osiwieje .

Mnie martwi ten nieregularny kształt pęcherzyka , mówią że taki kształt oznacza źle rozwijający się zarodek , ale też czytałam tu gdzieś na grupie że to nie wyznacza tego czy poronie , może być tak że dziecko będzie rozwijać się prawidłowo mimo tego dziwnego kształtu pęcherzyka .
Każdy przypadek jest inny, także nie ma co się nastawiać na " będzie źle" lub "będzie dobrze".

A teraz jedyne, co możesz, to brać leki i leżeć.

reklama
Kobietki pomocy, wylądowałam na sorze . Po dzisiejszej mszy w kościele poszłam sobie w domku do łazienki i zauważyłam plamienie , czysta czerwona krew w prawdzie nie lało się ze mnie tylko delikatnie . Pobrali mi krew na HCG i karzą czekać 1-2 h .. na zawał tu zejdę :( boje się że coś się stanie 😭 strasznie przeszłam poprzednią stratę , drugi raz nie podołam 😭
Na jeden z grup jest dziewczyna, która jest aktualnie chyba po 8 stratach, także pamiętaj, zę kobiety to jednak silne bestie i potrafią znieść dużo więcej, niż im się wydaje 🥰

Mnie martwi ten nieregularny kształt pęcherzyka , mówią że taki kształt oznacza źle rozwijający się zarodek , ale też czytałam tu gdzieś na grupie że to nie wyznacza tego czy poronie , może być tak że dziecko będzie rozwijać się prawidłowo mimo tego dziwnego kształtu pęcherzyka .
mój nieregularny , zgnieciony ,nieprawidłowy pęcherzyk ma 5 lat i jest zdrowym cudownym chłopcem! Odpoczywaj i nie zamartwiaj się bo nie pomoże to rozwijającej się dzidzi !

A robiłaś jakieś badania po poprzednim poronieniu? Wiesz jaka była jego przyczyna?
Nie robiłam , dla mnie to był taki szok , z resztą lekarz mi mówił że musiała być wada genetyczna bądź za słaby płód po prostu i dlatego tak się stało .
Ja w tamtym momencie nawet o tym nie pomyślałam.

Nie robiłam , dla mnie to był taki szok , z resztą lekarz mi mówił że musiała być wada genetyczna bądź za słaby płód po prostu i dlatego tak się stało .
Ja w tamtym momencie nawet o tym nie pomyślałam.

Pytam bo może np. powinnaś brać heparynę. No ale jak nie wiadomo to nikt raczej w ciemno tego nie zaproponuje

Dzień dobry Kobietki , byłam wczoraj u lekarza prywatnie, lekarz znalazł na lewym jajniku dość dużą torbiel , małego krwiaka wokół pęcherzyka , w pęcherzyku jest już zarodek , prawdopodobnie młodsza ciąża niż według miesiączki , jeszcze ciężko było go zmierzyć ale słyszałam już tętno i widziałam na wykresie rytmiczne takie grube linie. Dostałam luteinę dopochwowo plus ten Duphaston. Odpowiedział na wszystkie nurtujące mnie pytania ale jeszcze nadal czuję strach po tym jak powiedział że ciąża jest młodsza niż według tej miesiączki która podałam . Czy mam się czym martwić ? Przed poronieniem również słyszałam że ciąża jest młodsza .. stąd moje obawy .

reklama
Ja w każdej z dwóch ciąż miałam młodsza niż wychodziło z okresu, miałam nieregularne i długie cykle więc ciężko było zweryfikować owu , nie chodziłam na monitoring

Do góry