reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaraz osiwieje .

reklama
Z pierwszej mam synka 8 lat urodziny po terminie , drugi synek też urodzony po terminie . To że ciąża z USG jest młodsza niż z om jeszcze o niczym nie świadczy
Chciałabym wyłączyć myślenie . I spokojnie przez tą ciążę przejść .

Na jednym zdjęciu mój Fasolek , a na drugim torbiel ..

Załączniki

• 16709149249953710307484801635982.jpg
    16709149249953710307484801635982.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 94
  • 16709149789707165960140108922898.jpg
    16709149789707165960140108922898.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 92
Torbiel też miałam i już się wchłonęla. Na przyszłość proszę robić betę z progesteronem. Za niskim progesteron jest często przyczyną poronień (lub odwrotnie informuje o zbliżającym się poronieniu). Do ginekologa też na pierwszą wizytę później najlepiej około 8tyg, ewentualnie wcześniej po leki (można też przez telefon) bo i tak nic nie będzie widać a to tylko rozczarowuje. Betę robi się w odstępie 48h żeby zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy i czy np nie była to ciąża biochemiczna.
Gratulacje i powodzenia 😊😊

Torbiel też miałam i już się wchłonęla. Na przyszłość proszę robić betę z progesteronem. Za niskim progesteron jest często przyczyną poronień (lub odwrotnie informuje o zbliżającym się poronieniu). Do ginekologa też na pierwszą wizytę później najlepiej około 8tyg, ewentualnie wcześniej po leki (można też przez telefon) bo i tak nic nie będzie widać a to tylko rozczarowuje. Betę robi się w odstępie 48h żeby zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy i czy np nie była to ciąża biochemiczna.
Gratulacje i powodzenia 😊😊
Trafiłam na bardzo dobrego i sensownego lekarza, nawet mnie jako jedyny ze wszystkich lekarzy poinformował że jeżeli się leczę od dziecka na niedoczynność tarczycy to mam sobie załatwić zaświadczenie od endokrynologa i przysługują mi bezpłatne badania prenatalne. Tylko nie wiem jak to teraz zrobić . Bo od dziecka do jakiegoś 19 roku życia jeździłam do jednej lekarki która aktualnie jest na emeryturze a teraz prowadzi mnie tylko lekarz rodzinny który też zajmuje się endokrynologia. I nie wiem czy właśnie mój lekarz może takie coś wypisać .

Trafiłam na bardzo dobrego i sensownego lekarza, nawet mnie jako jedyny ze wszystkich lekarzy poinformował że jeżeli się leczę od dziecka na niedoczynność tarczycy to mam sobie załatwić zaświadczenie od endokrynologa i przysługują mi bezpłatne badania prenatalne. Tylko nie wiem jak to teraz zrobić . Bo od dziecka do jakiegoś 19 roku życia jeździłam do jednej lekarki która aktualnie jest na emeryturze a teraz prowadzi mnie tylko lekarz rodzinny który też zajmuje się endokrynologia. I nie wiem czy właśnie mój lekarz może takie coś wypisać .

Takie badania często zlecana nawet ginekolog prowadzący jeśli masz w historii poronienie więc to chyba zależy od lekarza

reklama
Dzień dobry Kobietki , byłam wczoraj u lekarza prywatnie, lekarz znalazł na lewym jajniku dość dużą torbiel , małego krwiaka wokół pęcherzyka , w pęcherzyku jest już zarodek , prawdopodobnie młodsza ciąża niż według miesiączki , jeszcze ciężko było go zmierzyć ale słyszałam już tętno i widziałam na wykresie rytmiczne takie grube linie. Dostałam luteinę dopochwowo plus ten Duphaston. Odpowiedział na wszystkie nurtujące mnie pytania ale jeszcze nadal czuję strach po tym jak powiedział że ciąża jest młodsza niż według tej miesiączki która podałam . Czy mam się czym martwić ? Przed poronieniem również słyszałam że ciąża jest młodsza .. stąd moje obawy .
Kochana ja w terminie miesiączki miałam okres płodny, a teraz leży koło mnie 4 miesięczną córcia. Także wszystko jest możliwe.
Lekarz prowadzący kieruje na badania prenatalne. Jeśli masz ma koncie poronienia, niedoczynność tarczycy, nadwagę, cukrzycę, wiek powyżej 35 lat, urodzone dzieci z wagą powyżej 4kg to wszystko to kwalifikuje Ciebie do darmowych badań prenatalnych. Także nie potrzeba żadnych zaświadczeń. Ja akurat ze względu na wiek, kwalifikowałam się do darmowych badań.

Do góry