reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaparcia w ciąży

Polecam czopki Eva/qu, można je używać w ciąży. Najpierw trzeba się pozbyć tego, co masz w jelitach, a potem poważnie zająć się dietą, w ramach profilaktyki na przyszłość.

reklama
żeby makrogol działał MUSISZ dużo pić. Działanie makrogolu to ściąganie wody do jelit, by rozluźnić masy kałowe. By mógł działać trzeba dużo pić. Najlepiej 3 l na dobę. Dużo kiszonek polecam. A pół litra soku z kapusty raczej nie zawodzi. Pilnuj picia. Do tego dieta. Nią można dużo wyregulować .
Czyli makrogol mogę spokojnie pić np codziennie jedną? W aptece Pani mówiła że nawet 2 na raz

tak, nawet więcej, on się nie wchłania, dzidziusiowi nie zaszkodzi 😊 a suplementujesz może magnez?
Tak ,suplementuję😔 ale to podstawowe nie jakaś mega dawkę.To mi dołożyło właśnie odkąd zaczęłam brać witaminy z żelazem,nasiliło się bardzo.

Pytałaś o magnez 🙆a ja o żelazie 🙂

Boje się ,że wkoncu w tym jelicie coś mi się zrobi i strzeli 🙂Bo mnie brzuch wcale nie boli z tego powodu,wzdęć nie mam -wręcz przeciwnie.

Tak ,suplementuję😔 ale to podstawowe nie jakaś mega dawkę.To mi dołożyło właśnie odkąd zaczęłam brać witaminy z żelazem,nasiliło się bardzo.

Pytałaś o magnez 🙆a ja o żelazie 🙂

Boje się ,że wkoncu w tym jelicie coś mi się zrobi i strzeli 🙂Bo mnie brzuch wcale nie boli z tego powodu,wzdęć nie mam -wręcz przeciwnie.
jesli nie bierzesz magnezu to dobrze byloby go zaczac suplementowac, u mnie rozwiazal problem zaparc na dobre 😅 juz przy 2 tabletkach na wieczor na nastepny dzien nie bylo problemu 😉

Na niektórych działaja śliwki ,gruszki ,jakieś apteczne specyfiki a mni jak by ktoś zaczarował . Serio. Aż doła łapie z tego względu ,że boje się że coś się stanie gorszego.

reklama
Do góry