reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zanik bolu piersi w ciazy

Swoją droga wszystkie moje koleżanki z otoczenia miały już poronienia , coś strasznego , z kim nie rozmawiam to przeżył poronienie 😔 co za czasy
Coraz więcej tych tragedii, sama mam dwie straty za sobą i nie mogę zajść w kolejną ciążę, mimo wszystkich dobrych wyników.
W moim otoczeniu jak się okazało, to większość miała jedna lub więcej strat..

reklama
Raczej nikogo nie pocieszę, ale u mnie jak przestały boleć piersi to trochę ponad tydzień później było już po wszystkim. Nie ma reguły.

Hej, właśnie jestem po usg. Serduszko jest i bije prawidłowo. Ginekolog sprawdzał moje piesi i stwierdził, że są pełniejsze. Od czasu do czasu mnie bolą, ale to nie jest taki ból jak w terminie spodziewanej miesiączki. Od 6 tyg doszły też delikatne mdłości. Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze, bo ta poprzednia ciąża była zupełnie inna. Wtedy częściej bolał mnie brzuch, miałam słaba betę, a serce płodu biło ok 50/60 uderzeń.

Hej, właśnie jestem po usg. Serduszko jest i bije prawidłowo. Ginekolog sprawdzał moje piesi i stwierdził, że są pełniejsze. Od czasu do czasu mnie bolą, ale to nie jest taki ból jak w terminie spodziewanej miesiączki. Od 6 tyg doszły też delikatne mdłości. Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze, bo ta poprzednia ciąża była zupełnie inna. Wtedy częściej bolał mnie brzuch, miałam słaba betę, a serce płodu biło ok 50/60 uderzeń.
Hej,
I jak sytuacja się rozwinęła? Jestem teraz w podobnej sytuacji i panikuję.
Mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze !

Hej, ja przy pierwszej ciąży miałam bóle od momentu dni plodnych, aż do 6 tc wtedy ustapily bóle, widziałam i słyszałam serduszko. Niestety w 11tc przestało bic. Tak naprawdę w obu ciążach nie miałam objawów typowych jak np mdłości czy coś. Po prostu nie przyszla @.
Nie nakręcaj się, jeśli beta rośnie to jest najważniejsze. Trzymam kciuki za spokojną ciążę i szczęśliwe rozwiązanie 😍
Jest zakaz sluchania tetna. Doswiadczenia na zwierzetach pokazuja że doppler uszkadza i zabija zarodki.

Hej. Jestem po jednym poronieniu w 6tc Miałam ból w piersiach I za 4 dni było po wszystkim. Teraz jestem w drugiej ciąży w 7t I znowu bardzo bolały mnie piersi, aż do wczoraj. Dziś przestały jak ręką odjął.... Nie mówię tu, że kogoś nie bolały wcale tylko bolały bardzo, A nagle przestały całkowicie. Czy to oznacza koniec? Co robić jak jestem teraz na izolacji do 5tego. :/

Hej. Jestem po jednym poronieniu w 6tc Miałam ból w piersiach I za 4 dni było po wszystkim. Teraz jestem w drugiej ciąży w 7t I znowu bardzo bolały mnie piersi, aż do wczoraj. Dziś przestały jak ręką odjął.... Nie mówię tu, że kogoś nie bolały wcale tylko bolały bardzo, A nagle przestały całkowicie. Czy to oznacza koniec? Co robić jak jestem teraz na izolacji do 5tego. :/
To o niczym nie świadczy. W ciąży różnie jest z objawami. Piersi bolą, potem nie i znów bolą. Każda kobieta i każda ciąża jest inna. Nie denerwuj się na zapas.
Ja po poronieniu też miałam schizy i ciągle sprawdzałam cycki, ale uwierz mi, to jest bardzo indywidualna sprawa. Są kobiet, które po poronieniu mają jeszcze bóle piersi.

reklama
Dokładnie. Spójrz na mój przypadek. Obecnie jestem w 39 tygodniu i jestem teraz tykająca bombą. W moim przypadku było tak, że raz piersi bolały, później przestawaly i znów bolały. Właściwie to miałam tak ze wszystkimi objawami. Pierwsze tygodnie były dla mnie straszne, bo raz się cieszyłam z ciąży, a później płakałam, że będzie tak samo jak w poprzedniej. Musisz być dobrej myśli, bo tym razem musi się udać.

Do góry