reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zamartwica - niedotlenienie mózgu

Moj mlodszy brat (14 lat) urodzil sie w zamartwicy, w 34tc dostal na poczatek 1 punkt,mama czesto to wspominala stad wiem,nie mial zadnych badan o ktorych wspominacie jedynie informacje dla mamy ze moze byc uposledzony
nie zawsze tak jest
moja córka w lipcu będzie miała 14 lat po cc była reanimowana i my mieliśmy skierowanie do neurologa i na USG głowki ale na szczęście wszystko było oki
i tak jest do tej pory :happy:
choć czasami mam wrażenie że brak jej siódmej klepki :-p ale to raczej jej głupi wiek :-D

trzymam kciuki żeby i u was było dobrze :tak:

reklama
mama Adrianka slyszalam wlasnie o tych bezplatnych szczepieniach dla dzieci z grupy ryzyka - Maciek do takiej nalezy... idziemy 7 maja do poradni, zobaczymy co nam powiedza.

Oprucz tego 7 maja mamy skierowanie do rechabilitacji bo stwierdzono u macka slabe napiecie miesniowe :-( Mamy mu robic jakies cwiczenia aby nabral sily. Mam nadzieje ze maluszek szybko nabierze sil :tak:

USG glowki wyszlo pomyslnie :tak: zmiany jakie wykryto w szpitali cofnely sie... wiec zdaje sie ze maly bedzie sie dobrze rozwijal - tylko to napiecie slabe :baffled:

nimfii cieszę się, że u Maćka zmiany się cofnęły :-) i mam nadzieję, że rehabilitacja mu pomoże.
Adrianek najpierw miał słabe napięcie, potem wzmożone, a ostatnio pani neurolog stwierdziła, że jest ok :-). Ćwiczenia mu pomogły, ale i tak w maju będzie miał kolejny turnus rehabilitacyjny (już 3). Chciałabym, aby tym razem był to ostatni :tak:.
Powodzenia :-)!

mama Adrianka powodzenia!

nawet nie wiedzialam ze rechabilitacja moze trwac tak dlugo :szok: najwazniejsze aby dziecko nabralo sil na przyszlosc :tak:

mam pytanie czy wasze dzieci maja mniejsze oczka tak jak by nie otwierały ich do konca ! bo moja mala otrzymal au sumie 10 ale byla ciasno opetana pepowina i teraz ma podejrzenie opadnietych powiek , bylismy na USG GLOWY, neurolog tez ja widzial czekamy na wiyzte okulisty i mamm skieorwnaie na rehabilitacje !!!

mam pytanie czy wasze dzieci maja mniejsze oczka tak jak by nie otwierały ich do konca ! bo moja mala otrzymal au sumie 10 ale byla ciasno opetana pepowina i teraz ma podejrzenie opadnietych powiek , bylismy na USG GLOWY, neurolog tez ja widzial czekamy na wiyzte okulisty i mamm skieorwnaie na rehabilitacje !!!

Nie... Mój Adi nie ma małych oczek :no:.
Każdy, kto widzi go po raz pierwszy, zwraca uwagę na jego duże oczy :tak::-).

U mnie tez duze oczka :tak: lubi szeroko je otwierac - jedyne co to mi sie wydaje ze ma slabe ramionka - ale mam nadzieje ze tu rechabilitacja zrobi swoje :tak:

U mnie tez duze oczka :tak: lubi szeroko je otwierac - jedyne co to mi sie wydaje ze ma slabe ramionka - ale mam nadzieje ze tu rechabilitacja zrobi swoje :tak:

nimfii mój Adi też ma słabe ramionka :tak:.
Na turnusie pani rehabilitantka pokazała mi specjalne ćwiczenia na ich wzmocnienie. Wykonujemy je codziennie... i ostatnio zauważyłam poprawę :-).
U Was napewno też tak będzie :-):tak:
Pozdrawiam :-)!

Roznie dzieci rozwijaja sie po niedotlenieniu... Jak wczoraj w wiadomosciach podali informacje o tym, jak małżeństwo walczy w sądzie z lekarzami ktorzy ponoc cos zaniedbali przy porodzie przez co dziecko urodzilo sie z niedoltenieniem i zmarlo po 3 latach , to sie az smutno robilo :confused2:

reklama
Ostatnio, jak byłam z moim synkiem na wizycie u neurologa, to przed nami w gabinecie była dziewczynka z mózgowym porażeniem dziecięcym powstałym w wyniku niedotlenienia podczas porodu :-(.
Pani doktor powiedziała, że dzięki Bogu u Adrianka do tego nie doszło i rozwija się prawidłowo :-).

Do góry