reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zamartwica - niedotlenienie mózgu

Dawno mnie nie było na forum ale widzę że mało kto zagląda. Ja już się tez żegnam z wami bo wygraliśmy z niedotlenieniem. Miałam ostatnią wizytę w lutym u neonatologa i okazało się ze małej nic nie jest. Rozwija się prawidłowo wiec nie musimy być juz pod kontrola. Kochane mamusie zyczę Wam i waszym dzieciaczkom zdrówka i nadzieji bo ona umiera ostatnia. papa.

reklama
Szczepienia mamy nadal opuźnione :cool: ale przynajmniej udalo nam sie załapać na darmowe pneumokoki :-D

raczej powinnaś się cieszyć z opóźnionych szczepień z urzędu niż smucić, bo nawet dla dzieci w 100 % zdrowych mogą mogą być bardzo trudne do przejścia.
Ale i tak miło, że ktoś wziął to pod uwagę.
Dwoje znajomych dzieci mimo zmartwicy właśnie, szczepiono wg kalendarza, fart, że nic poważnego się nie stało, ale skutki mogły być tragiczne.
No i całe szczęście, że matki były rozsądne i same odkładały i rozkładały szczepienia...
cóż.
W każdym razie gratuluję Maćkowi happy endu :)

Zupełnie, jakbym czytała o moim synku :-(. Mój za napięcie mięśniowe dostał tylko 1 pkt :tak:. Od pierwszego miesiąca życia jest pod opieką poradni neurologicznej (skierowanie dostaliśmy od pediatry). Neurolog dał nam skierowanie na USG głowy i zalecił rehabilitację.
Podobno Adrianek od razu po porodzie powinien mieć zrobione pierwsze USG głowy, ale mu nie zrobili :wściekła/y:. A następne badanie powinno być kontrolne.
Ponadto dobrze jest zrobić badanie dna oka :tak:. Skierowanie do okulisty nie jest potrzebne.

Powinnaś zwrócić uwagę na następujące rzeczy:
Czy dziecko nie jest cały czas wiotkie bądź napięte?
Czy jak leży na pleckach, nie wygina się w lewą lub prawą stronę?
Czy nie zaciska kciuków?

A jeśli wykryto u niego jakieś szmery w sercu lub miał kiedykolwiek omdlenia, powinnaś zgłosić się z nim do kardiologa (skierowanie dostaniesz od pediatry).
witam jak rozwija się synek u mnie też 1 punkt intensywna terapia od 10 dni teraz ma jeszcze zapalenie płuc nikt nic nie może powiedzieć a ja odchodzę od zmysłów

Do góry