Dawno mnie nie było na forum ale widzę że mało kto zagląda. Ja już się tez żegnam z wami bo wygraliśmy z niedotlenieniem. Miałam ostatnią wizytę w lutym u neonatologa i okazało się ze małej nic nie jest. Rozwija się prawidłowo wiec nie musimy być juz pod kontrola. Kochane mamusie zyczę Wam i waszym dzieciaczkom zdrówka i nadzieji bo ona umiera ostatnia. papa.
reklama
NikaKika
Zaciekawiona BB
Szczepienia mamy nadal opuźnione ale przynajmniej udalo nam sie załapać na darmowe pneumokoki
raczej powinnaś się cieszyć z opóźnionych szczepień z urzędu niż smucić, bo nawet dla dzieci w 100 % zdrowych mogą mogą być bardzo trudne do przejścia.
Ale i tak miło, że ktoś wziął to pod uwagę.
Dwoje znajomych dzieci mimo zmartwicy właśnie, szczepiono wg kalendarza, fart, że nic poważnego się nie stało, ale skutki mogły być tragiczne.
No i całe szczęście, że matki były rozsądne i same odkładały i rozkładały szczepienia...
cóż.
W każdym razie gratuluję Maćkowi happy endu
witam jak rozwija się synek u mnie też 1 punkt intensywna terapia od 10 dni teraz ma jeszcze zapalenie płuc nikt nic nie może powiedzieć a ja odchodzę od zmysłówZupełnie, jakbym czytała o moim synku :-(. Mój za napięcie mięśniowe dostał tylko 1 pkt . Od pierwszego miesiąca życia jest pod opieką poradni neurologicznej (skierowanie dostaliśmy od pediatry). Neurolog dał nam skierowanie na USG głowy i zalecił rehabilitację.
Podobno Adrianek od razu po porodzie powinien mieć zrobione pierwsze USG głowy, ale mu nie zrobili . A następne badanie powinno być kontrolne.
Ponadto dobrze jest zrobić badanie dna oka . Skierowanie do okulisty nie jest potrzebne.
Powinnaś zwrócić uwagę na następujące rzeczy:
Czy dziecko nie jest cały czas wiotkie bądź napięte?
Czy jak leży na pleckach, nie wygina się w lewą lub prawą stronę?
Czy nie zaciska kciuków?
A jeśli wykryto u niego jakieś szmery w sercu lub miał kiedykolwiek omdlenia, powinnaś zgłosić się z nim do kardiologa (skierowanie dostaniesz od pediatry).
Podziel się: