reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zamartwica - niedotlenienie mózgu

to już pewnie wkrótce będzie siedział. W sumie to jeszcze za wcześnie dla niego. Ponoć dzieci siedza w 6 -7 miesiącu ale to też zależy od dziecka. na wszystko przyjdzie pora. ja sie martwię bo zauważyłam u małej że palce u nog ma prawie zawsze podkurczone i nie wiem czy to normalne?

reklama
dzieciaczki z forum dzieciu urodzonych w lutym 2009 juz siedza podtrzymywane a kilka z nich usiluje siedziec samo wiec moj nie jest jakims wyjatkiem :tak: jeszcze miesiac temu nie dawal znaku ze chcialby siedziec i mu to przyszlo z dnia na dzien, a jak tylko zauwazyl ze ma taka mozliwosc to juz nie chce przestac :-D

Maciek podgina lewego kciuka u nogi tylko :no: bede sie starala stawiac mu nozki prosto jak bedzie sie uczyl stawac bo teraz to nic nie zrobie

ja własnie przeczytałam ze to podkurczanie jest niby normalne do roku czasu a nawet jak dzieci zaczynają chodzic to tez sie zdarza że podkurczają. ale mam teraz wizyte w lipcu to zapytam o to.

Maciek dodatkowo jeszcze zaciska kciuki u rączek :dry: ostatnio lekarka powiedziala ze powinien wiecej je juz prostowac... Ale na to tez jest sposob, trzeba dziecku jak najwiecej podawac duże zabawki ktorych nie chwyci tylko dotknie otwarta dlonia :tak:

Ale skwar normalnie nie wychodze w połudie z dzieckiem bo aż mi jej szkoda. A czy Wy otwieracie na noc okno u dzidziusia w pokoju przy temperaturze 20 stopni?

W jakim miescie mieszkasz? W Krakowie dosc znosna pogoda jak dla mnie :tak: Na spacery zawsze wychodzimy popoludniu lub wieczorem. Teraz najwieksza tragedia to jazda samochodem :shocked2: a za kilka dni jedziemy na wies do rodziny - 3h jazdy :no:

Na noc nie otwieram okna w sypialni, co najwyzej w pokoju obok bo i tak zawiewa a u nas w mieszkaniu jest dosc chlodno w nocy, a najbardziej zimno jest nad ranem :no: Maciek teraz spi w samym bodziaku ale pod koludra i nie rozkouje sie wiec jemu jest dobrze :tak:

Ja mieszkam w Białymstoku i teraz akurat mamy straszne upały. Moja mała śpi z otwartm oknem i przysłaniam tylko zasłonami żeby tak mocno nie wiało. pokoik ma bardzo malutki a jeszcze ja z nią śpię w pokoiku to juz w ogóle ciepło.

ja też wychodze rano a potem wieczorem jak burzy nie ma. Moja mała normalnie z rękawkiem krótkim i w spodenkach. Nie mogę patrzeć jak niektóre mamy w taki upał te dzieciaczki ciągają w połódnie jak taki skwar.

No ale czasem trzeba wyjsc i w taki upal z domu ;-) a bedzie jeszcze cieplej :tak: my tez spimy z dzieckiem w pokoju, a wlasciwie ono ma lozeczko w naszej sypialni :tak:

nie wiem czy pytalam sie ciebie? Czy podajesz juz cos poza mleczkiem?

reklama
nic nie daje tylko mleko i herbatkę z kopru. Ale juz po 10 będe dawać jabłuszko i kaszki i te różne specyfiki które można po 4 miesiącu

Do góry