to już pewnie wkrótce będzie siedział. W sumie to jeszcze za wcześnie dla niego. Ponoć dzieci siedza w 6 -7 miesiącu ale to też zależy od dziecka. na wszystko przyjdzie pora. ja sie martwię bo zauważyłam u małej że palce u nog ma prawie zawsze podkurczone i nie wiem czy to normalne?
reklama
dzieciaczki z forum dzieciu urodzonych w lutym 2009 juz siedza podtrzymywane a kilka z nich usiluje siedziec samo wiec moj nie jest jakims wyjatkiem jeszcze miesiac temu nie dawal znaku ze chcialby siedziec i mu to przyszlo z dnia na dzien, a jak tylko zauwazyl ze ma taka mozliwosc to juz nie chce przestac
Maciek podgina lewego kciuka u nogi tylko bede sie starala stawiac mu nozki prosto jak bedzie sie uczyl stawac bo teraz to nic nie zrobie
Maciek podgina lewego kciuka u nogi tylko bede sie starala stawiac mu nozki prosto jak bedzie sie uczyl stawac bo teraz to nic nie zrobie
Maciek dodatkowo jeszcze zaciska kciuki u rączek ostatnio lekarka powiedziala ze powinien wiecej je juz prostowac... Ale na to tez jest sposob, trzeba dziecku jak najwiecej podawac duże zabawki ktorych nie chwyci tylko dotknie otwarta dlonia
W jakim miescie mieszkasz? W Krakowie dosc znosna pogoda jak dla mnie Na spacery zawsze wychodzimy popoludniu lub wieczorem. Teraz najwieksza tragedia to jazda samochodem a za kilka dni jedziemy na wies do rodziny - 3h jazdy
Na noc nie otwieram okna w sypialni, co najwyzej w pokoju obok bo i tak zawiewa a u nas w mieszkaniu jest dosc chlodno w nocy, a najbardziej zimno jest nad ranem Maciek teraz spi w samym bodziaku ale pod koludra i nie rozkouje sie wiec jemu jest dobrze
Na noc nie otwieram okna w sypialni, co najwyzej w pokoju obok bo i tak zawiewa a u nas w mieszkaniu jest dosc chlodno w nocy, a najbardziej zimno jest nad ranem Maciek teraz spi w samym bodziaku ale pod koludra i nie rozkouje sie wiec jemu jest dobrze
No ale czasem trzeba wyjsc i w taki upal z domu ;-) a bedzie jeszcze cieplej my tez spimy z dzieckiem w pokoju, a wlasciwie ono ma lozeczko w naszej sypialni
nie wiem czy pytalam sie ciebie? Czy podajesz juz cos poza mleczkiem?
nie wiem czy pytalam sie ciebie? Czy podajesz juz cos poza mleczkiem?
reklama
Podziel się: