reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Moje beta z wczoraj - poznym popoludniem pobieralam krew wiec wyniki mialam w nocy....

BETA - 5139
Progesteron - 98,7
estradiol 1136

Montana powodzenia, na pewno USG wyjdzie wszystko dobrze :biggrin2:.

Kotuska83 na pewno wszystko bedzie dobrze... :-) kciuki za wzrost bety !

Chloe kciuki za wzrost bety !!

Magda gratuluję pierwszego kopniaczka
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Wlasnie jade do lekarza... :happy2: odezwe sie pozniej

reklama
Dziewczyny jak już gadacie o Gonapaptylu to może i rozwiejecie moje wątpliwości. W sobotę robię pierwszy zastrzyk z tym lekiem. Tak na prawdę nie pierwszy raz w życiu, bo wcześniej też już sobie robiłam przed IUI na pęknięcie pęcherzyka. I właśnie to mnie zastanawia. Przy IUI Gonapaptyl miał powodować dojrzewanie i w rezultacie pęknięcie pęcherzyka. A przy IVF ma wyciszać. Owszem dawki są zupełnie inne ale czy jeden lek może mieć zupełnie przeciwstawne działanie?

Marikka znalazłam coś takiego Podanie preparatu w pierwszej fazie stymuluje przysadkowe wydzielanie hormonów LH i FSH, a następnie dochodzi do zwiększenia progu wrażliwości przysadki i zmniejsza wydzielanie gonadotropin. W rezultacie następuje zmniejszenie stężeń hormonów płciowych we krwi do wartości występujących po okresie wygaśnięcia aktywności gonad. Efekty te są przemijające. Po domięśniowym podaniu preparatu maksymalne stężenie triptoreliny we krwi występuje w ciągu pierwszych godzin, po czym zmniejsza się stopniowo w ciągu kolejnych 24 h, a w 4. dniu osiąga drugie maksimum

reklama
Ja miałam Gonapeptyl. Najpierw wycisza a potem w połączeniu z np menopurem gonalem itp. Nie pozwala na pęknięcie pęcherzyków. Dlatego potem podaje sie np ovitrelle lub inne hcg.

Do góry