reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Bibi, ja był wzięła 1 zarodek , no chyba że chcesz mieć bliźniaczki. Po sprawdzeniu genetycznie zarodka jest ogromna szansa na ciąże wiec mocno się zastanów.

Ostatnia edycja:
reklama
Gizas witaj po urlopie :-) Wiesz ja też przed każdym podejściem mówię, że to już ostatnie (przy IUI też tak mówiłam) a później jednak mi się zmienia ;-)U mnie sprawa się przeciąga bo po miesiącu brania sterydu komórki NK wzrosły zamiast spaść i czekam na wizytę u immunologa. Na pewno zmieni mi lek na encorton i zwiększy dawkę bo brałam tak śmiesznie małą, że się nie dziwię, że nie pomogło. Tak więc najwcześniej zacznę pod koniec czerwca ale szczerze mówiąc jakoś mi się wcale nie spieszy :zawstydzona/y:

Bibi ja też chciałam 2 ale po ostatnich złych wiadomościach o bliźniakach przeszło mi.

Bibi gratuluje pięknej rodzinki!

Gizas - ja mam nadzieje, ze Tobie sie juz teraz uda i nie będziesz sie musiała zastanawiać co dalej!

dziewczyny, pls podpowiedzcie mi, czy Wy badalyscie poziom hormonow podczas podglądania? To były badania w ramach programu, czy tez robilyscie je prywatnie? Bo ja jutro ide na podgladanie i doktor nic nie kazał robic, żadnych wyników. Moze sama je sobie zrobię jutro rano? Jak to było u was?

Agaawa powinnaś zbadać estradiol i progesteron, to jest w ramach programu. Idź do recpecji i powiedz, że nie dostałaś skierowania, powinni bez problemu wypisać, po co płacić niepotrzebie. Chyba, że zapłacisz i będziesz ubiegała się o zwrot ale to chyba więcej zachodu niż to warte.

Agawa, koniecznie musisz zrobić te badania bo na ich podstawie lekarz będzie wiedział czy pęcherzyki są już dojrzałe czy nie i ile jeszcze stymulować.

Agawa zawsze rat nadanie PR i estradiolu albo na jakies 2 godziny przed wizyta albo po i wyniki są pózniej to zalezy od kliniki.
Gizas witaj po urlopie :) kurczę to nie fajne wakacje z plamieniami:/
No ja w cale nie pod koniec bo na bank wydłuży mi sie stymulka o 2 dni, powtórka z rozrywki, wyniki takie same mam jak przy ostatniej stymulce, no i transfer pod znakiem zapytania stoi bi rośnie progesteron niebezpiecznie i na bank jutro bedzie wyższy bo czuje to w UU . Gizas wyleczylam bakterie , infekcje czy co tam masz bo aż szkoda zaczynać stymulke , Gizasku pamiętaj my nie możemy sie poddać !!!! Będziemy walczyć razem !!
Bibu kciukaski za PGD:)
A co do ilości zarodków , dziewczyny pamiętajcie ze u z jednym może byc problem patrzcie na mole z kto po in vitro ,mojej siostrY koleżanka bedIe miała czworaczki z naturalnej ciąży , była lekko stymulowana do naturalnej i lekarz przedobrzyl, o miesiąca lerzy u w szpitalu ale tylko dlatego ze ma anemię a jest jakoś w 5 miesiącu

Dziewczynki wróciłam właśnie z USG,zadzwoniłam do Ginekolog którą mam tu na miejscu i poprosiłam aby Mnie przyjęła w szpitalu bo akurat ma dyżur. Pojechałam bo rano pojawiła się krew i byłam przekonana że to @.Lekarz mi zrobiła USG, torbiele po pękały ale endo strasznie przerośnięte i nie widać aby się złuszczało... więc nie było sensu jeszcze Progesteronu robić. Czekam więc dalej na @, pewnie pojawi się za kilka dni.Szlak mnie powoli trafia bo to już 35 d.c.a ja cykle mam 25 dniowe! Oby Progesteron był ok i mogę zaczynać Program!

Ja na rozpisce też nie mam zaznaczone że robić mam wyniki jakiekolwiek nie licząc Progesteronu w 1 d.c. a pierwsze USG w 7-8 dc
Powiedźcie mi proszę od tego usg jak często potem będę mieć kolejne?

reklama
Mimozama co wizyte usg i badania PR i E2 liczą tak od 6 ds co 2 dni no chyba ze jakoś weekend wypadnie to co 3 :) niektóre kliniki maja od 4ds wizyty :) na twoim miejscu wybrałabym sie w 7 a nie w 8 dniu stymulacji jak piszesz ze masz sie stawić, lekarz zawsze może skorygować dawki , zdaza sie ze juz kończą stymulacje ale rzadko :)

Ostatnia edycja:
Do góry