reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

argissa owszem przestrzegają ale ja juz satra baba mam 38 lat :) więc mogłam dwa, przed samym transferem debatowaliśmy z pania embriolog i doktorem ile wkładać zarodeczków. Ja powiem tylko tyle że doktor mój zawsze raczej poleca jeden ze wzgledu na to że ciąża mnoga to ryzyko itd. ale teraz sam mi powiedziała ze moze warto zastanowić sie nad dwoma bo nie wiedomo jak reszta rozwinie się do blastocysty bo teraz zamrażaja dopiero w 5-tej dobie. Ale jednak my z mężem przemyśleliśmy temat i włozylismy jeden zarodeczek który z nami jak na razie chce zostać i chyba ma sie dobrze (a ja tesknie za usg, bo tak przynajmniej widziałam czy rośnie a ty jeszcze do 18.03 muszę wytrzymac)
i Twoj cudowny zarodeczek postanowił zostać :-) super!!! ja mam nadzieje ze i u mnie się w koncu uda!
a na marginesie wieczoraj siedziałam wpoczekalni i jakaś babeczka miała bete w rece , tak nią machała ze przeczytałam początek pesela..miała 45 lat i bete tysiąc coś :-) nie była z programu najwyraźniej z racji na wiek i musiała podchodzić do komercyjnej , cieszyła sie strasznie i czekała na Bączka , rzuciła mu sie na szyje ze jest w ciązy:-D

reklama
Dziewczyny transfer mialam 27 lutego , 4 marca miałam zrobić progesteron i estradiol ale pokusiłam się o bete .
Moje wyniki to :
ESTRADIOL : 154
PROGESTERON : 17,24
BHCG: 0,53
ZA WCZEŚNIE ZROBIŁAM :wściekła/y:????

Ewelina robię od jakiegoś czasu zapiski wyników dziewczyn i na ich podstawie mogę Ci powiedzieć, że na tym etapie beta jeszcze nic nie mówi, za to masz za niski progesteron więc warto dołożyć lutki i masz dziwnie niski estradiol ale na nim się w ogóle nie znam (inne dziewczyny miały dużo wyższy) :tak: Chyba, że masz inne jednostki :confused:

Ewelina a iludniowe zarodki miałas?
Co do progesteronu to ja już nie wiem jak to z tym jest. Ja mam progesteron w okolicach 16ng i już dwóch lekarzy pytałam czy nie zwiększyć luteiny a oni, ze nie... Ze progesteronem mam sie nie przejmować bo po to dostaje luteine.

argissa świetnie prawda, takie widoki dodają siły do walki bo skoro innym sie udaje to dalczego nam w końcu ma sie nie udać, ja pierwsze podejscie też robiłam prywatnie (nie było jeszcze programu). Zyczę Ci ąby Tobie równiez sie udało i zebyś za jakis czas również machała tą kartka z dodatnia betą:):-).

Ewelina za wcześnie ta beta, nie sugeruj sie nią.

Danii, :( życie jest cholernie brutalne i niesprawiedliwe i bardzo cię doświadczyło. Współczuję. Trzymam za Ciebie kciuki żeby los Ci się wkońcu odwdzięczył ślicznym, zdrowym bobaskiem. Walcz kochana :tak:

KasiaMakaronik trzymaj sie, przykro mi, ze Twoja radość trwała tak krótko.
Beta rzeczywiście przyrastala dziwnie, ale ja bym dała jej jeszcze jedna szanse i do piątku nie odstawiala leków. Zrób bete w piątek i wtedy podejmij decyzje.

Ja jak poszłam do gina i beta z 17 wzrosła do 24 to pierwsze co to usłyszałam ze raczej nic z tego nie bedzie, ze najprawdopodobniej będę musiała odstawić leki. Dobrze, ze to był mój prywatny gin a nie dr z kliniki, więc trochę poplakalam a pózniej wzięłam sie w garść i obiecalam sobie, ze dopóki nie jest nic przesadzone nie będę ryczala. Moja beta rozkrecila sie dopiero od 15 dnia po transferze i przyrasta dużo szybciej niż książkowo.

Ostatnia edycja:
Ja miałam pięciodniowego blastusia :) estradiol jest w jednostce : pg/ml a progesteron : ng/ml ale dzwoniłam teraz do Dr i powiedział że jest w porządku i nic nie zmieniać .

Danii bardzo smutna twoja historia ,łezki mi poleciały .wiem co czujesz ,bo ja caly czas myśle o swojej córeczce :( ,ale mam nadzieje i głęboko wierze ,ze los sie w końcu i do nas tu wszystkich uśmiechnie .

Wczoraj wieczorem cos we mnie pękło ,nie mogłam sie powstrzymać i ciagle ryczalam ,zaczęłam obwiniać sie o wszystko ,ale całe szczęście moj M był obok .Dodal mi wiary i siły na dalsza walkę ,będziemy walczyć do końca o nasze szczęście .

Dziewczyny a powiedzcie mi jak wyglada przygotowanie do crio ,jak to wyglada cenowo ??

Ostatnia edycja:
reklama
KasiaMakaronik loooooo matko taka diagnoze przez telefon stawia? powinnas pojsc do niego zeby zobaczyl co i jak i zebys powtorzyla jeszcze raz bete.... NIE ODSTAWIAJ LEKOW !!

danii przykro mi ze stracilas synka gdy mial 7 lat.. a co sie stalo kochana jesli moge wiedziec? niestety los jest okrutny, szkoda ze nas to dotyka osob ktore tak chca miec maluszke a te co pija, cpaja i zabijaka nie zdarza pomyslec o tym i juz jest, nie sprawiedliwe to jest...

argissa wiesz co moze faktycznie regulamin mowi co innego ale sa laski na in vitro ktore sa w rzadowce ktore tez mialy podane 2 zarodki a jak ktos mial tylko jednego to mial podanego jednego.... mysle ze to sprawa indywidualna i kliniki czy sie zgodza....oczywiscie ja ciebie nie namawiam ze masz wziasc 2...tylko pisze jak bylo w moim przypadku i innych dziewczyn...

Do góry