reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
cześć dziewczyny:) Nareszcie mogę zacząć coś działać. Co prawda dopiero mam 1 wizytę i jeszcze długa droga przede mną, ale już mam komplet dokumentów. Wizytę w klinice mam na 28.11. na 16.30, także miesiąc czekania. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła do Was dołączyć jako pełnoprawna uczestniczka forum. Narazie Was podczytuję i za każdą z Was trzymam kciuki:-)
Przeraża mnie tylko myśl o zastrzykach. Boję się pobierania krwi, a co dopiero sama robić sobie zastrzyki:)

Dziewczynki przypominam, że dzisiaj o godz 22:30 na TLC drugi odcinek serialu dokumentalnego -In vitro czekając na dziecko. Dla tych co nie oglądali pierwszego powtórka o 20:30. W ogóle powtórek to jest mnóstwo, prawie codziennie ale o innej porze (czwartek o 03:00, piątek o 16:00, sobota o 15:00, niedziela o 00:00 i 12:00, poniedziałek o 15:00) :-)

Ostatnia edycja:
Witam.
A ja informuję że zaczynam kolejne podejście do ivf:sorry:dziś dostałam @, jutro pierwszy zastrzyk. W poniedziałek wizyta w klinice i podglądanie wielu pęcherzyków.

Malwisia uwierz w swoje słabeuszki, bo jednak się ruszyły z miejsca, może i powoli ale zaczeły się rozwijać.
A zarodki w drugie dobie powinny miec 4 komórki a w 3 najlepiej jak 8 ale 6 też jest w normie i nazywane wolniej rozwijającym się zarodkiem.

Gizas to super, że ruszasz z kopyta :-) Ja też dostałam dzisiaj @ ale zaczynam stymulkę dopiero 28-go, dziwne to wiem ale już pisałam do doktorka i mnie upewnił, że tak ma być, no cóż, nie pozostaje mi nic innego jak mu zaufać :tak:

Kobietki to ja jestem kolejna, która dziś dostała @, tyle,że ja zaczęłam dziś przyjmować antyki. Do stymulacji jeszcze pewnie daleko, ale dla mnie i tak jest to krok milowy

Tak jak Ci pisałam na in vitrowym dziwne to strasznie:eek:mamy oby dwie niskie AMH i jeszcze nie spotkałam się żeby stymulację rozpoczynać 7 dc, tym bardziej że zapewne nie masz dużo antralnych i jak się ich nie kopnie stymuacją na początku to późneij nie podgonią bo +- 2mm na dobę rosną:zawstydzona/y:Mimo wszytsko życzę owocnej stymulacji:sorry:

Malwisia tylko pozytywne myśli! Z tym plasterkiem fajne - nie słyszałam wcześniej :-D

GizaS, kasik36 oczywiście trzymam kciuki :tak:

Karusia28 rozumiem Cię, wiem jak bardzo nawet miesiąc przesunięcia działań wpływa na psychikę, później oczywiście wszytko szybko mija ale nie zawsze jesteśmy same sobie to w stanie wytłumaczyć. W kwestii szczęścia innych - takie odczucia są normalne, ja mam okresy gdzie dzieci/ciąża rodziny/znajmomych sprawa mi samą radość ale mam też takie chwile gdy sprawia mi to ból i bardzo dołuje. Walka o dziecko to ciągła huśtawka ...

A u mnie dziewczyny już @ przyszła po równym tygodniu od punkcji - coś szybko :szok: ale co tam - bliżej do wyczekiwanej chwili.
Za tydzień - 29.10 mam wizytę, mam nadzieję że wszytko bedzie już OK i poznam plan działania w kwestii transferu moich blastusi :yes:

Hejka!!!
Malwisia trzymam cały czas kciuki. Zarodeczki teraz mają najlepsze środowisko
Kasik mi się coś zdaje że dostaniesz jeszcze gonapeptyl, no ale zobaczymy już wkrótce.
Gizas, ruszam w takim razie z Tobą :tak: Od dziś przez 3 dni mam 225 j menopuru a później po 150 j menopuru + cały czas gonapeptyl. Punkcję prawdopodobnie będę miała 2 listopada. A w poniedziałek będzie się wiele działo na forum bo ja również mam wizytę u gina + Kasik ma wizytę a dzień później Infinity. No i z tego co kojarzę Genna ma wizytę w Gamecie w dniu 30 października

Oby nam wszystkim słonko przyświecało i by sypały się same dobre wieści
a194.gif

reklama
Do góry