reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Pomocy dziewczyny !!!!
Mam wynik AMH 4,18 ng/ml i za cholere nie wiem jak mam go zinterpretować, tu nie ma nic więcej opisane:szok:
O co tu biega????

ja też jestem świeżo po badaniu i mój wynik to 6. Lekarz mi powiedział, że do 5,5 jest ok. Powyżej tej wartości pojawia się większe ryzyko hiperstymulacji, ale taki wynik wieje optymizmem i pozwala przypuszczać, że będzie sporo jajeczek. I tego się trzymajmy;)

reklama
Karusia, gratuluję, pięknie!!!!
nati, ja miałam AMH 4,4 i wszystko poszło gładko- szybka stymulacja (7dni na gonalu), pobrano mi 13 komórek, 11 prawidłowych, 5 dobrze się zapłodniło. Wynik jest dobry i świadczy o dobrej pracy jajników.
Za wysoki grozi hiperką- znajoma miała na poziomie 8 i niestety odroczono jej transfer.

Witam dziewczyny, ja już jestem w domku z moją jedną kruszynką. Na 6 oocytów zapłodniło się 5, jeden został mi podany a reszta rozwija się do 5-doby, ile przeżyje tyle zamrożą. Moje wszystkie zarodki były klasy A, dziś podano mi 4 blastomerowy. Pozostałe to jeden 4- blastomerowy, jeden dwu-blastomerowy i dwa trz-yblastomerowe. Tak więc chociaż te kilka dni będę w ciąży...a później się okaże.Dziękuję za kciuki i pozdrawiam.Lady Margot a u Ciebie jak?Angella jeszce kilka dni i pęcherzyki podgonią

Witam dziewczyny, ja już jestem w domku z moją jedną kruszynką. Na 6 oocytów zapłodniło się 5, jeden został mi podany a reszta rozwija się do 5-doby, ile przeżyje tyle zamrożą. Moje wszystkie zarodki były klasy A, dziś podano mi 4 blastomerowy. Pozostałe to jeden 4- blastomerowy, jeden dwu-blastomerowy i dwa trz-yblastomerowe. Tak więc chociaż te kilka dni będę w ciąży...a później się okaże.Dziękuję za kciuki i pozdrawiam.Lady Margot a u Ciebie jak?Angella jeszce kilka dni i pęcherzyki podgonią

Darka :) Fantastycznie:) Od dziś jesteś Mamuśką i tak już az do końca Twego żywota :) Dbaj o siebie bardzo mocno ... Trzymam kciuki za powodzenie całego przedsięwzięcia :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki, wybaczcie że się wtrącę w wąteczek, ale szukałam w google pewnych informacji i tak przypadkowo trafiłam na post @mika, do której mam pytanie gdyż z tego co zauważyłam leczymy się w tej samej klinice, a mianowicie dziś miałam punkcję pobrano mi sześć jajeczek transfer planowany jest na 30.09, no ale z tego nadmiaru wrażeń zapomniałam ile godzin przed transferem powinnam sobie założyć dopochwowo estrofen i luteinę (flamexin i relanium na 2 godziny przed - mam to w rozpisce), bardzo proszę o pomoc, a może któraś z was podchodzi do rządówki w Invikcie i jest w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie, będę ogromnie wdzięczna za wszelką pomoc, trzymam za wszystkie mocno kciuki i pozdrawiam

Darka jestes w ciazy i tak zostanie;)
U mnie dzis lepiej, brzuch prawie nie boli ale jest lekko opuchniety.czarna ja podchodze w invikcie.ja mam w sobote transfer o 13 i rano mam normalnie zaladowac estrofen i lutinus.a flamexin i relanium tak jak piszesz 2h przed

A no i jeszcze zdecydowalam sie na akupunkture w klinice 20 min przed i po transferze.ponoc zwieksza szanse, niby nie wierze ale jednak sprobuje.miala ktoras z was i moze opisac wrazenia? Nigdy nie mialam do czynienia z akupunktura...

lady margot bardzo dziękuję za informację, ja mam wyznaczony transfer w poniedziałek na godz.14:30, czyli dopochwowe załaduję sobie o godz. 11, bo tak mi wypada biorąc pod uwagę, że trzeba aplikować co 8h, a powiedz czy coś ci o tym wiadomo bo gdzieś rzuciło mi się w oczy że w którymś dniu po punkcji dzwonią z kliniki i informują ile komórek się zapłodniło i jak się rozwijają, ale ze mną na taki tel się nie umawiali :/
ja na akupunkturę się nie zdecydowałam z braku funduszy, ale propozycja też wydawała mi się bardzo kusząca

Ja pytalam czy dzwonia to pani byla zdziwiona i ze mozna sobie taka usluge zamowic jedynie.ogolnie wszystkiego mamy sie dowiedziec godzine przed transferem na spotkaniu z pracownikiem laboratorium.powodzenia;)

reklama
Do góry