reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziękuję dziewczyny za odp.jeszcze niestety nie mam konkretnego terminu myślę że w połowie listopada pojadę właśnie do Invimedu i wtedy już dowiem się czegoś więcej.Mam 3 zamrozone zarodeczki mam nadzieję że wszystko potoczy się jak za pierwszym razem;)

reklama
24magda09 - wchodzisz w PANEL UŻYTKOWNIKA, po lewej stronie wyświetla Ci się menu, w MOJE USTAWIENIA masz EDYTUJ SYGNATURĘ i tam sobie piszesz co chcesz :tak:

Kochane a czy któraś miaka transfer z zamrożonych zarodków i okazało się że nie przeżyły?co wtedy?rozmrażają kolejny czy znów trzeba odczekać?
u mnie w Klinice jest tak, że odmrażają zarodeczek raniutko... jeśli wszystko jest ok transferują:tak:, jeśli zarodek obumiera, bądź się rozpadnie podczas rozmrażania (a są jeszcze zarodki mrożone) odmrażają kolejny, by nie tracić cyklu i przygotowania pacjentki;-) ...natomiast w opcji, jeśli nie ma się już dodatkowych Maluszków, dzwonią i odwołują transfer:-(

Za wszystkie mocniutko zaciskam:-)... a ja pracuję sobie dalej i karmię Okruszka, bo się domaga :happy:

Dziewczyny na drugim forum i w sumie część z Was ;-) oświeciły mnie, że leki refundowane są tylko do 3 cykli. Wyczytałam to samo na MZ :-(. A to oznacza, że jeśli teraz będę podchodzić do stymulacji, to będę musiała leki kupować po normalnej cenie......

Tak więc DZIEWCZYNY, jeśli Wam już leki (z refundacją) są nie potrzebne, a macie nie napoczęte i ważną datą do użycia to ja chętnie je odkupie (jak już zacznę leczenie i będę wiedziała jakie leki mam brać).

Dziewczyny, mam do oddania razem z fluidkami ciążowo-porodowymi lekarstwa:
- estrofem - 24 tabletki, ważne do 09/2018
- tardyferon-fol (żelazo z kwasem foliowym) - 4 listki po 10 tabletek (jedno całe opakowanie i jeden cały listek), ważne do 11/2017
- polfirin prolongatum 400 mg - całe opakowanie, 60 tabletek, ważne do 05/2018.
Piszcie na priv.

anika11 - doczytałam na drugim forum, że plamisz. Koniecznie daj znać o lekarzu co się dzieje. Trzymam kciuki, by to była drobnostka i wystarczy więcej lutki.

reklama
Do góry