reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Madziula_87 - super......bardzo się cieszę, że betka ładnie przyrasta!!!!! :-)

anika11 - prowadź dziewczyno dalej ten kalendarz, jeśli czas Ci pozwala, bo za Twojej kadencji kalendarzowej trwa dobra passa i aż szkoda ją przerywać, bo mnie coś nie szło :(
Może jak już na nowo zacznę starania to go przejmę ;-)

24magda09 - do środy już tuż tuż, więc zobaczysz. Ja już niestety zakończyłam "przygodę" z programem, teraz już tylko komercyjne podejścia. Niestety. Ale nie poddaję się :tak:

reklama
Właśnie zadz.do mnie z Invimedu i okazuje się że nadal jestem w programie. Po udanym in vitro byliśmy z mężem tak przejęci że wydawało nam się że nas już wypisali. A opłata roczna która płacimy wydaje mi się że to za komórki,bo mamy 3 zarodki i 2 komórki a z tego co teraz czytam to za oocyty płaci się samemu. Także podchodzimy kolejny raz.

Dziś był piękny dzień za sprawą bety Madziulki i wizyty Niebajki :)

a jutro Hess i jej nowy plan :))

PAŹDZIERNIK

14 - Hess - konsultacje w innej klinice
17 - Anika - wizyta pecherzykowa
19 - KasiaMakaronik - spotkanie z Maluchem
28 - KasiaMakarnik - połówkowe
29 - Madziula_87 - wizyta serduszkowa

DW - crio!!

kogo dopisujemy do listy? :))

Madziulka, ale beta!!:) masz już jakis termin wizyty?

Ostatnia edycja:
24magda09 - a widzisz, czyli jest tak, jak ja pisałam. Że masz w ramach programu dalsze krio. A za komórki , za ich mrożenie, faktycznie się płaci samemu. Też mam zamrożone i opłata roczna jest. Natomiast zarodki mrożą za darmo do końca trwania programu.
Ja leczyłam się do tej pory w Invicta Warszawa, dziś mam wizytę w Novum, by skonsultować dotychczasowe leczenie i dowiedzieć się, czy w moim przypadku wchodzi w grę już tylko KD.
Na którą masz swoją wizytę? Ja idę na 15:00. :tak:

Madziula piękne wiesci:) dobra passa trwa:)
Bardzo sie ciesze!

Hess czekam co u Ciebie!:* kciuki zaciskam!!!

U mnie pomalu do przodu;)
Wczorasza wizyta na plus. Dzidziol wazy juz jakies 320g, do niczego nie mozna sie przyczepic. Zostaje nadal serduszko do kontroli kardiologa w 24 tyg.
Dziecko dobrze wychowane, miejsc intymnych pokazac nie chcialo, ale w końcu wypatrzylismy dziewczynke;)
Na tyle jej sie cale badanie nie podobało, ze wieczorem postanowiła skopac mamusie i pierwsze odczuwalne kopniaczki za mną; )

Tyle u mnie;)
Podczytuje trochę z krzaczorow, bo praca, uciazliwe bole glowy itd... ale jestem na bieżąco;*

Hej dziewczyny,
Po konsultacji lekarka zaproponowala stymulację. Stwierdziła, że decyzja o KD to jeszcze za wcześnie.
Uznała, że w przeprowadzonych stymulacjach nie było uchybień. Po prostu program MZ nie jest dla mojego organizmu.
Ona zaproponowala krótki protokół z wprowadzeniem jeszcze Clostylbegyt. Bo widać, że źle reaguje na gonadotropiny. Chyba, bo możliwe, że nazwę przekręcilam, hehe. Do tego jeszcze zrobić ICSI, aktywację komórek i embrioskop.
Co do moich zamrożonych komórek, to też nie widzi w tym sensu.
Na koniec dodała, że musi skonsultować to z szefowa, bo jesteśmy "oryginalnym" przypadkiem. Dlaczego ja to wciąż słyszę?!?! Choć raz chciałabym być normalnym przypadkiem ;) I ma do mnie zadzwonić na dniach.

Musimy pomyśleć co robić dalej. Generalnie i tak przed wejściem nowej ustawy oni nie mogą zaczynać nowych procedur, nawet komercyjnych.
Więc i tak do mniej więcej połowy listopada mamy wolne.
No i musielibyśmy powtórzyć badania zakaźne, posiewy.

Ostatnia edycja:
reklama
Hess dobrze że do listopada to już niedługo i wiesz że jak coś to krótki protokół trzymam za was kciuki
niebajka fajnie że usg udane i że dziewuszka wstydliwa:tak: zazdroszczę Tobie tych kopniaków bo ja wciąż czekam mam nadzieję że już niedługo się pojawią

Do góry