reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Madziula_87 - super......bardzo się cieszę, że betka ładnie przyrasta!!!!! :-)

anika11 - prowadź dziewczyno dalej ten kalendarz, jeśli czas Ci pozwala, bo za Twojej kadencji kalendarzowej trwa dobra passa i aż szkoda ją przerywać, bo mnie coś nie szło :(
Może jak już na nowo zacznę starania to go przejmę ;-)

24magda09 - do środy już tuż tuż, więc zobaczysz. Ja już niestety zakończyłam "przygodę" z programem, teraz już tylko komercyjne podejścia. Niestety. Ale nie poddaję się :tak:

reklama
Właśnie zadz.do mnie z Invimedu i okazuje się że nadal jestem w programie. Po udanym in vitro byliśmy z mężem tak przejęci że wydawało nam się że nas już wypisali. A opłata roczna która płacimy wydaje mi się że to za komórki,bo mamy 3 zarodki i 2 komórki a z tego co teraz czytam to za oocyty płaci się samemu. Także podchodzimy kolejny raz.

Dziś był piękny dzień za sprawą bety Madziulki i wizyty Niebajki :)

a jutro Hess i jej nowy plan :))

PAŹDZIERNIK

14 - Hess - konsultacje w innej klinice
17 - Anika - wizyta pecherzykowa
19 - KasiaMakaronik - spotkanie z Maluchem
28 - KasiaMakarnik - połówkowe
29 - Madziula_87 - wizyta serduszkowa

DW - crio!!

kogo dopisujemy do listy? :))

Madziulka, ale beta!!:) masz już jakis termin wizyty?

Ostatnia edycja:
24magda09 - a widzisz, czyli jest tak, jak ja pisałam. Że masz w ramach programu dalsze krio. A za komórki , za ich mrożenie, faktycznie się płaci samemu. Też mam zamrożone i opłata roczna jest. Natomiast zarodki mrożą za darmo do końca trwania programu.
Ja leczyłam się do tej pory w Invicta Warszawa, dziś mam wizytę w Novum, by skonsultować dotychczasowe leczenie i dowiedzieć się, czy w moim przypadku wchodzi w grę już tylko KD.
Na którą masz swoją wizytę? Ja idę na 15:00. :tak:

Madziula piękne wiesci:) dobra passa trwa:)
Bardzo sie ciesze!

Hess czekam co u Ciebie!:* kciuki zaciskam!!!

U mnie pomalu do przodu;)
Wczorasza wizyta na plus. Dzidziol wazy juz jakies 320g, do niczego nie mozna sie przyczepic. Zostaje nadal serduszko do kontroli kardiologa w 24 tyg.
Dziecko dobrze wychowane, miejsc intymnych pokazac nie chcialo, ale w końcu wypatrzylismy dziewczynke;)
Na tyle jej sie cale badanie nie podobało, ze wieczorem postanowiła skopac mamusie i pierwsze odczuwalne kopniaczki za mną; )

Tyle u mnie;)
Podczytuje trochę z krzaczorow, bo praca, uciazliwe bole glowy itd... ale jestem na bieżąco;*

Hej dziewczyny,
Po konsultacji lekarka zaproponowala stymulację. Stwierdziła, że decyzja o KD to jeszcze za wcześnie.
Uznała, że w przeprowadzonych stymulacjach nie było uchybień. Po prostu program MZ nie jest dla mojego organizmu.
Ona zaproponowala krótki protokół z wprowadzeniem jeszcze Clostylbegyt. Bo widać, że źle reaguje na gonadotropiny. Chyba, bo możliwe, że nazwę przekręcilam, hehe. Do tego jeszcze zrobić ICSI, aktywację komórek i embrioskop.
Co do moich zamrożonych komórek, to też nie widzi w tym sensu.
Na koniec dodała, że musi skonsultować to z szefowa, bo jesteśmy "oryginalnym" przypadkiem. Dlaczego ja to wciąż słyszę?!?! Choć raz chciałabym być normalnym przypadkiem ;) I ma do mnie zadzwonić na dniach.

Musimy pomyśleć co robić dalej. Generalnie i tak przed wejściem nowej ustawy oni nie mogą zaczynać nowych procedur, nawet komercyjnych.
Więc i tak do mniej więcej połowy listopada mamy wolne.
No i musielibyśmy powtórzyć badania zakaźne, posiewy.

Ostatnia edycja:
reklama
Hess dobrze że do listopada to już niedługo i wiesz że jak coś to krótki protokół trzymam za was kciuki
niebajka fajnie że usg udane i że dziewuszka wstydliwa:tak: zazdroszczę Tobie tych kopniaków bo ja wciąż czekam mam nadzieję że już niedługo się pojawią

Do góry