reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Po pierwszym miesiącu zrób kompletne badania krwi - morfologia, żelazo, cukier i takie tam bajery, żeby zobaczyć czy jednak nie jest to za mała dawka. W moim przypadku spokojnie jedna tabletka co drugi dzień (czasami nawet co trzeci jak się zapomnę) w zupełności wystarcza, ale każda z nas ma inne predyspozycje.
Pamiętaj też, żeby uzupełniać żelazo - czerwone mięso, karkówki, steki - najlepiej popijać sokiem z czarnej porzeczki albo pomarańczy, bo żelazo lepiej się wchłania. Tak to korzystaj z pory roku i jedz dużo naturalnych składników, tylko dobrze je myj przed jedzeniem (niektóre owoce to zalewam wrzątkiem zamiast umyć pod bieżącą wodą), ale to moja nerwica natręctw. Nawet będąc w restauracji czy na obiedzie przemywam ręce żelem dezynfekującym, bo umycie rąk pod wodą to dla mnie za mało w takich miejscach:confused2:

reklama
Jestem!

Dzidziol sobie jest. Serducho puka:) I calkiem spory ten Bąbel crl 2,52 i 2,65. Ale ja uznaje ten mniejszy pomiar, i wychodzi 9t1d :| a ja w blogiej nieświadomości zylam, ze jeszcze 9 nie skończyłam; )
Chyba podmienili nam zarodki, bo my, to raczej tacy karlowaci ..:p
:)
Musze sie umówic na prenatalne.
A na nast wizyta za miesiąc; ) pozniej ogarne kiedy to dokladnie wypada.

Hej dziewczyny, ale mnie tu dawno nie było ale wracam do walki. Miałam taki młyn w pracy ze hoho...

Niebajka -gratuluję

reklama
Do góry