reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Eni, Kasiamakaronik mam zamrożone 2 blastycysty, ale bez zabiegu się nie obeszło. Jestem w szpitalu od wczoraj normalnie juz wczoraj by mnie wypuścili ale musze czekać na immunoglobuline bo mam niezgodność grupy krwi.

Będę startować za 3 miesiące z crio
Zobaczymy jak będzie tym raze...

reklama
osa 87 u mnie zarodek podzielił się na 3 niestety w żadnym nie było bicia serca po odstawieniu leków czekałam jeszcze prawie 2 tygodnie zanim poroniłam na szczęście obyło się bez zabiegu ból był jak cholera, ale ciągle byłam kontrolowana przez doktorka.Mam nadzieję że się szybko podniesiesz po tym niepowodzeniu ważne że jest jeszcze ktoś po kogo wrócisz trzymam kciuki za Twoje powodzenie:tak: odpoczywaj

Kasiamakaronik Musze się podnieść jak nie raz nie jedna tu z obecnych dziewczyn. My kobiety mamy jakaś wewnętrzna siłę aby walczyć z przeciwnościami losu bo kiedyś przyjdzie upragnione szczęście.

Czesc dziewczyny! Dawno się nie odzywalam ale czytam Was codziennie. Uzależnilam się ;) Nie znam odpowiedzi na większość nurtujących Was pytań odnośnie leków czy badań dlatego nie piszę. Szczerze gratuluję tym którym się udało I życzę powodZenia tym, które walczą o swoje Szczęście!
Dzisiaj byłam na wizycie U profesora który kierował nas do kliniki na ivf. Myślałam, że będzie on moim lekarzem prowadzącym Ale mam pewne wątpliwości. Jechałam dzisiaj z duszą na ramieniu czy wszystko ok i pełna nadziei, że zrobi mi usg i się upewnimy co i jak. Niestety on w gabinecie nie ma usg!!! Ale się spłakałam jak wyszliśmy. Bo u mnie brak jakichkolwiek objawów ciazowych oprócz lekko napuchnietych cycuchów. Poza tym nadal utrzymują mi się bóle jajników i podbrzusza więc się strasznie martwilam. Pojechałam do kliniki i uprosiłam usg. Udało się mnie wcisnąć ;) Moja Fasolka urosła niewiele, ale urosła. I serduszko bije. Następną wizytę U profesora mam 13 maja i wtedy mam zrobić usg (Ż wynikiem na wwizytę). I stąd pytanie do Was. Miałam pierwsze usg 14 kwietnia, drugie dziś i następne będzie 13.05. Myślicie że nie zaszkodzi tak często? Choć ja osobiście nie uważam żeby było jakoś często, ale my kobiety długo oczekujące na nasz Cud jesteśmy mega niecierpliwe i wiecznie spanikowane. I chyba nie powiem profesorowi że robiłam to dzisiejsze usg. Co myślicie? Zawsze jesteście dla mnie mega wsparciem i za to Wam dziękuję

Osa dobrze że masz po kogo wrócić:)
Anika super ze umowilas się na wizytę, na prawdę nie będziesz żałować ;)

Dziewczyny nie wiem czy to możliwe...a więc pojechałam dzisiaj do apteki kolo godziny 16 stej i kupiłam 3 testy i mówię sobie a zrobię no i ku mojemu zaskoczeniu wyszły 2 kreski!! Co prawda ta druga bardziej blada. Nie wiem co o tym myśleć bo po pierwsze to dopiero 6dpt a po drugie test robiony był w południe. Więc albo coś się dzieje,albo walniety test, albo ovitrelle jeszcze wykrylo. Na razie się nie nakręcam zrobię drugiego z rana,ale szczerze mówiąc jestem zdezorientowana

enni super trzymam kciuki:-):tak:
Marcysia nie martw się na pewno z kropkiem będzie wszystko dobrze wiadomo jeżeli jest potrzeba to się często robi usg przynajmniej zpoczątku

Ostatnia edycja:
reklama
enni - ja też zrobiłam test ciążowy w 6dpt i wyszła druga baaaardzo blada kreska, że aż nie wierzyłam, że tam jest. Kazałam mężowi sprawdzić czy nie mam omamów, jak powiedział "no jest, mówiłem Ci, że się uda" to się popłakałam;-) Daj znać jaki dzisiaj Ci wyszedł wynik i w poniedziałek beta będzie tylko formalnością:-D gratuluję! (po cichutku oczywiście) - bardzo się cieszę :)

Kasiu M - przykro mi :( ale nie załamujemy się Kobieto, lecimy dalej czekając na upragniony cud :) UDA SIĘ!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry