Przytulam. Wiem co czujesz. Przez to samo przechodziłam.Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Chyba przyszedł czas na update ode mnie, bo trochę zniknęłam.
W 6+3 pisałam Wam, że lekarz kazał odstawić leki i czekać na poronienie, bo nie ma zarodka.
Tydzień później byłam na USG sprawdzić czy coś się zaczyna, ale zamiast tego był zarodek z sercem - serce biło powoli, a zarodek tydzień młodszy. Musiałam wrócić do leków.
W kolejnym tygodniu dalej ta sama sytuacja - serce bije powoli, a zarodek wielkości 6+3 (2 tyg opóźnienia), urósł o 1mm przez tydzień.
I tak się bujam z ciążą, która niby jest, ale się nie rozwija. Nic nie można zrobić, tylko czekać aż serce przestanie bić. A beta rośnie pięknie i mam wszystkie objawy ciąży, włącznie z wymiotami i całodziennymi nudnościami.
Pytam o tą rejestrację, bo coraz bardziej zastanawiam się czy nie będzie potrzebne mi wolne. Ale postrzegam tą ciążę jako "uszkodzony zarodek" i nie wiem czy nadanie imienia nie będzie czymś bardziej traumatycznym.
reklama
Agunia1401
Moderator
U mnie dziecko było zgodne z ciąża a pęcherzyk o 2 tygodnie młodszy, ja byłam na pierwszym usg w 8tc bo moja lekarka była na urlopie. Niestety w 10tc serduszki przestało bić. Okazało się że wada genetyczna.Dziękuję bardzo za odpowiedź.
W 6+3 pisałam Wam, że lekarz kazał odstawić leki i czekać na poronienie, bo nie ma zarodka.
Tydzień później byłam na USG sprawdzić czy coś się zaczyna, ale zamiast tego był zarodek z sercem - serce biło powoli, a zarodek tydzień młodszy. Musiałam wrócić do leków.
W kolejnym tygodniu dalej ta sama sytuacja - serce bije powoli, a zarodek wielkości 6+3 (2 tyg opóźnienia), urósł o 1mm przez tydzień.
I tak się bujam z ciążą, która niby jest, ale się nie rozwija. Nic nie można zrobić, tylko czekać aż serce przestanie bić. A beta rośnie pięknie i mam wszystkie objawy ciąży, włącznie z wymiotami i całodziennymi nudnościami.
Pytam o tą rejestrację, bo coraz bardziej zastanawiam się czy nie będzie potrzebne mi wolne. Ale postrzegam tą ciążę jako "uszkodzony zarodek" i nie wiem czy nadanie imienia nie będzie czymś bardziej traumatycznym.
Nie wzięłam urlopu ani zasiłku, stwierdziłam że to za ciężkie na mnie nadać imię i żeby to za mną sie ciągnęło. Oczywiście jak będzie wspólny pogrzeb pójdę, zawsze będzie w pamięci aniołek ale dla mnie to było lepsze rozwiązanie i po prawie roku nadal tak uważam.
morticia_adams
Fanka BB :)
Bardzo mi przykro Byłam w takiej samej sytuacji w maju ubiegłego roku, też czekałam aż przestanie bić serduszko. Zajęło to 3 tygodnieDziękuję bardzo za odpowiedź.
Gdybyś miała jakieś pytania - pisz śmiało.
Zielonooka_92
Zaciekawiona BB
U mnie Kropek już na pokładzie.
klasa 422, cokolwiek to znaczy
Podobno wszystko bardzo ładnie.
Drugiego zamroziliśmy. Trzeci przestał się rozwijać. Co się z takim dzieje? Obumiera?
@Pierwsze 🥰 jak u Ciebie??
Drugiego zamroziliśmy. Trzeci przestał się rozwijać. Co się z takim dzieje? Obumiera?
Artemida90
jak przestał się rozwijać to umarł, niestetyU mnie Kropek już na pokładzie.
Kasienkaol
Dziewczyny miałyście wzdęty brzuch po ovitrelle?