reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dzień dobry Dziewczynki:-)
Dlaczego uważacie że to naciąganie kasy przecież na amh czeka się 2 tyg,po tym wyniku trzeba umówić się na wizytę i jeśli nas zakwalifikują zlecają kolejne badania czyli kolejny cykl się czeka nie lepiej zrobic badania od razu i mieć komplet dokumentów i od kolejnego cyklu zacząć stymulcję? przecież 1000zł w tą czy w tą nie robi takiej dużej różnicy,ostatecznie i tak dużo się oszczędza na programie prawda?
Miłego dzionka dla Wszystkich!!

W którym zdaniu napisałam że dla nikogo nie robi to różnicy?? bo ja tu widzę czarno na białym napisaną moją wypowiedź i mój punkt widzenia na swoją sytuację w której zapłaciłam 1000 zł na badania! jeśli Ty również tego nie widzisz to widzę że nie tylko blue ma problem z czytaniem ze zrozumieniem!
Mało tego wypowiedź grzeczna i nikogo nie obrażająca w przeciwieństwie do waszych późniejszych,więc kto powinien milczeć?ja? nie sądzę!

reklama
Bluesky - Poziom swój pokazałaś w poprzednim poście rzucając niewybredne i poniżej poziomu sarkazmy o romantyczności. Sama doprowadziłaś tą rozmowę do tak niskiego poziomu, a teraz mi zarzucasz lekko mówiąc nietakt. Dyskusję przeczytałam całą już dawno i nadal nie mogę zrozumieć jak można rugać osobę, którą stać że jej nie wolno o tym pisać. Sama wyrwałam się z wielkiej choroby i biedy w domu, jednak nigdy nie reagowałam w taki sposób w stosunku do osób o lepszym statusie finansowym. Jest stare powiedzenie, że typowy Polak życzy sąsiadowi aby mu krowa zdechła, ja wychodzę z założenia niech sąsiadowi będzie jeszcze lepiej ale mnie panie boże nie opuszczaj. Tutaj widzę trzeba zjechać osobę, bo ją stać na coś i nie powinna przez to z programu rządowego zrezygnować. TO MNIE NAJBARDZIEJ BOLI.

Cytuję: „A jeżeli dla kogoś pieniądze niewiele znaczą, to zawsze można zrezygnować z rządówki i samemu płacić za wszystko.” To napisała @mika
Twoja odpowiedź : „dokładnie..skoro tysiac to zadna różnica...”

Nie Wam jest decydować kto ma rezygnować a kto nie. Póki co nie kwalifikujecie pacjentów i nie macie w tej kwestii głosu. Skoro ktoś odpowiada ramom programu i się kwalifikuje to należy mu się bez względu na co go stać i nie Wy będziecie decydować czy ma zrezygnować z programu czy nie.

Już pomijaj fakt czy zasadne było zlecanie tych badań czy nie. Pomijam fakt omawianego „przypadku” bo mnie on nie interesuje (tak samo jak Ciebie nie interesuje na co Tequilla wyda swoją kasę). Mnie tylko dobija podejście „siedź cicho skoro cię stać i najlepiej zrezygnuj z programu”. I póki program rządowy nie wprowadzi ograniczeń zarobkowych to nawet osoby zarabiające krocie mają do niego prawo, bo wszyscy płacimy podatki. I w programie będą uczestniczyć osoby o różnych statusach życiowych.

Jeżeli Ty nawołujesz do empatii, że kogoś nie stać na 1 tys na badania i musi wydać 3-5 tys na stymulację to też można uznać za brak empatii. Pomyśl o ludziach, których nie stać nawet na leki stymulacyjne, a Ty jednak wydałaś na stymulację. Cóż za brak empatii pisanie o tym.

Cieszę się także, że dokładnie przeczytałaś mój post w którym prosiłam o rozmowę na priv a nie kłótnie na forum. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Dalsza dyskusja będzie bezsensowna, chociaż jeżeli to Ci imponuje to dalej pokazuj swój poziom zarzucając innym brak kultury. To mój ostatni wpis tutaj, nie zamierzam się dalej denerwować, nie w moim stanie!

Żegnam

Cześć Dziewczyny, ja też proszę o kciuki ponieważ jutro mam wizytę i będę wiedziała, czy torbiel zeszła i czy zaczynam już stymulację. Tak bardzo się boję, że znów coś nie tak:-(
Lawendowy, Gizas niech moc będzie z Wami:-)
Pozdrawiam

Dziewczyny, żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do wypowiadania się i zajmowania stanowiska.
Każdy ma prawo mówić, pisać, to co myśli, czuje i wie. I nikt mu tego zabronić nie może. W żaden sposób.
Ale w momencie, kiedy zaczyna brakować argumentów, pojawiają się wulgaryzmy.
A taka dyskusja nie jest w żadnej sposób konstruktywna. I spełza na niczym.
A czasami bardzo łatwo o burzę w szklane wody, szczególnie, jak do głosu dojdą emocje.
Kochane moje, przecież tu nie chodzi o tysiące wydawane w ten, czy w inny sposób. Bo nikt nie będzie nikomu zaglądał ani do portfela, ani do zeznania podatkowego. Nie zapominajcie, proszę o co tu chodzi i dlaczego wszystkie tu jesteśmy.
Przecież wszystkie, jak tu stoimy, patrzymy w jednym kierunku.
W kierunku jednego, wyjątkowego i niezastąpionego cudu. DZIECKA.

Darka, oczywiście, że trzymam kciuki. Oby paskudy już nie było, a stymulacja szybciutko ruszyła pełną parą,
a raczej strzykawką i igłą &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wpadłam ana chwilkę, żeby życzyć Wam miłego dzionka.
U mnie leje. Całe niebo płacze. Jak dobrze, że nie myłam wczoraj okien :-)

Genna, trzymam nie puszczam kciuków - za wizytkę i za pęchole.

GizaS, za Ciebie również zaciskami &&&&&
Niech beta będzie wysoka.

Darka oczywiście zamciebie tez kciuki&&&&&&& minuta wyssały wampiry krew:) ale na estradiol i progesteron:) gizas idee rowy dzisiaj wasz dzisiejsi ze będzie dluzyl wam sie niemiłosiernie :/ ale spoko nam tez:) dzięki wam:)
Agusiapela jak sie czujesz? @ szaleje nadal?
Miłego poranka bo ja juz czekam na wizytę:)

reklama
Hej!!!

Gizas, Lawendowy życzę baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo WYSOKIEJ bety!!!!!!! Ściskam mocno kciuki i drepcze pod biurkiem :tak::-D

Genna kciuki za jajcorki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Darka i za Ciebie kciuki!!!! za szybciutkie rozpoczęcie stymulacji &&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry