reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
biedronka możesz to przeczytać Lista pytań - novum

Ja od wczoraj mam brązowe upławy - zaczęły się po południu po transferze. Sam transfer też był bolesny. Mam nadzieję, że to z tego powodu bo niby z jakiego, trochę panika mi się włączyła ale co ja na to poradzę, będzie co mam być. Czy miałyście podobny przypadek ?

Dziewczyny wczoraj przy wieczornej aplikacji lutki zauwazylam jasnobrazowy sluz, dzisiaj rano tez, z tym, ze jest ciemniejszy, jak plamienia na koniec @ :( Nic nie wyplywa na zewnatrz, wkladka czysta ale to pewnie dlatego, ze leze. Tak bardzo sie boje, ze cos zlego sie dzieje :( Oczywiscie probuje wmawiam sobie, ze to podraznienie od aplikatora ale zle mysli niestety kraza w mojej glowie. Na dodatek jestem na wyjezdzie a przewidywana wizyta dopiero we wtorek :(

Ostatnia edycja:
Witaj biedroneczko! Wiemy dobrze co przezywasz, wierz mi. Musisz wierzyć w swoje zarodki, bo one często pozytywnie zaskakują :tak: teraz to musisz się relaksować i myśleć pozytywnie, nosisz w sobie obecnie dwa maluszki i tak ma zostać:tak: napisz coś więcej o sobie;-) lepiej Cię poznamy. Jak wyglądało to we wcześniejszych podejściach, gdzie się leczysz?

hania - to może być plamienie po transferze; czasami jest, czasami go nie ma. Nie panikuj.
kasik - luteina czasami przybiera barwy od kremowej do kawy z mlekim i brązu, nie przejmuj się.

Hania pamiętam, że dziewczyny po transferach przy których były jakieś trudności miewały plamienia, właśnie takie brązowe. Dziwne że różne Gamety różnie postępują. Myślałam że się konsultują, a tu widać gameta gamecie nie równa. Mam nadzieję jednak że maleństwo zostanie z Wami, trzymam kciuki

Kasik może miałaś coś co miało się oczyścić? Taką pozostałość co też u mnie siedzi? Odpoczywaj dużo i postaraj się umówić szybko do jakiegoś lekarza. Że też kur... ten lekarz stacjonarny nie chcial Ci zrobić usg :-/

Genna za Ciebie nieustające kciuki by wszystko co złe już przeszło, byś mogła w końcu cieszyć się ciążą

Kasik musisz troszeczke zwolnic bo szalejesz kobieto . I w poniedzialek do lekarza idz niech sprawdzi na wszelki wypadek . Ale moze nic zlego od luteiny czesto dziewczyny maja podraznienia . Ja biore duphaston wiec mialam to z glowy.

Dziewczyny mam do oddania troche lekow do stymulacji :
Estrofem -16 tabl.
Lutinus 100 mg. - 13 tabl. dop.
Betadine 200 mg. - 11 globulek
Encorton 5mg. - 5 tabl.
Doxycyclinum 100mg. - 6 tabl.
Luteina 50 podjezykowa - 42 tabl.

Chetnych zapraszam wysle paczuszke .

Biedronka, u mnie jest podobna sytuacja, bo mało nam się zapladnia i są średniej jakości, ale trzeba wierzyć że będzie dobrze i trafimy w końcu na TE zarodki, Ty może już trafilas i masz właśnie je w swoim brzuszku :tak::tak:znajoma mojej koleżanki, miała podobny problem, kiepsko się dzieliły. Podchodzila do pełnych procedur 3razy. Za ostatnim wprowadzili jej 4zarodki, ale mówili że bardzo zle się dziela...i jeden się przyjął :-) niedługo rodzi:-) (jakby ktoś się dziwil ilością podanych zarodków-nie pochodziła w Polsce;-)tam gdzie pochodziła takie praktyki były dopuszczalne)

Kasik, Hania, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

zycze wszystkim miłego dnia, bo upalny to pewnie jest u każdej z nas;-)

reklama
Kasik, dużo odpoczywaj to na pewno nic groźnego. Brązowe plamienia mogą być od luteiny. Spróbuj dostać się do lekarza jutro żeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze i nie martwić się.

Do góry