reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anulla, ja piłam przez 3 miesiące ziółka od kobiety z mongoli. Pierwsze moje podejścia kończyły się tym że wszystko stawało mi w gardle i miałam odruch kłaczkowy. Ale byłam twarda ! Piłam 2x dziennie a popołudniu miałam takie kulki które rozdrabniałam i taki proszek musiałam połknąć. Blleeeee..... ale nie żałuje... nie wiem czy akurat to mi pomogło ale warto zawsze spróbować. A nóż akurat to.... Co do ananasa to ja oczywiście po swojemu kupiłam z puszki i wciągnęłam pól puszki 1 dpt i drugie pół 2 dpt.

reklama
Kotuska, przełamię się i będę pić ten smaczny olej:) podzielę go po prostu, bo jak patrzę na niego to mi nawet niedobrze:) No ale zmuszę się. Ananasa kupię po transferze, ale chyba też z puszki, bo świeżego nie zjem całego, ani nawet pół a szkoda wyrzucać:)

Anulla ten smaczniejszy olej to właśnie z oleofarmu więc ten co ja mam, w takim razie wyobraź sobie jak smakuje ten gorszy ;-):-D Co do ananasa to nie sądzę, żeby ten z puszki miał takie same właściwości co świeży. Po drugie ze świeżego ananasa bardzo dużo odpada, musisz go grubo obrać i wykroić cały środek. Pozostanie Ci około 10-12 plastrów, z góry mniejszych więc wcale nie tak dużo. Ja np. bardzo lubię i potrafię zjeść całego :tak:

Infinity a ja z tych co bym zjadła, wypiła, wstrzyknęła i nie wiem co jeszcze co tylko by mi podali, żeby tylko zwiększyć szanse. Mój doktorek też sceptycznie odnosił się do suplementów, tak naprawdę polecał tylko DHEA Eljot a reszta mówił, że dla mojej psychiki bardziej. Nawet badań immunologicznych i genetycznych na razie nie zalecał. Mówił, że powinno się zrobić po 2-3 nieudanych pełnych procedurach. U mnie pierwsza była przerwana po punkcji bo żadna komórka się nie zapłodniła więc tego w ogóle nie liczył. Ja zaczęłam na własną rękę drążyć temat. Doktorek mówił, że jeżeli taka jest moja wola to oczywiście mogę to wszystko zrobić ale to zajmuje czas i niestety sporo kosztuje. Ja jednak się zdecydowałam. Co do clexane to biorę na swoją rękę i nie żałuję. Mój doktorek nawet o tym nie wie, powiem mu dopiero na wizycie. Co prawda mam mutacje w genie ale homocysteinę dobrą więc nie musiałabym brać ale skoro pomogła to biorę. Co tak naprawdę pomogło nie wiem. Immunolog steryd przepisał bo rzeczywiście komórki nk miałam podwyższone, zadziałało. Może pomógł steryd, może clexane i acesan (odpowiednik acardu), może olej lniany, ananas - nie wiadomo, może to tylko przypadek i trafiłam na ten właściwy/e zarodek/ki :tak::-)

Dziewczyny miałam dzisiaj taki zwariowany dzień, że nie wiem już jak się nazywam :szok: i jak ja mam się oszczędzać? Cały dzień w biegu, oczywiście staram się wszystko robić w zwolnionym tempie ale czasami się zapominam:zawstydzona/y: Takiego bablola dzisiaj zrobiłam, że straciłabym baaaaardzo dużą sumę pieniędzy, całe szczęście udało się odkręcić ale miałam stresa bo to kwota moich 25 pensji :szok: Byłam dzisiaj u stacjonarnego gina po receptę na clexane, receptę wypisał ale na 100% bo powiedział, że inaczej nie może, dobrze, że w ogóle wypisał, usg nie zrobił bo powiedział, że stanowczo za wcześnie i nic nie będzie widać.

Madziulka co prawda pytanie nie było do mnie ale odpowiem, to ten olej Olej lniany Tłoczony na zimno | Oleofarm piję go od dnia transferu jeżeli dobrze pamiętam bo ostatnio moja pamięć zawodzi ;-)

Ostatnia edycja:
LenVitol olej lniany, tłoczony na zimno, 500ml - Portal Dbam o Zdrowie

Kasik ja mam ten olej:) czyli ten mniej smaczny:) brrr, jak pomyślę sobie o nim:( ale ananasa kupię po transferze, bo nie dam rady jednak przed:)

Madziulka niektóre dziewczyny piją od 1dc, szczególnie przed stymulacją. Ja akurat zaczęłam wcześniej, a @ mam za tydzień, ale ja do crio przygotowuję się. Może pomoże, na pewno warto spróbować, bo nie zaszkodzi:)

Ostatnia edycja:
Kasik ja to wszytko jak najbardziej rozumiem :tak: ja wiedziałam że mój dr. jest przeciwny i jeżeli robiłabym badania czy brała coś 'ekstra' to niestety za jego plecami a tego robić po prostu nie chciałam. A gdyby z kolei się zgodził po 3 nieudanej próbie to też bym teraz powiedziała że nie żałuje bo pewnie byłabym przekonana że udało się właśnie dzięki 'dodatkowym' rzeczom ... także - wiadomo ;-) ...

I nie szalej tak kobieto :wściekła/y:- pamiętaj że w ciąży czasami czujemy się super a później nagle potrafi niestety wszytko się skumulować i jest dupa. Masz dbać o Was! :tak:

Ostatnia edycja:
Przyszedł materiał na kocyk dla obcego :) moje ukochane wąsy , niestety poczeka na lepsze samopoczucie matki obcego :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1407429454.382335.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1407429454.382335.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1407429454.382335.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Genna kocyk już widać że będzie bardzo oryginalny;-) super.

powiedzcie mi czy z tym DHEA Eljot to zawsze w tych aptekach internetowych taki deficyt? Bo nigdzie nie mogę go dostać, wszędzie jest niedostępny:-(

reklama
Do góry